Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Matot

Matto antaa lämpöä kotiin. Mikään ei voita uuden maton lämmintä ja pehmeää kosketusta varpaillesi aamulla tai kun ulkona on kylmä ja olet iloinen voidessasi olla sisällä kotona. Carlsonin kattavasta valikoimasta löydät parhaat mattotyylit, -tyypit ja -hinnat. Mattomme ovat täydellisiä kaikkiin elämäntyyleihin ja budjetteihin. Kun on aika miettiä ostamista, selaa mattovalikoimaamme ja ihastu.

Mattoa valitessa on syytä ottaa huomioon maton väri, tyyli ja rakenne. Jokaisella matolla on ominaisuuksia, joiden ansiosta se sopii juuri tiettyyn paikkaan ja käyttöön. Tärkeintä on löytää matto, joka sopii parhaiten yksilöllisiin tarpeisiisi, vaatimuksiisi ja tyyliisi.

Valikoimastamme löydät muun muassa tyylikkäät Vallila kynnys- ja käytävämatot myös liukuestepohjaisina, sekä Create Home - ja 4 Living -matot, jotka sopivat täydellisesti skandinaaviseen ja myös suomalaiseen sisustukseen. VM Carpetin ja Fanni K:n mallisto puolestaan tarjoaa maanläheisiä beigen ja vaaleanruskean sävyjä, jos tahdot rauhallisen värimaailmaan kotiisi.

1235 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Suomalaiset design-matot meiltä

Jos suosit kodissasi suomalaista designia, verkkokaupastamme löydät myös iki-ihanat ja korkealaatuiset design-matot. Esimerkiksi suomalainen VM Carpet jatkaa Aila ja Arto Viita-ahon työn perintöä. He perustivat vuonna 1973 oman mattokutomon Lappajärven rannalle. VM Carpet on Suomen suurin mattotehdas ja aidosti suomalainen mattovalmistaja, joka sisustaa lattioita aitoon elämään. Moderni tuotanto ja lähes puolen vuosisadan mittainen kokemus ovat luoneet uniikin tavan tuottaa mattoja. Myös Vallila on suomalainen yritys, jonka perusti 1935 sveitsiläinen Otto Bernet Vallilan kaupunginosaan Helsinkiin. Vallilan mitä erilaisimmilla printeillä varustettuja mattoja löydät valikoimastamme, mikäli kotisi kaipaa persoonallista henkäystä. Ostamalla suomalaista designia tuet myös kotimaisia yrityksiä.

Luonnonmateriaalit ovat arjen luksusta

Luonnonmateriaalista valmistetuissa matoissa ominaista on niiden yksinkertainen puhdistus. Puuvillamaton voi näppärästi pestä koosta riippuen jopa tavallisessa pesukoneessa. Villamatoille puolestaan löytyvät omat puhdistusvälineensä ja -aineensa. Fanni K -matoissa suositaan erityisesti luonnonmateriaaleja, jotka tuovat pehmeää luksusta arkeen. Luonnonmateriaalit, kuten villa, puuvilla ja juutti, ovat ajattomia ja kestäviä. Fanni K -matoissa on kiinnitetty huomiota myös yksityiskohtiin. Niissä on nahka- ja pitsireunuksia sekä erilaisia struktuureja, jotka antavat matoille viimeistellyn, yksilöllisen ilmeen.

4Living on Tammer Brandsin omistama tuotemerkki, jonka valikoimaan kuuluu kattavasti erilaisia mattoja. Brändin mukaan koti on tärkein paikka koko maailmassa, ja sen täytyy näyttää ja tuntua omalta. Tästä syystä 4Living -matot ovatkin erityisen kodikkaita ja käyvät hyvin monenlaisiin asuintiloihin. Create Homen mattovalikoimaan sisältyvät muun muassa ajattoman tyylikkäät käytävämatot sekä oleskelutilojen matot. Selaa koko valikoimaamme ja löydä oma unelmien mattosi jo tänään.

Valitse oikea matto huoneen mukaan

Matoilla on monia tarkoituksia: oikea matto voi yhdistää koko huoneen ja tarjota viihtyisän ja mukavan paikan, johon jalkasi lasket. Käytä suurta mattoa tuomaan olohuoneen huonekalut yhteen, aseta pehmeät puuvillamatot makuuhuoneeseen ja pidä eteinen ja keittiö puhtaana likaa pysäyttävillä matoilla.

Kun suurin osa ajasta vietetään paljain jaloin makuuhuoneessa, sinulla on varaa siihen, että matto on enemmänkin ylellisen pehmeä kuin käytännöllinen. Miksi et valitsisi superpehmeää VM Carpet Satine -mattoa? Niitä löytyy lukuisissa ihanissa väreissä ja ne tarjoavat lyömätöntä mukavuutta. Niissä on myös miellyttävä nukka, johon varpaat todella uppoavat. Satiininpehmeää Satine-mattoa löytyy niin pyöreänä kuin suorakulmion mallisenakin.

Myös olohuoneeseen suuret pehmeät matot ovat ihanteellisia, koska ne tarjoavat lämpöä ja ovat pehmeät jalkojen alla. Ne tarjoavat edullisen ja käytännöllisen ratkaisun. Valitse kestävä Vallilan Mosaiikki tai Sumeri. Myös VM Carpetin Basaltti tai tai Tessa voivat olla täydellisiä ratkaisuja olohuoneeseesi.

Keittiöön ei kannata valita yksiväristä mattoa

Tahrankestävä matto on keittiöön ihanteellinen, jotta huoli vahingossa tapahtuvista roiskeista vähenee. Polypropeeni materiaalina on keittiömatossa loistava ratkaisu, sillä se on luonnostaan tahraton ja valkaisuaineella puhdistettava. Myös maton kuosi vaikuttaa valintaan. Täysin valkoista tai muuten yksiväristä mattoa ei keittiöön yleensä suositella. Valikoimastamme löytyy esimerkiksi Vallila Siru ruosteen värisenä. Sen värimaailma on maanläheinen, mutta kuitenkin niin monipuolinen, etteivät yksittäiset roskat ja tahrat siinä helposti näy. Samaa mattoa on saatavilla myös pitkänä eteismattona.

Tutustu mattojen kuitutyyppeihin selvittääksesi, mikä niistä sopii sinulle parhaiten. Tiedosta kunkin kuitutyypin ominaisuudet, jotta voit rajata valintasi. Yksikään kuitu ei ole parempi kuin toinen, sillä kullakin kuitutyypillä on vahvuutensa.