Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Carlson Club Card

Carlsonin kanta-asiakkaana saat huomattavia etuja!

LIITY KANTA-ASIAKKAAKSI >>


Kanta-asiakaskortilla (käteiskortti ja mobiilikortti)

  • Monipuolisia kuukausittain vaihtuvia kanta-asiakasetuja
  • Bonusta ostoksistasi jopa 5%
  • Bonusta myös Halosen myymälöissä ja verkkokaupassa tehdyistä ostoista
  • Tunnukset omille kanta-asiakassivuille, jossa voit mm. tarkastella omia tilitapahtumiasi ja lukea ajankohtaisista kanta-asiakaseduista


TERVETULOA CARLSONIN KANTA-ASIAKKAAKSI!


Taulukosta näet Carlson Club Card -bonusten kertymisperiaatteen

Bonustaulukko Bonustaulukko

KANTA-ASIAKASSÄÄNNÖT

1. MÄÄRITELMÄ

Carlson Club Card on Oy Carlsonin (myöhemmin Carlson) asiakkailleen suuntaama kanta-asiakasohjelma, jossa kanta-asiakkaat saavat kuluttajina tekemiinsä kulutushyödykeostoihin perustuvia merkittäviä rahanarvoisia etuja bonuksena ja muina etuina. Bonuksen kertymisperusteet selviävät näissä säännöissä kohdassa 3.1.


2. CARLSON CLUB CARD KANTA-ASIAKKUUS

2.1. Liittyminen
Carlson Club Card kanta-asiakkaaksi voi liittyä jokainen Suomessa vakituisesti asuva, täysi-ikäinen yksityishenkilö.
Carlson Club Card kanta-asiakkuus on henkilökohtainen. Carlson Club Card kanta-asiakkaaksi voi liittyä Carlsonin myymälöissä tai verkkokaupassa.


2.2. Carlson Club Card -kortti
Jokainen Carlson Club Card kanta-asiakkaaksi liittynyt henkilö saa asiakkuutensa tunnukseksi henkilökohtaisen, numeroidun Carlson Club Card-kortin. Kortti on joko käteiskortti tai mobiilikortti.

2.2.1. Fyysinen Carlson Club Card -käteiskortti
Carlson Club Card -käteiskortin asiakas saa heti mukaansa liikkeestä täytettyään hakemuksen ja maksettuaan kymmenen (10) euron suuruisen perustamismaksun. Perustamismaksua ei palauteta, vaikka asiakas lopettaisi kanta-asiakkuuden. Carlson Club Card kanta-asiakas voi hakemuksesta saada samassa taloudessa asuvalle, 16 vuotta täyttäneelle perheenjäsenelleen henkilökohtaisen rinnakkaiskortin. Käteiskorttiin voidaan maksutta liittää yksi rinnakkaiskortti. Jokaisesta muusta rinnakkaiskortista peritään viiden (5) euron suuruinen liittymismaksu. Pääkortin haltija vastaa rinnakkaiskortin käytöstä sekä siitä, että rinnakkaiskortin haltija hyväksyy Carlson Club Card -säännöt. Kadonneen tai rikkoutuneen kortin korvaamisesta uudella kortilla veloitetaan kymmenen (10) euron käsittelymaksu.

2.2.2. Carlson Club Card -mobiilikortti
Liittyessään Carlsonin kanta-asiakkaaksi verkossa, asiakas saa kortikseen mobiilikortin. Myös fyysisen käteiskortin haltija voi halutessaan hankkia mobiilikortin asiakaspalvelusta. Kun asiakas täyttää liittymislomakkeen verkossa, hän saa käyttöönsä henkilökohtaisen kanta-asiakasnumeron, jolla hän pääsee hyödyntämään kanta-asiakasetuja sekä verkkokaupassa että myymälöissä. Carlson Club Card -mobiilikortti on ilmainen.

2.2.3. Kanta-asiakkuuden tasot

Carlson Club Card kanta-asiakas voi ostojensa perusteella päästä Carlson Club Card Platina-tasolle ja saada itselleen vastaavan tason etuihin oikeuttavan Carlson Club Card Platina kanta-asiakaskortin. Platina-tasolle pääseminen edellyttää, että pääkortin ja siihen liitettyjen rinnakkaiskorttien rekisteröidyt, edellisten 12 kuukauden aikana tehdyt yhteenlasketut ostot ylittävät vuosittain erikseen määritettävän ostokertymärajan.

