Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Talvikengät

Carlsonin talvikenkien valikoimasta löydät naisten talvikengät kaikenkokoisille jaloille muun muassa seuraavilta suosituilta merkeiltä: Icebug, Cross Adventure, Endurance, Catmandoo, Mols ja Whistler. Valikoimasta löydät monipuolisesti naisten talvikenkiä eri käyttötarkoituksiin.

15 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
/ sivu

Naisten talvikengät netistä

Näin valitset oikeanlaiset talvikengät

Carlsonin valikoimasta löydät niin korkea- kuin matalavartisetkin naisten talvikengät talvikäyttöön. Naisten talvikenkä valikoimassa on valinnanvaraa talvikeleihin. Korkeampivartiset naisten talvikengät eivät jätä pulaan, jos kahlattavana on syvempää lumihankea. Korkealla varrella varustetut talvikengät eivät hörppää sisäänsä myöskään loskalammikoita, joten jalat pysyvät kuivina. Samoin korkeavartisissa talvikengissä myös varsi tuo mukavaa lisälämpöä talvipakkasille.

Carlsonin valikoimassa on myös mid-vartisia ja matalia talvikenkiä, jotka sopivat kaupunkiolosuhteisiin tai vähälumisiin talviin loistavasti. Korkeavartisissa talvikengissä on käytettävyyden lisäämiseksi niin nauha- kuin vetoketjukiinnitykset. Myös joissain mid-vartisissa talvikengissä on vetoketjukiinnitys. Icebugin nastallisissa talvikengissä sivuvetoketju, joka helpottaa henkien päälle pukemista.

Naisten vedenpitävät talvikengät loskakeleille

Talvikeleillä kenkien vedenpitävyydellä on väliä. Vedenpitävät naisten talvikengät pitävät jalkasi kuivina ja lämpiminä vaihtelevissa keleissä niin lumihangessa, loskasäillä kuin vesisateessakin.

Kenkien teipatut saumat lisäävät kenkien vesitiiviyttä ja varmistavat sen, että jalat pysyvät kuivina tilanteessa kuin tilanteessa. Carlsonin valikoimassa on myös vettähylkiviä, ei siis täysin vedenpitäviä jalkineita. Vettähylkivät talvikengät sopivat loistavasti kaupunkiympäristössä tai kaduilla liikkumiseen.

Laadukkaat materiaalit naisten talvikengissä

Talvikenkien materiaalikirjo tuo valinnanvaraa Carlsonin valikoimiin. Materiaalina talvikengissä on käytetty esimerkiksi mokkanahkaa, keinonahkaa, nupukki keinonahkajäljitelmää, nylon-kangasta, mesh-kangasta tai näiden yhdistelmiä. Joidenkin kenkien materiaali on myös kierrätyspolyesteristä valmistettua RipStop-tekstiiliä, joka on kulutuksen kestävää ja vettähylkivää. Valinnanvaraa on siis monipuolisesti.

Talvikenkien tärkeimpiä ominaisuuksia on niiden lämpöisyys pakkaskeleillä. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota kenkiä ostettaessa myös vuoden materiaaliin. Vuoren materiaalina Carlsonin valikoimista löytyvissä naisten talvikengissä on käytetty muun muassa polyesteriä ja fleece-kangasta. Valikoimasta löytyy myös kenkiä, joissa on lämmin lammas- tai kangasvuori. Mols Hardle -kengissä on lämmittävä karvavuori.

Talvikenkien ei tarvitse olla tyylittömiä. Carlsonin valikoimasta löydät tyylikkäät naisten talvikengät myös talvikäyttöön. Catmandoon Ninni Casual talvikengät ovat tyylikäs valinta ulkoiluun.

Pohjalla on väliä etenkin talvikengissä

Carlsonin valikoimasta löydät kenkiä niin kuvioidulla pohjalla kuin nastoillakin tai näiden yhdistelmällä. Nastakengät on varma valinta jäisille keleille, sillä talvikengän pohjassa olevat nastat pureutuva jäähän estäen tehokkaasti liukastumiset ja vaarallisen kaatumiset. Talvikeleillä nastakengät tuovat varmuutta, kun askeltaa voi vapaammin jäätä pelkäämättä.

Nastakenkien valinnassa kannattaa huomioida nastojen määrä ja niiden sijainti. Cross Adventure -nastakengissä 15 volframinastaa antavat hyvän pidon ja kestävät kulutusta tavallista nastaa paremmin. Icebugin talvikengissä puolestaan on käytetty älynastoja, jotka yhdessä kumipohjan kanssa luovat vakaan pidon.

Nastojen ja kumipohjan yhdistelmällä varustetut kengät takaavat erinomaisen pidon. Jäisellä kelillä nastat pureutuvat jäähän, mutta esimerkiksi asfaltilla kävellessä nastat painuvat hieman kengän sisään, jolloin kumipohja on kosketuksissa maaston kanssa. Yhdistelmäpohjat takaavat sen, että voit huoletta liikkua alustalta toiselle pelkäämättä liukastumista.

Pitopohjakengät liukkaille keleillle

Nasta- ja kumipohjaisten kenkien lisäksi liukkaille keleille voi valita myös kitkapohjaisen kengän. Kitkapohjaisen tai pitopohjaisen talvikengän pito ei ole yhtä hyvä kuin nastapohjaisen, mutta se on hyvä valinta, jos liikutaan paljon sisältä ulos. Pitopohjaisella kengällä voi liikkua huoletta myös sisätiloissa eikä auton ajaminenkaan tuota ongelmia.

Ulkopohjan materiaalina kumi on liukkautta ehkäisevää. Monissa kengissä on myös vahva ulkopohjan kuviointi, joka antaa lisää pitoa eri olosuhteisiin ja maastoihin. Kumipohja yhdistettynä pohjan kuviointiin parantaa pitoa entisestään. Vaimentavan välipohjan ansiosta kengillä on miellyttävä kävellä myös epätasaisessa maastossa.

Naisten talvikenkien huolto

Talvikenkien käyttöikää voi lisätä huoltamalla kengät oikein. Kenkien huollossa on aina syytä noudattaa kenkäkohtaisia hoito-ohjeita, jotka usein riippuvat kengän materiaalista ja sen ominaisuuksista. Väärä hoito voi pilata esimerkiksi kengän vedenpitäviä ominaisuuksia tuhoamalla vedenpitävän kalvopinnoitteen.

Kenkien huollossa kannattaa huomioida myös pohjallisten irrottamisen mahdollisuus. Irrotettavat pohjalliset helpottavat kengän pesemistä - kun pohjalliset voi pestä erikseen, myös kengän pitäminen raikkaana ja puhtaana on helpompaa. Irrotettava pohjallinen löytyy esimerkiksi Icebugin nastallisista talvikengistä.