Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Liedet

Lattialiedet ovat keittiön peruspilareita tarjoten monipuolisia ruoanlaittomahdollisuuksia. Ne ovat saatavilla eri leveyksissä: yleisimmät ovat 60 cm ja 50 cm mutta erikoismalleja löytyy myös 40 cm ja 90 cm leveyksillä. Tyypillisesti lattialiesissä on uuni ja neljä keittolevyä mutta 40 cm mallissa keittolevyjä on vain kaksi. Liedet on varustettu keraamisilla, induktiivisilla tai valurautaisilla levyillä, ja niissä on ajastimia sekä helppokäyttöisiä käyttökytkimiä sekä tasolle että uunille. Lisäksi niissä on usein kätevä säilytyslaatikko uunivälineille. Valikoimamme kattaa laadukkaat merkit kuten Electrolux, Helkama, Rosenlew ja Smeg. Lattialiesi yhdistää käytännöllisyyden ja tyylikkyyden, olipa kyseessä sitten perinteinen tai moderni keittiö.

36 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
/ sivu

Lattialiedet netistä!

Lattialiedet ovat olennainen osa jokaista keittiötä tarjoten sekä käytännöllisyyttä että tyyliä ruoanvalmistukseen. Valitessa sopivaa lattialiettä on tärkeää pohtia useita seikkoja kuten lieden kokoa, tyyliä, lämmönlähdettä ja asennusta.

Lattialieden koko ja tyyli

Lieden koon valinnassa keskeistä on keittiön tila ja käyttäjän tarpeet. Lattialiesien yleisimmät leveydet ovat 50 cm ja 60 cm mutta tarjolla on myös erikoiskokoja kuten 40 cm ja 90 cm leveitä malleja. Pienemmät 40 cm liedet sopivat erinomaisesti pieniin keittiöihin tai vaikkapa mökkiolosuhteisiin, kun taas 90 cm mallit ovat ideaaleja suurille perheille tai intohimoisille kotikokeille, jotka kaipaavat enemmän tilaa ja monipuolisia vaihtoehtoja ruoanlaittoon. Lattialieden korkeussäädön ansiosta voit sovittaa lieden korkeuden pöytätasoon sopivaksi. Tyylin osalta lieden valinta riippuu keittiön sisustuksesta ja henkilökohtaisesta mausta. Markkinoilla on sekä perinteisiä että modernimpia malleja, jotka sopivat niin klassiseen kuin nykyaikaiseenkin keittiöön.

Lieden lämmönlähde

Lattialiesien lämmönlähteitä ovat joko keraamiset- tai induktiiviset tasot tai valurautaiset levyt. Keraamiset tasot lämpenevät nopeasti ja ovat helppoja puhdistaa, mutta ne eivät reagoi lämpötilanmuutoksiin yhtä nopeasti kuin induktiotaso. Induktiotasot ovat energiatehokkaita, turvallisia ja reagoivat nopeasti lämpötilan säätöihin, mikä tekee niistä suosittuja ammattikokeille ja turvallisuutta arvostaville. Valurautaiset levyt ovat perinteisiä ja kestäviä, mutta niiden lämpeneminen ja jäähtyminen vie enemmän aikaa.

Lattialieden asennus

Sähkölieden asennus vaatii ammattitaitoisen asentajan. Vanhan lieden sähkökaapeli kannattaa myös vaihtaa samalla kun uusi liesi asennetaan oikeaoppisesti ja turvallisesti käyttökuntoon.

Lattialieden hankinnan muistilista:

·         Mittaaminen ja sopivuus: Varmista, että valitsemasi liesi mahtuu keittiöösi ja sopii sen tyyliin. Mittaa keittiön vapaa tila ja vertaa sitä lieden mittoihin. Yleensä keittiökaapistoon varattu tila lattialiedelle on leveydeltään joko 50 cm tai 60 cm.

·         Lämmönlähde: Päätä, haluatko keraamisen, induktio-, valurautaisen vai kaasulla toimivan lieden. Keraamiset liedet ovat helppohoitoisia, induktioliedet nopeita ja energiatehokkaita, valurautaiset liedet kestäviä ja perinteisiä.

·         Budjetti: Määrittele tarpeesi ja budjettisi. Lieden hinta vaihtelee merkittävästi mallista, koosta ja ominaisuuksista riippuen.

·         Ominaisuudet: Huomioi lisäominaisuudet kuten uunin tyyppi, ajastimet, helppokäyttöiset käyttökytkimet ja säilytystilat.

·         Energiatehokkuus: Tarkista lieden energialuokitus. Energiatehokkaammat mallit säästävät energiaa ja vähentävät pitkän aikavälin kustannuksia.

·         Asennus: Lieden asentaminen on luvanvaraista ja vaatii ammattitaitoisen asentajan. Varmista, että asennuksen suorittajalla on tarvittavat luvat ja että asentaja on pätevä.

·         Turvallisuus: Mikäli kotitaloudessa on lapsia, turvallisuusominaisuudet kuten lapsilukko ovat tärkeitä.

·         Merkki ja malli: Tutustu eri merkkien ja mallien ominaisuuksiin. Markkinoilla on monia tunnettuja merkkejä kuten Electrolux, Helkama, Rosenlew ja Smeg, jotka tarjoavat laadukkaita ja luotettavia lattialiesiä.

·         Varusteet ja lisäosat: Tarkista, että liesi sisältää kaikki tarvittavat varusteet kuten uunipellit ja ritilät. Joskus lisäosat kuten erikoispellit tai lisäritilät on hankittava erikseen.

·         Käyttömukavuus: Huomioi käyttömukavuus ja ergonomia. Esimerkiksi uunin korkeus ja keittolevyjen sijoittelu voivat vaikuttaa merkittävästi päivittäiseen käyttökokemukseen.

·         Tulevaisuuden tarpeet: Lattialiesi hankintaa yleensä yli 10 vuodeksi. Mieti tulevaisuuden tarpeitasi. Jos perheesi koko on kasvamassa varmistu, että valitsemasi liesi vastaa myös tulevaisuuden tarpeitasi.

Lattialieden hankinta on merkittävä päätös, joka vaikuttaa jokapäiväiseen elämään keittiössä. Oikeanlaisen lieden valitseminen edellyttää huolellista harkintaa ja tarpeiden pohtimista.

Olipa kyseessä sitten leveä tai kapea lattialiesi löydät valikoimastamme sopivan vaihtoehdon.  Tutustu kattavaan liesivalikoimaan verkkokaupassamme ja tilaa juuri sinun keittiöösi sopiva liesi!