Ostokertymään lasketaan mukaan Carlson Club Card-käteiskorteilla tehdyt ostokset Carlsonin ja Veljekset Halonen Oy:n (myöhemmin Halonen) myymälöissä ja verkkokaupoissa.

Ajantasainen kuvaus kulloinkin voimassa olevista Carlson Club Card Platina-kortin ehdoista on saatavana internetistä www.carlson.fi ja Carlsonin myymälästä.

3. CARLSON CLUB CARD -EDUT

3.1. Ostohyvitys eli bonus
Carlson Club Card kanta-asiakas saa ostohyvitystä eli bonusta Carlsonin tai Halosen myymälöissä ja verkkokaupoissa tehtyjen ostojensa perusteella.
Bonuksen määrä on 2-5% kolmen kuukauden Carlson Club Card -ostoista. Katso bonuksen kertyminen tarkemmin oheisesta taulukosta.

Bonuksen kertymiskausi on kolme (3) kuukautta. Sen jälkeen alkaa uusi saman pituinen kertymiskausi.

Lahjakortin ostamista ei pidetä kulutushyödykeostona ja näin ollen siitä ei myönnetä bonusta. Bonus kertyy lahjakortin haltijalle tämän maksaessa lahjakortilla ja esittäessään maksamisen yhteydessä oman henkilökohtaisen Carlson Club Card -korttinsa.

Carlsonilla on oikeus rajata tuotteita tai tuotealueita bonuksen kertymisen ulkopuolelle. Lisäksi Carlsonilla on oikeus asettaa bonuksen kertymiselle ostojen määrää koskevia enimmäisrajoja.

Bonuksen kertymisen edellytyksenä on, että asiakas esittää Carlson Club Card -korttinsa ennen ostojen maksamista. Ostojen maksutavaksi hyväksytään käteinen sekä pankki- tai luottokortti. Bonusta ei myönnetä jälkikäteen.

Carlson Club Card -kortilla saatu bonus kertyy automaattisesti asiakkaan henkilökohtaiselle kanta-asiakastilille. Rinnakkaiskortilla kerätty bonus rekisteröityy pääkortin haltijan tilille.


3.2. Carlson Club Card -etuseteli
Kertymiskauden päätyttyä Carlson Club Card -pääkortin haltija saa bonuksen etuseteleinä.

Yksi etuseteli on kymmenen (10) euron arvoinen ja se oikeuttaa kymmenen (10) euron suuruiseen alennukseen Carlsonin tai Halosen liikkeissä tehtävistä ostoista. Etusetelistä ei anneta takaisin vaihtorahaa, eikä sitä voi muuttaa käteiseksi.

Tasakymmenien eurojen yli menevä bonuskertymä siirtyy seuraavalle kertymäjaksolle.

Etuseteli on tilikohtainen ja sitä voi käyttää pääkortin haltijan lisäksi myös rinnakkaiskortin haltija.

Etuseteliä käytettäessä asiakkaan on aina esitettävä Carlson Club Card -kortti ja pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä.

Etuseteli on voimassa kaksitoista (12) kuukautta myöntämispäivästä lukien.

Carlsonin liikkeillä on oikeus kieltäytyä vastaanottamasta etuseteliä, jos siinä oleva viivakoodi tai numerosarja ei ole luettavissa asiakkaasta johtuvasta syystä. Kadonneen tai turmeltuneen etusetelin tilalle ei myönnetä uutta etuseteliä, eikä kanta-asiakastilille palauteta etusetelin arvoa vastaavaa euromäärää.

Etuseteliä ei voi käyttää lahjakortin ostamiseen.

3.3. Muut Carlson Club Card edut
Carlson Club Card kanta-asiakkaille tarjotaan säännöllisesti tuotteita edulliseen kanta-asiakashintaan. Tiedon kulloinkin voimassa olevista hintaeduista Carlson Club Card kanta-asiakas saa joko postitse, internetistä (www.carlson.fi) tai myymälästä. Hintaedun saa esittämällä ostojen yhteydessä Carlson Club Card -kortin.

