Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Metsästyselektroniikka

Riistakamerat netistä

Valikoimastamme löytyy useiden laatumerkkien kuten, Burrelin, Genzon ja Uovisionin riistakameroita. Riistakameroita löytyy jokaisen tarpeeseen monipuolisesti. Mallistostamme löytyy niin puuhun kuin seinäänkin kiinnitettävät riistakamerat lisätarvikkeineen.

5 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
/ sivu

Miten riistakamera toimii?

Riistakameran tehtävänä on napata kuva liiketunnistimen avulla automaattisesti tai esimerkiksi ohjelmoituna haluttuina aikoina. Riistakamera toimii paristoilla, akulla, aurinkokennolla tai verkkovirralla.

Riistakameroita käytetään yhä enemmän riistaeläinten ruokapaikoilla ja erilaisissa valvontaan liittyvissä tehtävissä. Riistakameroiden tekniseen kehitykseen on panostettu viime vuosina todella paljon ja kysyntään on vastattu tuoden markkinoille mitä moninaisempia ja teknisesti älykkäämpiä riistakameroita. Erityisesti niin sanottujen pilvipalveluun kuvat ja videot lähettävien eli pilvimallien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Syynä lienee niiden helppokäyttöisyys ja kuvien laatu.

Millaisia riistakameroita on saatavilla?

Riistakameroita on saatavissa kahta päätyyppiä: lähettävät ja ei-lähettävät riistakamerat. Lähettävät riistakamerat lähettävät kuvat eteenpäin tekstiviestillä, sähköpostiin tai pilvipalveluun, kun taas ei-lähettävä riistakamera vain tallentaa kuvat omalle muistikortilleen. Yksinkertaista, eikö? Lähettävät kamerat toimivat joko langattoman verkon välityksellä eli WIFI:llä tai SIM-kortilla (puhelinoperaattorin kortilla).

Burrel Edge HD edustaa yhtä suosituimmista ei-lähettävistä riistakameroista. Se tallentaa kuvat näppärästi muistikortilleen. Sen salamannopea 0,6 sekunnin reagointiaika, 44 inframustalediä ja korkea HD+-kuvanlaatu takaavat kirkkaat, selkeät sekä väririkkaat kuvat ja videot. Hyvä esimerkki lähettävästä riistakamerasta taas on Genzo PRO 1.3 G. Tämä riistakamera on heti käyttövalmis, lisää vain paristot ja sähköpostisi laitteeseen. Genzon mukana toimitetaan myös Sim-kortti, joka sisältää kolmen kuukauden käyttöajan ilmaiseksi sisältäen 90mb dataa ja 30 kpl SMS-viestejä.

Riistakameratyypit

Lähettävät riistakamerat lähettävät kuvat ja videot joko sähköpostiin tai pilvipalvelun sovellukseen. Kuvia pystyy selaamaan millä tahansa älylaitteella. Pilvipalveluun pystyvät lähettävistä riistakameroista lähettämään kuvia ja videoita ainoastaan pilvimalleiksi kutsutut riistakamerat. Käyttämällä pilvimallin riistakameroita, sähköposti ei täyty riistakameran välittämistä kuvista ja videoista. Nämä pilvimallin kamerat ovat myös yleensä toimintavarmempia pitkäaikaisessa käytössä.

Yksi suosituimmista riistakameramalleista on Burrel S12 HD+SMS Pro. Se on helppokäyttöinen lähettävä riistakamera metsästykseen ja valvontaan, joka havaitsee liikkuvan kohteen jopa 25 metrin etäisyydeltä. Burrel S12 lähettää kuvan käyttäjän sähköpostiin, tallentaen kuvan tai videoklipin myös kameran muistikortille alkuperäisessä koossaan.

Miten otan käyttöön riistakameran?

Kuten jokaisessa laitteessa, myös riistakamerassa pitää laittaa kuntoon ensimmäisenä asetukset, jotka vaihtelevat kamerakohtaisesti. Pilvimalli on helpoin käyttöönottaa, koska se ei ole riippuvainen käytettävästä matkapuhelinoperaattorista tai missä palvelussa sähköposti on.

Jos käytössä on paristomallinen riistakamera, ota huomioon jo asennusvaiheessa, että paristojen kestoon vaikuttavat muun muassa käytettävän operaattorin verkon voimakkuus, käytettävä malli ja kuinka paljon kuvia otetaan missäkin ajassa. Varsinkin talvella paristojen teho heikkenee kovien pakkasten myötä ja jos sinulla on jokin muu kuin 4G-riistakamera niin kuvien pakkaus ja lähettämiseen kulutettu aika syövät myös paristoja. On suositeltavaa, että hankkii paristojen sijasta riistakameraan vaikka ulkopuolisen akun, jotta voi olla varma riistakameran virran kestävyydestä.

Riistakameran lisävarusteet

Riistakameroiden lisävarusteilla saa riistakamerastaan täyden hyödyn irti. Lisävarusteiden avulla voi myös parantaa sen toimintaa. Riistakamerat tarvitsevat toimiakseen kaikenlaisia lisävarusteita, jotta käyttö on mahdollisimman vaivatonta ja helppoa kaikille.

Helpoin tapa käyttää riistakameraa, on paristojen avulla, mutta jos haluaa pitkäikäisemmän käyttökokemuksen riistakameralle, kannattaa valita sellainen riistakamera, jossa on erikseen ladattava akku.

Riistakameran mukana tulee yleensä hihna, jolla sen voi kiinnittää esimerkiksi puuhun, mutta siihen tarkoitukseen on myynnissä myös omat telineensä. Seinäkiinnitykseen on oma kiinnikkeensä. Kameran varastamisen ehkäisemiseksi on kehitetty eräänlainen turvakotelo, joita saa myös jo hyvin varustelluista myyntipaikoista useammanlaisia. Jos halutaan hifistellä, riistakameralle on kehitetty myös huurtumisen estämiseksi sadesuojia.

Huom! Laki rajoittaa riistakameran käyttöä

Riistakameroiden käyttö on laissa säädeltyä ja siksi onkin syytä suhtautua vakavasti sen käyttöön, ettei joudu syytteeseen esimerkiksi salakatselusta tai vaikkapa kotirauhan rikkomisesta. Omassa pihassakin riistakameralla kuvatessa tulee huomioida ettei kuvaa naapurin pihaa. Myös se, että kuvaa riistaeläinten ruokintapaikkaa, on luvanvaraista toimintaa. Maanomistajalta tarvitaan lupa siihen, että riistakamerat voidaan asentaa.