Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Vaellus- ja metsästyskengät

Hyvät vaelluskengät ovat yksi tärkeimpiä varusteita vaellus- ja eräretkillä. Vaelluskengän tärkein ominaisuus on riittävä tuki jalkapohjalle ja nilkalle. Korkeavartisille metsästyskengille tulee käyttöä, kun poiketaan polulta koskemattomaan luontoon. Meiltä löydät laadukkaat vaellus- ja metsästyskengät monenlaiseen ulkoiluun. Carlsonin valikoimassa on vaelluskenkiä parhailta merkeiltä kuten Meindl, Merrell, Haglöfs, Hanwag, Salomon ja Lowa.

32 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
/ sivu

Vaelluskengät ja metsästyskengät netistä

Oikeanlaisen vaelluskengän valinta

Carlsonin valikoimasta löydät vaellus- ja metsästyskenkiä monenlaiseen käyttöön. Mieti aina käyttötarkoitusta vaelluskenkää ostaessasi. Haluatko vahvaa tukea jalalle vaativassa maastossa vai riittääkö mahdollisesti vähäisempi tuki ja kevyempi kenkä? Arvostatko materiaalina kestävää ja aikaa myötä paranevaa nahkaa vai haluatko kenties vaelluskengät, joiden kalvopinnoite suojaa jalkojasi kastumasta?

Carlsonin valikoimasta löytyy niin kevyempiä kenkiä päiväretkeilyyn kuin myös tukevampia kenkiä pitkille vaelluksille ja vaativaan maastoon. Tarjonnassa on myös mid-vartisia, monikäyttöisiä retkeilykenkiä, jotka antavat matalampiin kenkiin verrattuna hieman enemmän tukea nilkalle. Materiaaliltaan kenkiä löytyy monenlaisia, ja myös kenkien ominaisuuksissa riittää valinnanvaraa juuri itselle sopivaan käyttötarkoitukseen.

Kuivemmissa maastoissa mid-vartiset kengät toimivat loistavasti. Päiväretkeilyyn ja helppokulkuisemmille reiteille sopii matalavartisemmat vaelluskengät. Kenkien kärjen ylimääräinen nahka- tai kumisuojakerros suojaa varpaita ankarimmissakin maastoissa.

Carlsonin valikoimassa olevien kenkien koot ilmoitetaan UK-kokoina. Kenkien valinnassa kannattaa muistaa myös oikeanlaisen sukan käyttö. Huomioitavaa on myös se, että jalka yleensä turpoaa enemmän iltapäivällä, joten sopiva aika kengän sovittamiseen ei ole aikaisin aamulla.

Metsästyskengistä varmaa tukea nilkalle

Varrelliset metsästyskengät antavat nilkalle riittävän tuen vaikeakulkuisessa ja koskemattomassa maastossa. Vaelluskenkien eri jäykkyysluokitukset vaikuttavat siihen, millaiseen käyttöön kengät sopivat. Jäykemmät kengät sopivat hankalampaan maastoon ja raskaamman rinkan kantamiseen.

Nauhakiinnitysten ansiosta kengän pitkänkin varren istuvuutta saa aina säädeltyä omaan jalkaan sopivaksi. Nauhojen avulla voi vaikuttaa myös kengän tiukkuuteen tai löysyyteen jalkapöydän alueella. Säätelemällä nauhoja voi vaikuttaa kengän käyttömukavuuteen erilaisissa maastoissa.

Käyttömukavuutta lisää hengittävä, mutta vedenpitävä suojakalvo. Korkeavartiset metsästyskengät sopivat erityisesti soiseen ja hankalaan maastoon, sillä ne antavat tukevan suojan jalalle.

Huippuluokan materiaaleja ja kenkäratkaisuja

Carlsonin valikoista löydät vaellus- ja metsästyskengät monessa eri materiaalissa. Suositut kenkämateriaalit ovat esimerkiksi nupukkinahasta, mokkanahkasta tai synteettisestä nahasta valmistetut kengät. Kenkien vuoren materiaali on usein tekstiiliä tai verkkomateriaalia.

Kevyimmissä kengissä materiaalina on käytetty esimerkiksi polyesteriverkkokangasta ja vuorikangasta. Sivuilla tukea antamassa voi olla vakauttavaa synteettistä nahkaa. Haglöfsin L.I.M. -tuoteperheen tuotteet ovat tunnettuja siitä, että niissä kaikki turhat grammat on karsittu pois. Tarjonnasta löytyy kenkiä erilaisin, uudenlaisin ratkaisuin. Sertifioidut ja tuotemerkityt tekniikat lisäävät sekä vaelluskengän käyttömukavuutta että sen ominaisuuksia erilaisissa maastoissa ja tilanteissa.

Kengissä voi olla Gore Tex-, Proof Eco- tai Texapore -kalvo, joka on täysin vedenpitävä. Myös vesitiiviiksi käsiteltyjä hengittäviä pintamateriaaleja löytyy Carlsonin vaelluskenkävalikoimasta.

Vaelluskenkiä kesään ja talveen

Vaelluskenkien pohjakuvioinnilla on väliä liikuttiinpa sitten kesällä liukkailla tunturin rinteillä ja märillä kivillä, jäisillä kentillä tai urbaanissa maastossa liukkailla talvikeleillä. Kenkien huolellinen pohjakuviointi lisää vaelluskengän pitoa ja vakautta liukkailla, lumisilla sekä jäisillä pinnoilla niin kesällä kuin talvella.

Carlsonin valikoimassa on monipuolisesti eri sesonkien kenkiä erilaiseen käyttöön. Esimerkiksi Hanwagin talvivaelluskengissä on myös lumikenkäkiinnitys, joka mahdollistaa kenkien käytön lumikenkäilyn yhteydessä.

Vaelluskenkien ja metsästyskenkien huolto

Vedenpitävän GTX- tai Texapore-pinnoitteen avulla jalat pysyvät kuivina kosteammassakin maastossa. Hengittävä ja vedenpitävä kalvo pitää jalat kuivina, mutta erona esimerkiksi kumisaappaisiin on kenkien hengittävyys, joka lisää käyttömukavuutta. Kalvokenkiä pestään ja huolletaan ohjeiden mukaisesti, jotta kalvon teho pysyy mahdollisimman pitkään. Kengille on olemassa omat hoitotuotteensa.

Myös nahkainen vaelluskenkä vaatii huoltamista. Pyyhi vähintään vaelluksen jälkeen kengästä mahdolliset liat ja pölyt pois. Pese tarvittaessa. Oikein hoidettu nahkainen vaelluskenkä usein vain paranee vanhetessaan.

Esimerkiksi Meindl on tunnettu kenkiensä hyvästä käyttömukavuudesta ja istuvuudesta. Muista kuitenkin aina ajaa kengät huolellisesti sisään ennen pidemmälle vaellukselle lähtöä niin vältyt ikäviltä hiertymiltä. Etenkin jäykemmät kengät vaativat pidemmän sisäänajoajan, jotta ne muotoutuvat juuri sinun jalkaasi sopivaksi. Kengän täydelliseen muotoutumiseen kuluu aina kilometrejä ja aikaa.