Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Jääkaapit

Jääkaappi on jokaisen kodin käytetyimpiä kodinkoneita. Jääkaappien koot vaihtelevat kompaktista noin 85 cm korkeudesta aina 200 cm korkeisiin malleihin. Jääkaappien tärkeimpiä ominaisuuksia ovat energiatehokkuus, monipuoliset säilytystilat ja säädettävä ovien kätisyys. Viileäkaapit kuuluvat myös jääkaappien tuotealueeseen tarjoten optimaalisen ympäristön esimerkiksi kasvisten, juustojen ja muiden herkkujen säilytykseen. Jääkaapin valinnassa on syytä huomioida tilavuus, energialuokka, äänitaso, sisätilojen järjestelymahdollisuudet sekä ulkomitat, jotta se sopii täydellisesti keittiöösi.

61 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Jääkaapit netistä

Jääkaappi on yksi tärkeimmistä kodinkoneista, sillä se säilyttää ruokasi tuoreena ja raikkaana. Valikoima ulottuu pienistä, noin 85 cm korkeiden ja 55 cm leveiden malleista, jotka sopivat loistavasti pieniin tiloihin ja yksiöihin, aina suuriin, noin 200 cm korkeisiin ja 60 cm leveisiin kaappeihin, jotka tarjoavat runsaasti säilytystilaa suuremmille perheille ja ruoanlaitosta nauttiville.

Jääkaapin energiatehokkuus

Energiatehokkuus on nykyaikaisissa jääkaapeissa keskeinen tekijä. Energialuokat vaihtelevat A+++ -luokasta alaspäin. Korkeamman luokituksen laitteet kuluttavat vähemmän sähköä, mikä säästää sekä ympäristöä että rahaa. Energiatehokkuutta parantavat teknologiat kuten invertterikompressorit ovat yhä yleisempiä.

Jääkaapin säilytystilat ja järjestely

Säilytystilat ovat olennainen osa jääkaappien suunnittelua. Hyllyjen ja lokeroiden säädettävyys, pullotelineet, vihanneslaatikot ja erilliset kosteuden säätelyalueet lisäävät käytännöllisyyttä. Jotkut mallit tarjoavat innovatiivisia ratkaisuja kuten modulaarisia osioita tai erikoistiloja esimerkiksi viinien tai meijerituotteiden säilytykseen.

Jääkaapin ovien kätisyyden vaihto

Ovien kätisyyden vaihto on tärkeä ominaisuus, joka lisää jääkaapin joustavuutta keittiössä. Useimmissa malleissa on mahdollisuus vaihtaa oven avautumissuunta, mikä helpottaa laitteen sijoittamista erilaisiin keittiötiloihin ja tehostaa niiden käyttöä. Laitteen käyttöohjeessa on selkeät ohjeet ovien kätisyyden vaihtoon.  

Jääkaapin äänitaso

Jääkaapin äänitaso on tärkeä etenkin avoimissa tilasuunnitelmissa tai pienissä asunnoissa. Hiljaisemmat mallit tekevät asumisympäristöstä miellyttävämmän.

Mikä on jää/viileäkaappi?

Jää/viileäkaapit ovat erikoisjääkaappeja, jotka on suunniteltu erityisesti viinien ja herkkujen kuten juustojen ja leikkeleiden optimaaliseen säilytykseen. Ne ylläpitävät tarkkaa lämpötilaa ja kosteustasoa, mikä takaa näiden tuotteiden säilyvyyden ja laadun.

Jääkaapin ulkomitat

Ulkomittojen huomioiminen on välttämätöntä, jotta uusi jääkaappi mahtuu tarkoitettuun tilaan. Mittaa keittiön tarjoama tila huolellisesti ja varmista, että kaapin päälle jää riittävä tila ilman kierrolle.

Jääkaapin hankinnan muistilista:

·         Mittaa jääkaapin sijoituspaikka huolellisesti: Ennen kuin aloitat jääkaapin etsinnän, mittaa tarkasti paikka, johon aiot sijoittaa kaapin. Tarkista leveys, korkeus ja syvyys. On tärkeää, että mitat ovat tarkkoja, sillä esimerkiksi 60 cm leveä kaappi mahtuu juuri ja juuri 60 cm leveään tilaan. Ota huomioon, että jääkaapin ovi aukeaa esteettömästi ja että laitteen yläpuolelle jää riittävästi tilaa ilmankierron varmistamiseksi.

·         Oven avautumissuunta: Pohdi jääkaapin oven avautumissuuntaa. Avautumissuunta kannattaa valita siten, että se sopii parhaiten keittiösi järjestelyyn ja lisää käytännöllisyyttä. Jos esimerkiksi liesi ja pöytätaso ovat oikealla, voi olla järkevää valita vasenkätinen oven aukeamissuunta, jolloin ovi avautuu keittiön toiminnallisempaan suuntaan.

·         Jääkaapin tilantarve: Mieti, kuinka paljon tarvitset jääkaappitilaa tai tarvitsetko pakastuslokeroa. Jos pakastat enemmän ruokaa, kannattaa harkita suurempaa pakastinta tai yhdistelmäkaappia, jossa on sekä jääkaappi että kunnollinen pakastin. Jos taas et pakasta usein, pienempi pakastin tai jopa jääkaappi ilman pakastinta voi riittää.

·         Energiatehokkuus ja äänitaso: Huomioi energiatehokkuus ja äänitaso. Energiatehokkaampi jääkaappi säästää sähkökuluissa pitkällä aikavälillä, ja hiljainen laite on mukavampi käyttää, erityisesti avokeittiöissä tai pienissä asunnoissa.

·         Sisätilojen järjestely: Mieti, millaisia säilytysratkaisuja tarvitset. Säädettävät hyllyt, vihanneslaatikot ja erikoislokerot voivat tehdä jääkaapin käytöstä tehokkaampaa ja järjestelmällisempää.

Pohdi myös mahdollisuutta sijoittaa täysikokoinen jääkaappi ja täysikokoinen pakastin vierekkäin. Useimmilla valmistajilla on tyyliltään yhteneväiset jääkaapit ja pakastinkaapit olemassa.

Muista, että jääkaapin valinta riippuu paljon henkilökohtaisista tarpeistasi ja keittiösi mitoista, joten harkitse valintaasi huolellisesti.

Olipa kyseessä sitten pieni tai suuri jääkaappi löydät valikoimastamme sopivan vaihtoehdon.  Tutustu kattavaan jääkaappien valikoimaan verkkokaupassamme ja tilaa juuri sinun kotiisi sopiva kylmäratkaisu!