Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Sekoittimet ja vatkaimet

Tehosekoittimet ja mehulingot netistä

Tuotevalikoimaamme kuuluu runsas valikoima tehosekoittimia ja mehulinkoja erilaisiin tarpeisiin. Lisäksi valikoimassamme on erilaisia yleiskoneiden lisäosia, jotka on tarkoitettu kasvisten sekoittamiseen, linkoamiseen ja puristamiseen. Monipuolisesta valikoimastamme löydät laadukkaat laitteet edulliseen hintaan tunnetuilta valmistajilta, kuten Alessi Plisse, Braun, Electrolux, Smeg, Wilfa ja WMF.

Alla kerromme lisää eri mallien eroista ja käytöstä, sinulle sopivan tuotteen valinnasta sekä siitä, miten saat tehosekoittimestasi tai mehulingostasi parhaan hyödyn.

Tarkat tuotekohtaiset tiedot löydät kunkin tuotteen tuotesivuilta.

60 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Mitä eroa on tehosekoittimella ja mehulingolla

Suurin ero tehosekoittimien ja mehulinkojen välillä on, että kun tehosekoitin sekoittaa kaiken sisään laitetun aineen, erottelee mehulinko mehun muusta massasta jättäen sen erilliseen säiliöön.

Tästä syystä omenasta tulee tehosekoittimessa omenasmoothie ja mehulingossa omenamehua. Molemmissa on puolensa - koko massan käyttämällä tulet nauttineeksi enemmän kuituja, mutta mehustaessa osa ravintoaineista säilyy paremmin.

Mehulinko on tarkoitettu nimenomaisesti mehujen valmistamiseen. Tehosekoittimilla taas on useampia käyttötarkoituksia, ja niitä voi hyödyntää smoothien valmistuksen lisäksi laitteesta riippuen esimerkiksi keittojen, jauhojen, kasvipohjaisten maitojen ja pähkinävoiden valmistukseen.

Sopivan tuotteen valinta

Sopivaa tuotetta valitessasi kannattaa miettiä omia käyttötarpeita. Mitä haluat valmistaa ja minkälaisia ainesosia sekoittaa tai mehustaa? Kuinka paljon haluat valmistaa kerralla? Haluatko, että tuote toimii myös keittiösi sisustuselementtinä? Kaipaatko laitteelta jotakin muuta, kuten lämpimiä ainesosia kestävää kannua, hiljaista ääntä tai säilyvyyttä parantavaa tyhjiöteknologiaa?

Esimerkiksi sporttiblenderi sopii aktiiviseen elämäntyyliin. Näissä kooltaan kompakteissa laitteissa smoothiet ja urheilujuomat valmistuvat suoraan kätevästi mukaan napattavaan juomapulloon.

Jos toisaalta kaipaat monipuolista keittiön erilaisiin tarpeisiin mukautuvaa sekoitinta, kannattaa valita suurella kannulla varustettu, korkeampitehoinen ja useammalla asetuksella varusteltu laite.

Mikäli haluat sekoittaa tehosekoittimessa lämpimiä aineksia esimerkiksi keittoihin, valitsethan laitteen jossa on lämmönkestävä kannu.

Mehulingolla valmistettu mehu on parhaimmillaan saman päivän aikana nautittuna. Markkinoilla on tyhjiöteknologialla varustettuja tehosekoittimia, jotka poistavat seoksesta ilmaa ja parantavat sen säilyvyyttä.

Laitteen teho ja nopeus

Laitteiden teho ilmoitetaan watteina (W). Mikäli tarkoituksenasi on sekoittaa lähinnä pehmeitä raaka-aineita, kuten hedelmiä, riittää matalampitehoinen laite.

Korkeatehoiset tehosekoittimet taas on suunniteltu pilkkomaan kovemmatkin ainekset, kuten pakasteet, pähkinät ja jääpalat, eikä niiden käyttöön tarvita välttämättä lainkaan nestettä.

Mehulingoissa matalampaa nopeutta voi käyttää esimerkiksi pehmeiden hedelmien linkoamiseen. Korkeampi wattiluku ja nopeusasetukset mahdollistavat kovien ja raakojen vihannesten mehustamisen.

Laitteen tilavuus

Mehulingot eroavat siinä, kuinka suuria mehumääriä lingolla voi kerralla valmistaa eli kuinka suuri mehuastia on, sekä kuinka suuria paloja mehulingon täyttöputkeen voi laittaa. Lisäksi kasvisten jämille tarkoitetun säiliön koko vaihtelee. Täyttöputken tilavuus ja suuaukon koko määrittelevät sen, voiko laitteeseen laittaa jopa kokonaisia hedelmiä ja vihanneksia, vai tuleeko ne ensin pilkkoa pienemmiksi.

Laitteen ulkonäkö ja design

Sekoittimissa ja lingoissa on luonnollisesti eroja myös ulkonäöllisesti koon, materiaalin, värin ja muotoilun osalta. Minkä kokoinen laite keittiöösi luontevasti sopii? Sopisiko sisustukseen klassinen, retrotyylinen vai ultramoderni design?

Laitteen koolla ja ulkonäöllä voi olla suuri vaikutus siihen, jääkö laite kaappiin vai jääkö se keittiötasolle aktiiviseen käyttöön.

Laitteiden puhdistaminen

Tehosekoittimet ja mehulingot kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta tähteiden jämät eivät aiheuta maku- ja hajuhaittoja tai bakteerikasvua.

Laitteet ovat pääosin helppoja käyttää ja puhdistaa, ja monissa osat voi pestä astianpesukoneessa. Tarkistathan kunkin laitteen konepestävyyden erikseen.

Mehujen smoothien valmistaminen helposti itse

Tehosekoittimella valmistat nopeat ja herkulliset smoothiet useista aineksista. Mehulingoilla teet helposti herkullisia ja tuoreita mehuja hedelmistä, vihanneksista, marjoista tai vaikkapa yrteistä.

Tehosekoittimessa seoksessa säilyy koko säiliöön laitettu massa, mukaan lukien hedelmien ja vihannesten terveelliset kuidut. Mehustaessa terveydelle tärkeät ainesosat, kuten vitamiinit ja kivennäisaineet, säilyvät hyvin. Sekä itse tehdyn smoothien että mehujen nauttiminen on helppo tapa lisätä ruokavalioon lisää kasviksia.

Kokeile rohkeasti uusia reseptejä ja makuyhdistelmiä ja nauti terveellisiset smoothiet ja mehut esimerkiksi aamu- tai välipalaksi!