Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Metsästys

Metsästys -tuotealueella tarjoamme laajan valikoiman varusteita ja tarvikkeita, jotka on suunniteltu tukemaan metsästäjien tarpeita kaikissa tilanteissa. Kategoria kattaa laadukkaat metsästysvaatteet ja -jalkineet, jotka on valmistettu kestämään haastavia sääolosuhteita ja tarjoamaan mukavuutta ja suojaa metsästysretkillä. Lisäksi löydät erilaisia optisia laitteita kuten kiikaritähtäimiä, jotka ovat olennaisia tarkkuuden ja menestyksen kannalta metsästyksessä. Valikoimaamme sisältyy myös käytännöllisiä metsästystarvikkeita kuten asekaapit, koiratutkat, houkutuskuvat sekä asetarvikkeet, jotka tekevät metsästyksestä turvallisempaa ja tehokkaampaa. Tarjoamme myös erilaisia metsästysapuvälineitä kuten kyttäystelttoja ja maastoverkkoja, jotka auttavat metsästäjiä saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset. Kaikki nämä tuotteet on valittu parantamaan metsästyskokemustasi, oli kyse sitten saaliin jäljittämisestä tai leirielämästä.

159 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Metsästys on arvokas ja luontoa tasapainottava harrastus

Metsästys on perinteikäs harrastusmuoto, joka toimi hyvin pitkään elinehtona suomalaisille perheille. Vaikka eränkäynti on muuttunut vuosien saatossa harrastuksenomaisempaan suuntaan, on metsästyksellä edelleen merkittävä asema yhteiskunnan kannalta.

Suomessa vuosittain metsästyskortin lunastavia metsästäjiä on yli 300 000, mikä on väkilukuun suhteutettuna todella korkea määrä muihin Euroopan maihin verrattuna. Metsästäjät tekevät Suomessa laajalti vapaaehtoistyötä yhteiskunnan hyväksi suorittamalla riistalaskentoja ja tarjoamalla viranomaisille suurriistavirka-apua. Kannanhoidollinen metsästys on merkittävää eläinkunnan monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Kannat pyritään aina pitämään riittävän kokoisina, jotta metsästys voi myös tulevaisuudessa jatkua riistakantaa vaarantamatta. Hyötynäkökulman lisäksi metsästys on monelle rakas harrastus, joka vaatii omat harrastusvälineensä siinä missä moni muukin laji.

Metsästys sujuu oikeanlaisille välineillä

Suomalainen metsästys on eettistä ja kestävää. Onhan riista ravintona huomattavasti eettisempää markettien tehotuotettuihin lihoihin verrattuna. Nykyaikainen metsästyskokemus syntyy luonnosta, metsästysporukan hengestä ja laadukkaista metsästystarvikkeista. Löydät Carlsonilta kattavan valikoiman korkealuokkaisia metsästysvälineitä: asetarvikkeet, asepussit- ja laukut, metsästysoptiikkavälineet, metsästyselektroniikat ja koiratutkat ja tarvikkeet.

Metsästys on upea ulkoilu- ja liikuntamuoto, joka tuo ihmisen lähemmäs luontoa. Oli roolisi metsästysporukassa mikä tahansa, mukavuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi on hyvä varustautua kunnolla laadukkailla ulkoiluvaatteilla- ja kengillä. Valitse omasi kattavasta valikoimastamme alan ykkösnimiä.

Laadukkaat tarvikkeet aseen käyttöiän pidentämiseen ja kuljettamiseen

Ase on jokaisen metsästäjän arvokkain väline. Suomessa metsästyksessä käytetään etupäässä metsästyskiväärejä ja haulikoita. Eri riistalajeille ja jahtimuotoihin soveltuvat hieman erilaiset metsästystarvikkeet, minkä vuoksi aktiiviselta metsästäjltä löytyy yleensä useampiakin aseita ja muita pyydyksiä riistan metsästämiseen.

Ase on aina säilytettävä puhdistettuna ja öljyttynä, minkä vuoksi aseen huoltaminen kuuluu jokaisen metsästäjän rutiiniin. Pitkä käyttöikä saavutetaan, kun asetta hoidetaan huolellisesti ja laadukkailla välineillä. Tärkeimpiä huoltovälineitä ovat puhdistussarjat, puhdistuspuikot ja aseöljyt. Pikapuhdistus onnistuu näillä helposti ja ase on taas valmis seuraavaa käyttöä varten. Löydät meiltä myös muut, huolellisempaa ylläpitoavarten tarkoitetut, markkinoiden laadukkaimmat tarvikkeet aseen käyttöiän pidentämiseen.

Metsästysreissulla ase kulkee mukana parhaiten aselaukussa- tai pussissa. Laadukkaassa aselaukussa on monipuoliset säätömahdollisuudet kantoergonomian takaamiseksi. Metsästysreissulla tulee käveltyä helposti vaikka kymmenenkin kilometriä, eli ergonomialla on välilä. Aserepun sivuilla on hyvä olla myös taskut eväitä ja juomapulloa varten– metsällä kun ollaan usein useita tunteja yhtäjaksoisesti.

Riistakamerat, kiikarit, radiopuhelimet ja etäisyysmittarit  metsästykseen

Jokainen metsästäjä ei suinkaan käsittele asetta vaan rooleja on metsästysporukoissa monia. Jotkut pitävät eniten jäljestämisestä, koiran ohjaajana toimimisesta, metsästyksen organisoinnista taikka lihan leikkuusta. Aseen lisäksi metsästykseen kuuluu siis olennaisesti erilaiset tarvikkeet ja välineet muun muassa riistan paikantamiseen ja metsästysporukan väliseen kommunikointiin ja koordinointiin.