Carlson Club Card kanta-asiakkaita palvelevat Internetissä Carlson Club Card kanta-asiakassivut, joilta voi katsoa mm. ajankohtaiset kanta-asiakastarjoukset ja bonusostot.

Edellä mainittujen etujen lisäksi Carlson voi myöntää Carlson Club Card kanta-asiakkailleen muitakin vain Carlson Club Card-kortin haltijoille tarkoitettuja lisäetuja. Carlson Club Card kanta-asiakasohjelmaan voidaan myöhemmässä vaiheessa liittää myös Carlsonin yhteistyökumppaneiden tarjoamia etuja.

4. RAJOITUKSET


Bonusta kertyy kaikista Carlsonin varastovalikoimissa olevista normaali- ja kampanjahintaisista tuotteista. Bonusta ei kerry tilaustuotteista, laskutuskaupasta eikä sopimusasiakasetujen alaisista tuotteista. Sopimusasiakaseduilla tarkoitetaan esimerkiksi rakentajatilisopimuksia. Bonusta ei myöskään kerry kylpytynnyreistä, porealtaista, piharakennuksista eikä noutopihan tuotteista.

Bonustiedote postitetaan asiakkaalle kolmen (3) kuukauden välein kun ostot ovat kertymäjaksolla vähintään viisisataa (500) euroa (€).

5. CARLSON CLUB CARD-ASIAKASREKISTERI


Carlson Club Card -asiakkaan ja rinnakkaiskortin haltijan henkilötiedot tallennetaan Carlson Club Card kanta-asiakasrekisteriin. Kertyvän ostohyvityksen määrittelemiseksi, asiakassuhteen hoitamiseksi sekä suoramarkkinoinnin tarkemmaksi kohdentamiseksi kortinhaltijan ja rinnakkaiskortin haltijan tekemät ostot rekisteröidään tuotekohtaisesti. Asiakas voi kieltää tietojen rekisteröinnin ilmoittamalla asiasta Carlson Club Card kanta-asiakaspalvelunumeroon 02033 4488. Kielto koskee aina sekä pää- että rinnakkaiskorttia. Jos asiakas kieltää ostotietojensa rekisteröinnin, hänelle ei voida myöntää ostoihin perustuvaa ostohyvitystä. Myös siinä tapauksessa, että käteiskorttiasiakas jättää ilmoittamatta osoitetietonsa, ostot tai niihin perustuva ostohyvitys eivät rekisteröidy. Esittämällä Carlson Club Card -kortin maksamisen yhteydessä asiakas saa muut Carlson Club Card -edut.

Carlson Club Card kanta-asiakastiedoston henkilötietoja ja Carlson Club Card -kortin käytöstä kertyviä ostotietoja voidaan käyttää ja luovuttaa Carlsonin yhteistyökumppaneille suoramarkkinoinnissa käytettäviksi. Asiakas voi kieltää tietojensa käytön ja luovuttamisen ilmoittamalla asiasta Carlson Club Card kanta-asiakaspalveluun. Kielto koskee aina sekä pää- että rinnakkaiskortin haltijaa. Tietojen käyttöä ja käsittelyä on kuvattu yksityiskohtaisesti rekisteriselosteessa. Rekisteriseloste on nähtävissä internetissä osoitteessa www.carlson.fi, ja sen voi tilata myös edellä mainitusta asiakaspalvelunumerosta.


6. MUUT EHDOT


Kaikkien Carlson Club Card -asiakkaiden osoitetiedot päivitetään väestötietojärjestelmästä. Osoitepäivitys tehdään kaikkien Carlsonin kanta-asiakasrekisterissä olevien osoitetietojen osalta tässä asiakirjassa mainittujen sääntömuutosten voimaan astumisesta (24.4.2017) lähtien. Carlson Club Card -kortin haltijoille suunnattua markkinointiviestintää lähetetään vain Suomessa asuville asiakkaille.


