Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Padat ja fonduet

Padat, fonduet, valurautapadat ja -pannut netistä

Korkealaatuisilla pannuillamme ja padoillamme paistat pihvit ja valmistat herkulliset pataruoat uunissa pitkään hauduttamalla. Tuotteistamme löydät vaihtoehdot ruoanvalmistukseen myös grillillä ja suoraan avotulella. Pitkäikäisillä valurautaisilla ja helppokäyttöisillä keraamisilla padoilla ruoanlaitto onnistuu niin aloittelevalta kotikokilta kuin kokeneelta ammattilaiselta. Kotimaisten ja ulkomaisten klassikkotuotteiden avulla vapautat sisäisen kokkisi ja taiot eksoottiset tagine-padat tai trendikkäät pannuleivät, jotka vievät kielen mennessään. Suomalaisen muotoilun design-tuotteet Iittalan Sarpaneva-padoista Marimekon Oiva-sarjaan toimivat myös tarjoiluastioina kruunaten upean kattauksen.

29 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
/ sivu

Valurautaiset padat ja pannut

Valuraudalla on tasainen lämmönjohtokyky, minkä vuoksi se kuluttaa vain vähän energiaa. Materiaali varaa tehokkaasti lämpöä ja säilyttää ruoan pitkään lämpimänä. Valurautaisessa astiassa voit tarvittaessa pitää ruoan myös viileänä. Materiaali kestää hyvin korkeita lämpötiloja ja lämmönvaihtelua. Se sopii ruoanvalmistukseen niin uunissa kuin erityyppisillä liesilläkin.

Valurautapadan huoltamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Pata ei kestä konepesua, ja se tulee öljytä jokaisen käyttökerran jälkeen ruostumisen välttämiseksi. Padan puhdistuksessa ei saa käyttää astianpesuainetta ja kovalla materiaalilla hankaamista tulee välttää. Pesun jälkeen pata kuivataan huolellisesti esimerkiksi uunissa matalassa lämpötilassa.

Valurauta on luonnollinen raaka-aine, josta valmistetut astiat soveltuvat loistavasti niin paistamiseen kuin haudutukseenkin. Hyvin hoidetun valurauta-astian käyttöominaisuudet vain paranevat ajan kanssa, eikä ruoanvalmistuksessa välttämättä tarvitse käyttää enää rasvaa.

Emaloitu valurauta

Emalointi suojaa pataa tehokkaasti naarmuilta ja lohkeamilta. Pinnoite suojaa myös ruosteelta ja estää ruoan tarttumisen astiaan. Emaloitu pata kestää siis kovaakin käyttöä ja on erittäin pitkäikäinen. Metallisia työvälineitä emalointi ei kuitenkaan kestä, joten suosi ruoanvalmistuksessa muovia, puuta tai silikonia. Emaloinnin ansiosta astiaa ei tarvitse erikseen öljytä, ja se sopii hyvin myös ruoan säilyttämiseen.

Emaloitu valurautapata sopii niin uuniin kuin kaikille liesityypeille aina kaasuliedestä induktio- ja keraamiselle liedelle. Mikroaaltouunissa emaloitua valurauta-astiaa ei kuitenkaan voi käyttää.

Suomalaista designia

Muotoilija Timo Sarpanevan Iittalalle suunnittelema, sisältä emaloitu valurautapata on modernin skandinaavisen muotoilun parhaimmistoa. Selkeälinjainen ja käytännöllinen Sarpaneva-pata löytyy mallistosta pyöreänä irrotettavalla puukahvalla ja ovaalinmuotoisena.

Ikonisen Fiskarsin Norden-malliston erikokoiset keitto- ja paistoastiat on viimeistelty ainutlaatuisella mineraalipinnoitteella, mikä tekee näistä tyylikkäistä astioista erityisen helppohoitoisia. Mineraalipinnoite emalin päällä pitää huolen siitä, että ruoka ei tartu kiinni korkeissakaan lämpötiloissa eivätkä astiat vaadi erikseen pintakäsittelyä.

Ulkomaisia klassikoita

Ronneby Bruk -merkkiset ranskalaisen designin klassikot valmistetaan Ruotsissa. Harmaa Maestro Classique -pata sopii kaikille liesityypeille ja on helppo puhdistaa.

Myös Ranskassa valmistetut, saksalaiset Küchenprofi Provence -valurautapadat ovat monikäyttöisyytensä ja pitkäikäisyytensä vuoksi ammattilaisten suosiossa. Laadukas teräsrunko johtaa erinomaisesti lämpöä ja sopii niin uuniin kuin kaikille liesille. Padat löytyvät valikoimasta mustina ja pirteän punaisina.

Valurautaiset pannut

Küchenprofin valurautaisen pannun mukana saat tyylikkään mäntyisen tarjoiluastian, jonka päällä pannun voi siirtää suoraan pöytään. Lämpöä tehokkaasti varaava valurauta pitää huolen siitä, että ruoka ei jäähdy pöydässä. Näppärällä Maku-annospannulla valmistat kätevästi pannuleivät ja aamiaispannukakut. Valurautaisella Maku-kastikepannulla taiot aterian kruunaavat kastikkeet.

Keraamiset padat

Monikäyttöiset keraamiset astiat ovat helppohoitoisia, sillä ne voi pestä astianpesukoneessa. Keraamisessa padassa voi säilyttää ruokaa ja astiat sopivat myös mikroaaltouuniin. Ne kestävät niin korkeat lämpötilat kuin pakastamisen.

Tavallinen keraaminen pata soveltuu ruoanvalmistukseen uunissa mutta ei liedellä. Liekinkestävällä keramiikka-astialla voi puolestaan valmistaa ruokaa myös liedellä, grillissä ja jopa avotulella. Kotimaisen Kultakeramiikan liekinkestävä keraaminen pata onkin erinomainen lisä kesäkeittiöön.

Marokkolainen tagine-pata

Kultakeramiikan perinteisellä marokkolaisella tagine-padalla saat loihdittua herkullisia pataruokia niin lihasta kuin kasviksista hitaasti hauduttamalla. Kannen kartiomaisen muotoilun vuoksi höyry kiertää astiassa tehokkaasti, ja näin ruoasta tulee erityisen aromikasta. Parhaiten tagine-pata soveltuu pitkään liedellä haudutettuihin pataruokiin.

Suomalaisen muotoilun keraamiset klassikot

Valikoimastamme löydät Kaj Franckin vuonna 1952 Iittalalle suunnittelemia keraamisia Teema-patoja. Astiat ovat osa sarjan 70-vuotisjuhlamallistoa. Kannellisia patoja on hunajan ja pellavan värisinä ja klassisen valkoisina. Myös Marimekon Oiva-sarjan Alku-kuosinen keraaminen pata on kaunis lisä kattaukseen.