Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Kattilat

Laadukas ja omaan käyttöön sopiva kattila on korvaamaton apu keittössä ja se voi olla jopa osa keittiön sisustusta. Carlson tarjoaa runsaan sekä laadukkaan valikoiman erilaisia kattiloita ja keittoastioita. Meiltä löydät juuri sopivat kattilat kaikkiin tilanteisiin ja erilaisille ruokalajeille.

Voisi sanoa, että laadukas ja hyvä kattila toimii jopa investointina sillä se kestää hyvänä monia vuosia. Yhdellä tai parilla sopivalla kattilalla voi jo pärjätä pitkälle. Halutessasi ja tarpeen vaatiessa voit kuitenkin hankkia ominaisuuksiltaan erilaisia kattiloita, juuri tiettyjä ruokalajeja varten. Hyvä kattila on toimiva kokonaisuus, mikä kattaa oikean kokoisen kattilan, jossa pohja, sisäpinta, kattilan reunat sekä kansi sopivat kaikki yhteen luoden toimivan kokonaisuuden.

77 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Kattilat netistä

Kattilan valitseminen

Uutta kattilaa valitessa ensimmäisenä tulee kiinnittää huomiota omaan liesityyppiin. Kaikki kattilat eivät toimi erilaisilla liesityypeillä ja vääränlaisella kattilalla voi jopa pilata tietyn lieden pinnan. Induktioliedelle, keraamiselle- sekä kaasuliedelle että perinteiselle liedelle löytyy kaikille omat kattilat. Carlsonilta löydät kattiloita kaikille erilaisille liesityypeille.

Seuraavaksi kannattaa miettiä oma tarve eli kattilan koko sekä muoto. Liian pieni kattila voi jäädä vähälle käytölle tai se voi olla juuri sopivan kokoinen yksineläjälle. Iso kattila voi olla paras valinta suurperheelle, mutta epäkäytännöllinen pienelle kotitaloudelle. Meiltä löydät sopivan kokoiset kattilat kaikille kotitalouksille.

Materiaaleissa on eroja

Verrattaessa teräskattilaa sekä pinnoitettua kattilaa eivät erot ole kovin suuria. Pinnoitettu kattila on yleensä valmistettu alumiinista ja johtaa hyvin lämpöä. Yleisesti ottaen teräskattilassa valmistuvat parhaiten keittoruuat, kun taas pinnoitetussa kattilassa syntyvät kastikkeet ja puurot.

Hyvässä kattilassa on useampi kerros pinnoitteita ja pinnoitteissa puolestaan vahvistavia partikkeleita, jotka parantavat kattilan kulumiskestävyyttä ja pidentävät sen käyttöikää. Pohjan pinnoite puolestaan nopeuttaa lämpenemistä imemällä paremmin lämpöä liedestä.

Toisissa kattiloissa on paksumpi pohja, joka johtaa paremmin lämpöä ja näin ollen vähentää pohjaan palamisen riskiä. Esimerkiksi maidon kuumentamista varten kannattaakin valita paksupohjainen kattila. Huomiota kannattaa kiinnittää myös kantokahvoihin, jotka voivat lämmetä reippaasti ja voivat näin ollen vaikeuttaa kattilan siirtelyä

Kattiloiden käyttöikä

Kattiloiden käyttöikä on monen tekijän summa. Siihen vaikuttavat esimerkiksi kattilan materiaali sekä laatu, käyttötiheys, käytettävät työvälineet sekä paistolämpötila, säilytys ja hoito. Carlsonilta löydät laadukkaat kattilat, jotka kestävät käytössä pitkään.

Kattila uunissa

Osa kattiloista soveltuu käytettäväksi myös uunissa, mutta tällöin tulee olla tarkka kattilan mahdollisten muoviosien kestävyyden kannalta. Uunin tasainen lämmönjohtavuus on hyvä keino kypsentää ruoka ja etenkin lasikannen alla ruoka hautuu herkulliseksi.

Kattilat ulkokäyttöön

Välillä ruuanlaitto vie seikkailulle ulkoilmaan. Osa kattiloista soveltuu erinomaisen hyvin retkikäyttöönkin. Retkikäyttöä varten Carlsonilta löytyy myös siihen tarkoitettuja kattiloita, kuten esimerkiksi Muurikan 4,6 L nuotiokattila.

Laadukkaat kattilat ruoanlaittoon

Carlsonin laajasta valikoimasta löytyy paljon laadukkaita kattiloita, mutta niiden lisäksi myös kasareita sekä keittoastioita. Meiltä löydät kattilat keittämiseen, hauduttamiseen, kastikkeiden valmistamiseen, höyrystämiseen sekä mehustamiseen.

Valikoimasta löytyy kattiloita niin isoihin kuin pieniinkin talouksiin. Kattilat sopivat myös ammattikäyttöön. Tarjolla on jopa iso 15L kattila, jolla valmistaa sujuvasti isommatkin ruuat vaikka talkooporukalle tai rippijuhliin. Pienempiin tarpeisiin taas löytyy kätevän kokoinen 0,9L kattila.

Valikoimistamme löytyy myös käteviä kattilasettejä. Setteihin kuuluu eri kokoisia kattiloita monien eri ruokalajien laittoon. Näin on siis helppoa päivittää kaikki keittiön kattilat kerralla.
Myös painekattila on kokeilemisen arvoinen. Se voi lyhentää kypsentämisaikaa jopa 50%. Painekattilaa käyttäessä ei tarvitse tasata painetta ja se säilyttää paremmin ruuan maut sekä tärkeät ravintoaineet.

Kattilat keittiön sisustuselementtinä

Hyödyn lisäksi kattila voi olla samalla myös yksi keittiön sisustuselementeistä. Ulkoisesti kauniilla kattilalla voi lisätä hauskoja yksityiskohtia keittiön sisustukseen, etenkin silloin, jos säilytystilaa ei ole saatavilla. Tähän tarkoitukseen sopivat erityisen hyvin esimerkiksi Smegin kattilat, joita löytyy vaaleana, mustana ja jopa punaisena. Toinen hyvä vaihtoehto ovat Muurlan kauniisti koristellut emalikattilat, joista voi löytää myös suomalaisten rakastamat Muumit seikkailemasta.