Carlsonilla on oikeus muuttaa kanta-asiakasohjelmansa sääntöjä. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan kortin haltijalle etukäteen. Muutokset tulevat voimaan aikaisintaan yhden (1) kuukauden kuluttua siitä, kun kortin haltija on saanut tiedon muutoksista. Ilmoitus näihin sääntöihin mahdollisesti tulevista muutoksista katsotaan asianmukaisesti tehdyksi, kun ilmoitus on lähetetty asiakkaan viimeksi ilmoittamaan osoitteeseen. Ilmoituksen katsotaan tulleen asiakkaan tietoon viimeistään seitsemäntenä (7.) päivänä ilmoituksen lähettämisestä.

Halutessaan rajoittaa markkinointiviestien kanavia asiakas voi tehdä ilmoituksen asiasta Carlson Club Card -kanta-asiakassivuilla osoitteessa www.carlson.fi.

Asiakas voi lopettaa Carlson Club Card kanta-asiakkuuden ilmoittamalla siitä kirjallisesti kanta-asiakaspalveluun joko osoitteeseen asiakaspalvelu@carlson.fi tai Carlson Club Card, Kampikuja 4,78200 Varkaus.

Carlsonilla on oikeus päättää yksittäinen Carlson Club Card kanta-asiakkuus ilman erillisiä toimenpiteitä, jos Carlson Club Card-kortille ei ole rekisteröitynyt vuoden aikana vähintään viidensadan (500) euron ostoja.

Carlsonilla on oikeus irtisanoa kanta-asiakkuus myös siinä tapauksessa, että Carlson Club Card -kortin haltija ei noudata edellä mainittuja sääntöjä. Irtisanominen tapahtuu lähettämällä Carlson Club Card -kortin haltijalle kirjallinen irtisanomisilmoitus. Carlson Club Card -asiakkuus päättyy yhden (1) kuukauden kuluttua siitä, kun asiakkaan katsotaan saaneen tiedon irtisanomisesta.


Carlsonilla on oikeus lopettaa kanta-asiakasohjelmansa ilmoittamalla siitä Carlson Club Card -kortin haltijoille vähintään kuusi kuukautta ennen ohjelman lopettamista.

Carlson Club Card kanta-asiakkuuden päättyessä asiakkaalle lähetetään hänen kanta-asiakastilillänsä olevaa bonusta vastaava määrä Carlson Club Card -etuseteleitä, jotka hän voi käyttää kuten kanta-asiakkuuden voimassa ollessakin esittämällä Carlson Club Card -kortti. Mahdollinen ylijäänyt ostohyvitys mitätöityy, eikä siitä makseta asiakkaalle korvausta. Carlson Club Card kanta-asiakasohjelman loppuessa Carlson Club Card -setelit ovat voimassa niihin merkittyyn päivämäärään saakka, enimmillään kuitenkin kuusi (6) kuukautta.

REKISTERISELOSTE Carlson Club Card käteiskortti

REKISTERISELOSTE (Henkilötietolaki 523/99)
Laatimispvm: 14.11.2017 

1. Rekisterinpitäjä

Oy Carlson
Postiosoite: PL 1108, 70111 Kuopio
Puhelin: 020 742 7000
Käyntiosoite: Kauppakatu 36, 70110 Kuopio

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö

Pasi Rautiainen, postiosoite kuten yllä
Puh. 044 737 6218

3. Rekisterin nimi

Carlson Club Card – käteiskortin asiakasrekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on Carlson Club Card –jäsenten ja Oy Carlsonin välisten asiakassuhteiden hoitaminen, ylläpito, asiakasyhteydenpito, asiakkaan bonustilin hoitaminen sekä siihen liittyvä markkinointi ja mainonta.

Jäsenyys edellyttää kohdassa 5 kuvattujen henkilötietojen luovuttamista kanta-asiakkuuden ehtojen toteuttamista varten. Henkilötietojen luovuttaminen on siten jäsenyyssopimukseen perustuva velvollisuus.

Rekisterin tiedot perustuvat käyttäjien antamiin tietoihin sekä muista rekistereistä saataviin tietoihin.

Rekisterin tietoja voidaan käyttää automaattiseen profilointiin suoramarkkinoinnin kohdistamistarkoituksessa rekisteröidyn suostumuksen perusteella.

