Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

EU:n energiamerkinnän tarkoitus on auttaa kuluttajia vertailemaan laitteiden energiankulutusta. Energiamerkinnän ansiosta on helppo valita tuotteita, jotka kuluttavat vähemmän energiaa ja siten säästävät rahaa laitteen elinkaaren aikana. Laitteiden energiamerkintä osoittaa mihin luokkaan kukin laite kuuluu energiatehokkuutensa perusteella.

Energiamerkinnät uudistuvat 1.3.2021 lähtien

Monien tuoteryhmien osalta energiatehokkuus on parantunut siinä määrin, että suurin osa laitteista on tällä hetkellä luokissa A+, A++ ja A+++. Tämä on aiheuttanut sekaannusta kuluttajien keskuudessa, minkä vuoksi plus-luokat poistetaan vaiheittain maaliskuusta 2021 alkaen. Plus-luokkien poistumisen myötä uusi luokitusasteikko tulee olemaan A-G. Energiamerkkiin lisätään myös QR-koodi, joka tarjoaa lisätietoja laitemallista.

Luokituksen muutos koskee seuraavia tuoteryhmiä:

  • jääkaapit
  • astianpesukoneet
  • pyykinpesukoneet
  • televisiot
  • lamput (muutos astuu voimaan 1.9.2021)

Muutoksen myötä A-luokka jätetään suurimmassa osassa tuoteryhmistä tyhjäksi. Tämä antaa tilaa innovaatiolle ja energiatehokkaammille tuotteille.

TÄRKEÄ HUOMIO: Laitteiden energiatehokkuus ei ole huonontunut, vaan luokitus on uudistunut.

 

Tuotteista voi löytyä kaksi erilaista energialuokitusta: valikoimista poistuvilla tuotteilla vanhan luokituksen mukainen energiamerkintä ja muilla tuotteilla uusi energiamerkintä.

Energiamerkinnät uudistuvat valmistajien vastuulla olevan muutoksen etenemisen mukaisesti.