Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

SUKSIEN VALINTAOPAS

Hiihto on kautta aikojen kuulunut suomalaisten suosituimpiin talviurheilulajeihin, eikä suotta - hiihtäessä keho saa kokonaisvaltaista liikuntaa, raitista ilmaa ja samalla saa katsella kaunita lumisia maisemia! 

Carlsonin monipuolisista valikoimista löytyvät sopivat välineet niin aktiivi- kuin harrastelijahiihtäjällekin, lasten suksipaketit mukaan lukien.

Maastohiihdossa on suksia kolmeen eri tarkoitukseen: perinteiseen tyyliin, vapaaseen eli luistelutyyliin ja latujen ulkopuolella hiihtämiseen, ns. umpihankihiihtoon. Vinkkejä juuri sinulle sopivien suksien hankintaan löydät tästä valintaoppaastamme.

Perinteisen suksen valinnassa tärkeintä on suksen sopivan jäykkyysasteen löytäminen. Aktiivihiihtäjällä on voimaa potkussa, jolloin valitaan jäykempi suksi.

Vastaavasti sunnuntaihiihtäjälle soveltuu parhaiten löysempi suksi. Oikeanlaisella jäykkyysasteella saadaan suksi pitämään ja luistamaan oikealla tavalla.

• Sopiva pituus saadaan lisäämällä omaan pituuteen +15 - 25 cm

Myymälässä suksen valintaan kannattaa pyytää apua ammattitaitoisilta myyjiltämme.

Perinteisen- ja luistelusuksen ero on, että perinteisen suksi pysähtyy ponnistaessa, kun taas luistelusuksi on jatkuvassa liikkeessä. Tästä syystä luistelusuksen on oltava perinteisen tyylin suksia jäykemmät. Aktiivihiihtäjä valitsee jäykemmän suksen, kun vastaavasti sunnuntaihiihtäjä valitsee löysemmän suksen.

• Sopiva pituus saadaan lisäämällä omaan pituuteen +5 - 15 cm

Myymälässä suksen valintaan kannattaa pyytää apua ammattitaitoisilta myyjiltämme.

Lapsen sukset saavat olla korkeintaan 15 senttiä pidemmät kuin lapsi itse. Suksiin ei kannata varata liikaa kasvuvaraa, sillä liian pitkällä suksella hiihtäminen on vaikeaa.

Oikeankokoisilla varusteilla hiihdon opettelu on hauskaa. Vanhoja suksia voi käyttää siihen asti, kun lapsi on samanpituinen suksien kanssa.

• Perinteisen sauvan pituus on yleensä hieman olkapään alapuolella (kainaloon)
• Sopiva pituus saadaan kertomalla oma pituus 0,85:lla

(Esimerkki: Jos hiihtäjän pituus on 165 cm, on laskentakaava 165 x 0,85 = sauvan pituus 140 cm)

• Luistelusauvan pituus on yleensä hiihtäjän nenän tasolla
• Sopiva pituus saadaan kertomalla oma pituus 0,90:lla

(Esimerkki: Jos hiihtäjän pituus on 165 cm, on laskentakaava 165 x 0,9 = 149 --> sauvan pituus 150 cm)