Rekisteritietoja voidaan käyttää
a) jäsenen tunnistamiseen sekä jäsenyyden tuottamien etujen (bonukset ja hinnoittelu) toteuttamiseen;
b) jäsenyyssuhteen kestäessä toteutettujen ostojen seurantaan;
c) jäsenyyssuhteen tai muun sopimussuhteen perustamiseen, hoitamiseen ja kehittämiseen;
d) asiakastiedotteiden tai sähköisten suoramarkkinointiviestien lähettämistä varten;
e) rekisterinpitäjän tai sen yhteistyökumppanin tuotteiden ja palveluiden sekä jäsenyysetujen markkinointiin;
f) asiakaspalvelun ja liiketoiminnan kehittämiseen;
g) analysointi- ja tilastointitarkoituksiin;
h) maksutapatietojen hallinnointiin;
i) muihin vastaaviin käyttötarkoituksiin.

5. Rekisterin tietosisältö

Henkilöryhmät, joiden tietoja voidaan käsitellä, ovat Carlson Club Card –käteiskorttiin oikeuttavan jäsenyyden haltijat. Rekisteriin voidaan kerätä myös jäsenen yhteyshenkilöiden yhteystietoja.

Rekisterissä voidaan käsitellä muun muassa seuraaviin tietoryhmiin sisältyviä rekisterin käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia tietoja:
a) jäsenen perustiedot, kuten nimi ja yhteystiedot (osoite, sähköpostiosoite, ja puhelinnumero);
b) rekisterinpitäjän ja rekisteröityjen väliseen asiakassuhteeseen liittyvät tiedot, kuten tilaustiedot, ostohistoria, osallisuus ja rekisteröidyn rooli kanta-asiakasohjelmassa;
c) maksutapatiedot;
d) kertyneet jäsenyysbonustiedot kuten määrä sekä niiden käyttäminen käyttöajan ja -paikan osalta;
e) mahdolliset sähköisen ja tavallisen suoramarkkinoinnin luvat ja -kiellot;
f) jäsenen ostokäyttäytymistiedot loppusumma-, ostopaikka-, tuote-, tuoreryhmä- ja kuittirivikohtaisesti;
g) jäsenen sukupuoli, syntymävuosi, ammatti, bruttotulot, talouden koko sekä asumismuoto

6. Säännönmukaiset tietolähteet ja päivitystiheys sekä tietojen korjaaminen

Jäsenrekisteriä ylläpitävät tahot sekä Oy Carlsonin henkilökunta voivat päivittää rekisterin tietoja. Henkilötietojen päivityksiä, kuten nimi- ja osoitetietojen päivityksiä, saadaan myös viranomaisilta.

Rekisterinpitäjä poistaa, oikaisee tai täydentää oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn perustellusta vaatimuksesta rekisterissä olevan virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen tiedon ilman aiheetonta viivästystä. Ratkaisevaa tiedon korjaamisessa, täydentämisessä tai poistamisessa on tiedon käyttötarkoitus (ks. kohta 4).

7. Tietoryhmien poistamisen sunnitellut määräajat

Edellä kohdassa 5. mainittujen tietoryhmien tiedot on suunniteltu poistettavaksi 60 kuukauden kuluttua siitä, kun rekisteröidyn jäsenyys päättynyt. Ostohistoriaan liittyvät tiedot voidaan säilyttää pysyvästi siten, että niihin liittyvät henkilötiedot poistetaan.

8. Henkilörekisterin säännönmukaiset tietojen luovutukset. Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Rekisterissä olevia henkilötietoja ei luovuteta ilman henkilötiedon omistajan suostumusta. Rekisterissä olevia tietoja voidaan luovuttaa lakien sallimalla tavalla viranomaistahoille, joilla on lakiin perustuva oikeus näihin tietoihin. Lisäksi tietoja voidaan luovuttaa Oy Carlsonin kanssa samaan yrityskokonaisuuteen kuuluville yrityksille sekä yhteistyökumppaneille.

Oy Carlson ei luovuta rekisterin tietoja muille kuin edellä mainituille tahoille, mikäli tietojen luovuttamiseen ei ole erikseen pyydetty rekisteröidyn tahon suostumusta. Henkilötietoja ei luovuteta suoramyynti- tai markkinointitarkoituksiin muille tahoille kuin Oy Carlsonin kanssa samaan yrityskokonaisuuteen kuuluville yrityksille sekä yhteistyökumppaneille.

Tietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

9. Rekisterin tai muun tietojärjestelmän suojauksen periaatteet

Henkilötietoja säilytetään valvotuissa ja vartioiduissa tiloissa Oy Carlsonin tai sen valitseman ulkoisen palveluntarjoajan toimesta. Valvottujen ja vartioitujen tilojen ulkopuolella tarvittaessa käsiteltävät ja säilytettävät tiedot salataan luvattoman käytön estämiseksi. Tietoliikenneyhteydet henkilötietorekisteriin suojataan yhteyden salauksella. Rekisterin ylläpidon pääsy tietoihin on rajattu Oy Carlsonin sisällä vain välttämättömiin henkilöihin, joilla kullakin on oma käyttäjätunnus ja salasana. Kyseiset henkilöt on koulutettu tietojen tietoturvalliseen käsittelyyn ja he toimivat salassapitovelvollisuuden alaisina.

Tarkempia tietoja rekisterin sekä tietojärjestelmän suojauksesta voidaan luovuttaa viranomaisille tai erillisen pyynnön perusteella muille tahoille rekisterinpitäjän harkinnan mukaan. Pyyntö tulee esittää kohdassa 1 mainitulle yhteyshenkilölle.

10. Tarkastusoikeus

Jäsenellä on henkilötietolain mukaan oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on talletettu tai, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja.

Tarkastuspyynnön voi esittää seuraavasti:
• Kirjallinen ja allekirjoitettu tarkastuspyyntö lähetetään rekisterinpitäjän edustajalle kohdassa 1 esitettyyn osoitteeseen tai sähköpostilla rekisterinpitäjän edustajalle.
• Tarkastuspyyntö esitetään henkilökohtaisesti kohdassa 1 esitetyssä osoitteessa.
• Rekisteröidyn on tarvittaessa todistettava henkilöllisyytensä liittämällä pyyntöön kopio virallisesta henkilötodistuksesta.

Jos rekisteröidyissä tiedoissa on virheitä, rekisteröity voi esittää kohdassa 1 mainituille rekisteriasioista vastaaville henkilöille virheen korjaamista koskevan pyynnön. Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisteröityä itseään koskevien tietojen poistamista rekisteristä, mikäli tietojen käsittelylle ei ole lain mukaista perustetta.

11. Kielto-oikeus ja suoramarkkinointi

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisterin tietojen oikaisemista, poistamista tai käsittelyn rajoittamista sekä vastustaa tietojen käsittelyä sekä oikeutta siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Rekisteröidyllä on myös oikeus peruuttaa rekisterinpitäjälle antamansa suostumukset henkilötietojen käyttöön.

Henkilötietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin, mikäli asiakas tai käyttäjä on antanut siihen nimenomaisen suostumuksensa tai mikäli suoramarkkinointi on muuten lain nojalla sallittua.

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä rekisteriä koskeva valitus valitusviranomaisena toimivalle tietosuojavirastolle.

12. Riskiarviointi

Rekisterinpitäjän käsityksen mukaan henkilötietojen käsittelyyn ei sisälly korkea riskiä Euroopan Unionin tietosuojalainsäädännön mukaisella tavalla. Rekisteriin ei kerätä arkaluonteista tietoa eikä jäsenyys edellytä henkilötietojen käsittelyä muutoin kuin jäsenten palvelemiseen jäsenyyteen perustuvien etujen toteuttamiseksi.

REKISTERISELOSTE Carlson Club Card platinakortti

REKISTERISELOSTE (Henkilötietolaki 523/99)
Laatimispvm: 14.11.2017

1. Rekisterinpitäjä

Oy Carlson
Postiosoite: Pl 1108, 70111 Kuopio Puhelin: 020 742 7000
Käyntiosoite: Kauppakatu 36, 70110 Kuopio


2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja/tai yhteyshenkilö

Pasi Rautiainen, postiosoite kuten yllä
Puh. 044 737 6218


3. Rekisterin nimi

Carlson Club Card -platinakortin asiakasrekisteri


4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on Carlson Club Card –platinajäsenten ja Oy Carlsonin välisten asiakassuhteiden hoitaminen, ylläpito, asiakasyhteydenpito, asiakkaan bonustilin hoitaminen sekä siihen liittyvä markkinointi ja mainonta.

