Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Retkeily

Retkeily-tuotealue tarjoaa kaiken tarpeellisen mukavaan ja turvalliseen retkeilyyn. Valikoimamme sisältää käytännölliset rinkat ja reput, mukavat makuupussit ja -alustat sekä suojaavat teltat. Lisäksi löytyy retkeilytarvikkeita kuten puukot, veitset ja retkeilykeittimet, jotka tekevät ulkoilmaelämästä nautinnollista. Retkivalaisimet kuten otsalamput ja taskulamput, varmistavat valaistuksen pimeässä, ja monipuoliset retkeilyyn liittyvät tarvikkeet täydentävät varustelun kaikenlaiseen retkeilyyn, olipa kyseessä lyhyt päiväretki tai pidempi vaellus.

239 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Retkeily netistä

Retkeily Suomen upeissa maastoissa on ympärivuotinen harrastus ja keino päästää irti arjen kiireistä ja stressistä. Vaeltaminen tutkitusti rauhoittaa ihmistä. Suuntaat sitten lumiseen talvimaastoon, keväisen auringon valaisemille kukkuloille, kesäisille metsäpoluille tai syksyn ruskan väriloistoon, löydät laadukkaat retkeilyvaatteet, retkeilykengät ja retkeilyvarusteetteltat, rinkat, reput, makuupussit, makuualustat, puukot ja muut retkeilytarvikkeet Carlsonilta.

Vaeltaminen ja patikointi ovat Suomessa todella suosittuja ulkoilumuotoja, eikä ihme! Kauniit kansallismaisemat kutsuvat luokseen ympäri maata ja vuotta. Suomessa et ole koskaan kovin kaukana metsän rauhoittavasta kohinasta, veden solinasta tai linnun laulusta. Retkeilijöitä on monenlaisia, joten myös tarpeet varusteille vaihtelevat. Jo lyhyemmillä päiväretkillä on hyvä investoida hyviin retkeilyvälineisiin ja tarvikkeisiin. Jokaiselle vaellukselle tai patikointiretkelle tulisi yleisten suositusten mukaan ottaa mukaan ainakin:

● Suunnistusvälineet kuten GPS, älypuhelin, kartta tai kompassi
● Aurinkosuojat kuten aurinkolasit, aurinkorasva tai aurinkohattu taikka lippis
● Vuodenaikaan sopivat vaellusvaatteet kuten trikoot, fleecet ja takit
● Valaisin kuten taskulamppu, otsalamppu ja riittävät patterit
● Ensiapupakkaus
● Tulentekovälineet kuten sytytin ja sytykkeet
● Työkalut eli puukko, monitoimityökalu ja tarvittavat korjaussarjat
● Ruoka
● Vesi
● Hätämajoitustarvikkeet eli laavukangas, makuupussi, avaruuspeite tai teltta

Pidemmillä reissuilla varusteiden laatu, keveys ja monikäyttöisyys korostuvat. Tutustu kattavaan retkeilyvarusteiden valikoimaamme ja vie vaelluskokemuksesi uudelle tasolle.

Reput ja rinkat lyhyille päiväretkille ja pitkille vaelluksille

Retkeillessä tarvitsee aina monenlaista tarviketta, eli reppu tai rinkka on käytännössä retkellä kuin retkellä välttämätön. Mitä lyhyempi vaellus tai patikointiretki on kyseessä, sitä pienemmällä repulla ja kantamuksella selviää. Suositeltavaa tosin on ottaa aina hieman enemmän tarvikkeita mukaan, kun mitä saattaisi olettaa tarvitsevan, jos sattuu vaikka eksymään matkalla.

Kätevät reput lyhyille patikoinneille

Lyhyemmillä päiväretkillä kantamukset ovat usein kevyemmät, jolloin rinkkaa ei välttämättä tarvita. Laadukkaaseen ja riittävän tilavaan reppuun saat pakattua kaikki päiväretken välttämättömyydet eväistä ylimääräisiin vaatekerroksiin. Löydät valikoimastamme monipuoliset ja laadukkaat reput Fjällrävenin 7L minirepuista aina suurempiin 34L reppuihin asti. Lisäosana reppuun voit hankkia myös kätevän juomasäiliön, mikä säästää tilaa repussa muille tarvikkeille, kun kookkaita juomapulloja ei tarvitse kannella mukana.

Jokaisen vaeltajan luottotuote – hyvä rinkka

Laadukas rinkka on jokaisen patikoijan vakiovaruste. Rinkan valinta kannattaa ehdottomasti tehdä huolella, nimittäin hyvä rinkka takaa mukavan vaelluksen. Carlsonin rinkkavalikoimasta löydät tunnettujen rinkkavalmistajien kuten Savotan, Haglöfsin ja Fjällrävenin taatusti laadukkaita ja testattuja malleja.

Hyvä rinkka on helposti pakattavissa ja siitä löytyy riittävästi taskuja retkeilyn välttämättömille tarvikkeille. Tärkeimpien tarvikkeiden tulisi olla aina helposti tavoitettavissa. Ostopäätöstä tehtäessä kannattaa pohtia käyttötarkoitusta ja käyttäjää. Valikoimastamme löydät reppurinkat 38 L tilavuudesta alkaen aina 100 L vetäviin rinkkoihin asti. Kevyttä rinkkaa on lähtökohtaisesti aina mukavampi kantaa, mutta myös tilavuudella, ergonomialla, remmeillä ja vöillä on merkitystä. Tärkeintä rinkassa on sen tuntuma selässä. Hyvä rinkka jakaa painon tasaisesti rinta- ja lantioremmien avulla, jolloin selkä taikka hartiat eivät pääse liiaksi rasittumaan.