Metsästysoptiikka auttaa havainnoimaan, huomaamaan ja tähtäämään paremmin. Kiikarit ja aseeseen liitettävät kiikaritähtäimet ovat ehdottomia pidemmillä etäisyyksillä. Löydät meiltä lisäksi myös etäisyysmittarit, joilla riistan etäisyys hahmottuu helposti ja kätevästi. Monet paikantamis- ja navigoimislaitteista käyttävät hyväkseen GPSää. GPS-laitteet soveltuvat usein metsästyksen lisäksi myös yleisesti luonnossa navigointiin ja liikkumiseen, joten niille voi olla käyttöä perheen muillekin jäsenille, kuin metsästäjille.

Radiopuhelimilla puolestaan pidät kätevästi yhteyttä metsästyporukkaasi ja kommunikoit mahdollisista havainnoista myös puhelinverkon ulkopuolella. Lisäksi kaikki metsästysseurueen jäsenet pystyvät seuraamaan tilanteen etenemistä, kun kaikkien on mahdollista kuulla mitä toisaalla metsässä milloinkin tapahtuu.

Metsästyselektroniikka kuten liiketunnistimella varustetut riistakamerat ovat helppoja apuvälineitä, joilla voi tutkia eläinten kulkureittejä ja aktiivisuutta. Riistakamera tarjoaa monipuolista tietoa metsän tapahtumista suoraan puhelimeesi, jotta olet paremmin valmistautunut metsästysreissulle lähtiessäsi. Vaikka tarkoitus ei olisikaan metsästää, on kameran avulla mukava seurata metsän tapahtumia.

Mikäli selässä ei kulje aselaukku, kannattaa napata mukaan tilava reppu, johon pakata matkan eväät, juomat ja muut tarvikkeet. Valikoimastamme löydät laadukkaat reput johtavilta brändeiltä kuten Haglöfs, Jack Wolfskin ja Fjällräven.

Metsästysvarusteet - ja tarvikkeet niin koiran kuin metsästäjän turvaksi

Metsästykseen niin kuin kaikkiin rakkaisiin harrastuksiin kuuluu olennaisena osana varusteet. Hyvä puukko ja veitsi, taskulamppu, kuulosuojaimet, korvatulpat, hylsypussit, kaavesäkit, houkutuslinnut ja muut. Metsästyksessä on tärkeää huomioida turvallisuus, ollaanhan lajissa paljon tekemisissä aseiden ja pyydysten kanssa.

Carlsonin metsästystarvikkeet ja varusteet ovat tarkoin valittuja ja turvallisia, määräykset täyttäviä varusteita. On silti aina metsästäjän vastuulla käyttää tarvittavia varusteita, sekä käyttää niitä oikein.

Koiran turvavarusteet metsällä

Metsästäminen on oiva tapa viettää aikaa koiran kanssa. Metsästysavuksi soveltuvat monenlaiset erilaiset koirat kuten ajokoirat, noutajat, seisojat ja spanielit. Mielekästä puuhaa metsästäminen on mille tahansa metsästysvietin omaavalle koiralle– onhan se mukavaa yhteistä aikaa ja erinomaista urheilua.

Metsällä koira on hyvä varustaa koiratutkalla ja vilkkuvaloilla tai huomiovaljailla. Nämä ovat koiran turvavälineitä, joilla koira on helppo paikantaa ja nähdä metsässä.

Koiran lisäksi myös metsästäjän itsensä on hyvä käyttää turvavälineitä sekä oikeanlaista varustusta oman turvallisuutensa takaamiseksi.

Metsästäjän varusteet, turvaliivit ja hyvät metsästyskengät

Esimerkiksi hirven ja valkohäntäpeuran metsästyksessä vaaditaan käyttämään oranssinpunaista tai oranssia päähinettä tai päähineen suojusta ja ylävartalon peittävää vaatetta. Oranssia tai oranssinpunaista väriä on oltava vähintään kaksi kolmasosaa vaatteen ja päähineen näkyvästä pinta-alasta. Näin muut metsästäjät erottavat pyytäjän saalista paremmin. 

Lisäksi omaa viihtyvyyttä ja turvallisuutta erällä ja metsästyksessä voi lisätä oikeanlaisin ja laadukkain jalkinein. Hyvät metsästyskengät on tärkeät, jotta jalat pysyvät kuivina ja lämpiminä ja ettei jalka lipeä tai nilkka nyrjähdä vaativassa maastossa liikuttaessa. Carlsonin valikoimassa on vaelluskenkiä ja lisäksi varsinaisia metsästyskenkiä esimerkiksi Lowan metsästyskengät sekä Meindl metsästyskengät ovat suosittuja kenkiä.

Myös metsästykseen tarkoitetut vaatteet tuovat mukavuutta ja turvallisuutta erälle ja metsästykseen. Erilaisia maastokuvioituja ja säänkestäviä takkeja ja housuja, sekä kokonaisia metsästyspukuja löydät kattavasta valikoimastamme. Tervetuloa päivittämään metsästystarvikkeet ja -varusteet palvelevalle Carlsonille, niin netissä kuin myymälöissä!