Jäsenyys edellyttää kohdassa 5 kuvattujen henkilötietojen luovuttamista kanta-asiakkuuden ehtojen toteuttamista varten. Henkilötietojen luovuttaminen on siten jäsenyyssopimukseen perustuva velvollisuus.

Rekisterin tiedot perustuvat käyttäjien antamiin tietoihin sekä muista rekistereistä saataviin tietoihin.

Rekisterin tietoja voidaan käyttää automaattiseen profilointiin suoramarkkinoinnin kohdistamistarkoituksessa rekisteröidyn suostumuksen perusteella.

Rekisteritietoja voidaan käyttää
a) jäsenen tunnistamiseen sekä jäsenyyden tuottamien etujen (bonukset ja hinnoittelu) toteuttamiseen;
b) jäsenyyssuhteen kestäessä toteutettujen ostojen seurantaan;
c) jäsenyyssuhteen tai muun sopimussuhteen perustamiseen, hoitamiseen ja kehittämiseen;
d) asiakastiedotteiden tai sähköisten suoramarkkinointiviestien lähettämistä varten;
e) rekisterinpitäjän tai sen yhteistyökumppanin tuotteiden ja palveluiden sekä jäsenyysetujen markkinointiin;
f) asiakaspalvelun ja liiketoiminnan kehittämiseen;
g) analysointi- ja tilastointitarkoituksiin;
h) maksutapatietojen hallinnointiin;
i) muihin vastaaviin käyttötarkoituksiin.


5. Rekisterin tietosisältö

Henkilöryhmät, joiden tietoja voidaan käsitellä, ovat Carlson Club Card –platinakorttiin oikeuttavan jäsenyyden haltijat. Rekisteriin voidaan kerätä myös jäsenen yhteyshenkilöiden yhteystietoja.

Rekisterissä voidaan käsitellä muun muassa seuraaviin tietoryhmiin sisältyviä rekisterin käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia tietoja:
a) jäsenen perustiedot, kuten nimi ja yhteystiedot (osoite, sähköpostiosoite, ja puhelinnumero);
b) rekisterinpitäjän ja rekisteröityjen väliseen asiakassuhteeseen liittyvät tiedot, kuten tilaustiedot, ostohistoria, osallisuus ja rooli rekisteröidyn kanta-asiakasohjelmassa;
c) maksutapatiedot;
d) kertyneet jäsenyysbonustiedot kuten määrä sekä niiden käyttäminen käyttöajan ja -paikan osalta;
e) mahdolliset sähköisen ja tavallisen suoramarkkinoinnin luvat ja -kiellot;
f) jäsenen ostokäyttäytymistiedot loppusumma-, ostopaikka-, tuote-, tuoreryhmä- ja kuittirivikohtaisesti;          g) jäsenen sukupuoli, syntymävuosi, ammatti, talouden koko sekä asumismuoto

6. Säännönmukaiset tietolähteet ja päivitystiheys sekä tietojen korjaaminen

Jäsenrekisteriä ylläpitävät tahot sekä Oy Carlsonin henkilökunta voivat päivittää rekisterin tietoja. Henkilötietojen päivityksiä, kuten nimi- ja osoitetietojen päivityksiä, saadaan myös viranomaisilta.

Rekisterinpitäjä poistaa, oikaisee tai täydentää oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn perustellusta vaatimuksesta rekisterissä olevan virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen tiedon ilman aiheetonta viivästystä. Ratkaisevaa tiedon korjaamisessa, täydentämisessä tai poistamisessa on tiedon käyttötarkoitus (ks. kohta 4).

7. Tietoryhmien poistamisen suunnitellut määräajat

Edellä kohdassa 5. mainittujen tietoryhmien tiedot on suunniteltu poistettavaksi 60 kuukauden kuluttua siitä, kun rekisteröidyn jäsenyys päättynyt. Ostohistoriaan liittyvät tiedot voidaan säilyttää pysyvästi siten, että niihin liittyvät henkilötiedot poistetaan.