Laadukkaat teltat, makuupussit ja makuualustat yöpymiseen luonnon helmassa

Yöpyminen ulkona on upea kokemus. Auringonlaskun katsominen teltan edustalla, lintujen visertäessä ja lehtien havistessa luo yhteyttä luontoon täysin poikkeuksellisella tavalla. Luonnon armoilla oleminen ja sen monipuolinen kauneus kutsuvat telttaretkille aina uudestaan.

Teltta mahdollistaa yöpymisen lähes missä tahansa. Telttailua rajoittavat Suomessa nimittäin ainoastaan jokamiehenoikeudet. Telttailu on suosittua etenkin lämpiminä kuukausina– onhan telttailu hauska tapa viettää vapaa-aikaa ja edullinen vaihtoehto yöpyä reissussa. Myös talvella voi kuitenkin telttailla mikäli teltta on tavallista lämpimämpi talviteltta tai neljän vuodenajan teltta ja matkassa on mukana lämmin makuupussi.

Telttailun iloa vuoden ympäri

Pidemmillä, yön yli kestävillä, vaelluksilla teltta on ehdoton. Haastavissa maastoissa ja sääolosuhteiden armoilla on tärkeä panostaa laadukkaaseen telttaan. Telttamallit jaotellaan usein kupolitelttoihin, puolikupolitelttoihin ja tunnelitelttoihin. Tunneliteltat ovat yleisesti kupolitelttoja kevyempiä ja nopeampia pystyttää. Tunneliteltta on nimensä mukaisesti tunnelin muotoinen ja sen vuoksi pystytyksessä on huomioitava tuulen suunta. Kupoliteltta ei ole yhtä herkkä tuulen vaihteluille ja se on myös helpompi pystyttää paikkoihin, joissa telttakiiloja on vaikea kiinnittää kuten kallioisessa maastossa. Kesäisissä olosuhteissa voit harkita nukkumista myös riippumatossa.

Mukava makuualusta takaa makoisat retkiunet

Ulkona yöpymismukavuutta lisäävät laadukas makuualusta ja makuupussi. Makuualustat ovat kehittyneet hurjasti perinteisistä retkipatjoista. Ilmatäyttöiset makuualustat vievät vain vähän tilaa ja täyttyvät helposti pumppupussilla. Ilmapatja on myös makuumukavuudeltaan valovuosien päässä ohuesta solumuovipatjasta. Löydät meiltä Vauden ja Expedin laadukkaat retkipatjat retkiuniesi siunaukseksi. Vahinkojen varalle nappaa mukaan myös retkipatjan korjaussarja. Unet kruunaa ilmatäyttöinen tyyny.

Makuupussit joka kelille

Makuupussi kannattaa valita lämpötilan mukaan. Talvitelttailuun tarvitsee ehdottomasti lämpimämmän makuupussin kuin kesäisiin yöpymisiin. Liian lämmin makuupussi on kuitenkin liian viileää aina parempi vaihtoehto. Yleisiä ovatkin myös kahden vuodenajan ja kolmen vuodenajan makuupussit. Makuupussin lämpöarvot ilmoitetaan yleensä kolmen luvun avuin: Comfort, Limit ja Extreme. Comfort-luku on lämpötila, jossa keskiverto retkeilijä nukkuu mukavasti. Limit toisaalta kertoo arvon, jossa kokenut retkeilijä voi nukkua yön yli heräämättä kylmyyden vuoksi. Mikäli siis haluaa nukkua mukavasti kannattaa katsoa näitä arvoja. Extreme-luku kertoo lämpötilan jossa yöpyjä voi nukkua kärsimättä hypotermiasta. Hyviä yöunia extreme-olosuhteissa ei kuitenkaan nukuta.

Teltta, makuupussi ja makuualusta ovat useimmiten reissun kookkaimmat kantamukset, joten painolla ja tilavuudella on merkitystä. Tosin mikäli retkeilyssä kaverina toimii auto, eikä kantamukset kulje mukana vaelluksilla, ei näillä ole niin merkitystä. Valitse siis itsellesi sopivimmat vaihtoehdot aina käyttötarkoituksen mukaan.

Puukot ja muut retkeilytarvikkeet vaellukselle

Vaelluksella saattaa tulla monenmoisia tilanteita vastaan, minkä vuoksi luotettavat retkeilytarvikkeet kannattaa pitää aina mukana. Ruokailutarvikkeet, puukko ja monitoimityökalu löytyvät varmasti jokaisen retkeilijän rinkasta.

Ruokailuvälineiden kuten aterimien lisäksi mukana kulkee yleensä retkikeitinsetti. Retkikeittimellä voit valmistaa ruoan missä tahansa. Mikään ei maistu paremmalta pitkän vaelluspäivän jälkeen kuin retkikeittimellä paistettu makkara. Kätevät kuivaruoat kuten puurot valmistuvat myös retkikeittimellä kätevästi. Mikäli käytössäsi on kaasukeitin, muista pakata myös riittävästi kaasua matkalle.

Luotettava puukko on yksi vaelluksen tärkeimpiä työkaluja. Yleisesti puukkoa tarvitsee patikoidessa etenkin ruoanlaitossa ja erilaisten narujen ja köysien leikkaamisessa. Monitoimityökalu on nimensä mukaisesti monipuolinen kaveri vaelluksella, josta löytyy usein apu yllättävässäkin tilanteessa.

Kun retkeilyvarusteet ovat kunnossa, voit huoletta keskittyä luonnon upeisiin maisemiin ja rauhaan. Carlsonilla laitat hetkessä kuntoon retkivarusteet, olipa suunnitelmissa sitten päiväretki lähimaastoon lasten kanssa tai vaativampi vaellus tunturissa tai erällä.