8. Henkilörekisterin säännönmukaiset tietojen luovutukset. Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Rekisterissä olevia henkilötietoja ei luovuteta ilman henkilötiedon omistajan suostumusta. Rekisterissä olevia tietoja voidaan luovuttaa lakien sallimalla tavalla viranomaistahoille, joilla on lakiin perustuva oikeus näihin tietoihin. Lisäksi tietoja voidaan luovuttaa Oy Carlsonin kanssa samaan yrityskokonaisuuteen kuuluville yrityksille sekä yhteistyökumppaneille.

Oy Carlson ei luovuta rekisterin tietoja muille kuin edellä mainituille tahoille, mikäli tietojen luovuttamiseen ei ole erikseen pyydetty rekisteröidyn tahon suostumusta. Henkilötietoja ei luovuteta suoramyynti- tai markkinointitarkoituksiin muille tahoille kuin Oy Carlsonin kanssa samaan yrityskokonaisuuteen kuuluville yrityksille sekä yhteistyökumppaneille.

Tietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötietoja säilytetään valvotuissa ja vartioiduissa tiloissa Oy Carlsonin tai sen valitseman ulkoisen palveluntarjoajan toimesta. Valvottujen ja vartioitujen tilojen ulkopuolella tarvittaessa käsiteltävät ja säilytettävät tiedot salataan luvattoman käytön estämiseksi. Tietoliikenneyhteydet henkilötietorekisteriin suojataan yhteyden salauksella. Rekisterin ylläpidon pääsy tietoihin on rajattu Oy Carlsonin sisällä vain välttämättömiin henkilöihin, joilla kullakin on oma käyttäjätunnus ja salasana. Kyseiset henkilöt on koulutettu tietojen tietoturvalliseen käsittelyyn ja he toimivat salassapitovelvollisuuden alaisina.

Tarkempia tietoja rekisterin sekä tietojärjestelmän suojauksesta voidaan luovuttaa viranomaisille tai erillisen pyynnön perusteella muille tahoille rekisterinpitäjän harkinnan mukaan. Pyyntö tulee esittää kohdassa 1 mainitulle yhteyshenkilölle.

10. Tarkastusoikeus

Jäsenellä on henkilötietolain mukaan oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on talletettu tai, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja.

Tarkastuspyynnön voi esittää seuraavasti:
• Kirjallinen ja allekirjoitettu tarkastuspyyntö lähetetään rekisterinpitäjän edustajalle kohdassa 1 esitettyyn osoitteeseen tai sähköpostilla rekisterinpitäjän edustajalle.
• Tarkastuspyyntö esitetään henkilökohtaisesti kohdassa 1 esitetyssä osoitteessa.
• Rekisteröidyn on tarvittaessa todistettava henkilöllisyytensä liittämällä pyyntöön kopio virallisesta henkilötodistuksesta.

Jos rekisteröidyissä tiedoissa on virheitä, rekisteröity voi esittää kohdassa 1 mainituille rekisteriasioista vastaaville henkilöille virheen korjaamista koskevan pyynnön. Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisteröityä koskevien tietojen poistamista rekisteristä, mikäli tietojen käsittelylle ei ole lain mukaista perustetta.

11. Kielto-oikeus ja suoramarkkinointi

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisterin tietojen oikaisemista, poistamista tai käsittelyn rajoittamista sekä vastustaa tietojen käsittelyä sekä oikeutta siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Rekisteröidyllä on myös oikeus peruuttaa rekisterinpitäjälle antamansa suostumukset henkilötietojen käyttöön.

Henkilötietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin, mikäli asiakas tai käyttäjä on antanut siihen nimenomaisen suostumuksensa tai mikäli suoramarkkinointi on muuten lain nojalla sallittua.

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä rekisteriä koskeva valitus valitusviranomaisena toimivalle tietosuojavirastolle.

12. Riskiarviointi

Rekisterinpitäjän käsityksen mukaan henkilötietojen käsittelyyn ei sisälly korkea riskiä Euroopan Unionin tietosuojalainsäädännön mukaisella tavalla. Rekisteriin ei kerätä arkaluonteista tietoa eikä jäsenyys edellytä henkilötietojen käsittelyä muutoin kuin jäsenten palvelemiseen jäsenyyteen perustuvien ostojen toteuttamiseksi.