Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Ruoanvalmistus

Ruoanvalmistus sujuu kun välineet ja tarvikkeet ovat kunnossa. Tähän verkkokauppamme osastoon olemme koonneet kaikki paistamiseen ja keittämiseen tarkoitetut astiat. Pannut, kattilat, kasarit, padat, uunivuoat ja uunipellit huippumerkeiltä kuten Swiss Diamondilta, De Buyerilta, Fiskarsilta, Opalta, Tefalilta, Heirolilta ja lukuisilta muilta löydät Carlsonilta. Tutustu ruuanvalmistukseen tarkoitettuihin tuotteisiimme täällä!

374 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Satsaa laatuun – Hanki astiat Carlsonilta

Astiat, joita ruoanvalmistukseen käytetään ovat perusastioita, joita tarvitaan joka kodissa. Kun panostaa kestäviin ja laadukkaisiin kattiloihin ja pannuihin, säilyvät ne hyvinä ja käyttökelpoisina pitkään. Carlson on keittiötarvikkeiden ammattilaisena näköalapaikalla sekä uusien että perinteisten keittiötarvikemerkkien suhteen. Valitsemme valikoimaamme parhaat keittiötarvikkeet. Tämä pätee myös ruoanvalmistuksessa käytettäviin astioihin.

Näin valitset oikeanlaisen paistinpannun

Pannua ja kattilaa valittaessa kannattaa kiinnittää huomio nimenomaan sen valmistusmateriaaliin. Materiaali määrittää millaisissa olosuhteissa ja miten astiaa tullaan käyttämään. Ronskiin ja huolettomaan menoon sopii valurauta, sillä se kestää korkeaa lämpötilaa, kolhuja ja erilaisia kauhoja ja lastoja materiaaliin katsomatta. Valurautainen paistinpannu säilyy oikein hoidettuna läpi yhden ihmiselämän ja vielä seuraavillekin sukupolville. Pinnoitettu pannu kuten esimerkiksi teflon, on puolestaan herkkä naarmuuntumaan ja muutoinkin kulumaan ajan saatossa. Pinnoitetun pannun kanssa saa olla tarkkana, että sen kanssa käytettävät keittiövälineet ovat puuta tai muovia, jotta pinta säilyy ehjänä ja astia hyväkuntoisena.

Toinen pannun ja kattilan valintaan vaikuttava seikka on astian käyttötarkoitus. Kasaripannu sopii esimerkiksi silloin kun paistaessa on tarvetta käyttää myös kantta, grillipannu puolestaan jäljittelee grillaamisella aikaansaatua lopputulosta, lettupannu puolestaan sopii oikeastaan vain lettujen ja blinien valmistukseen.  Lisäksi on olemassa hyviä yleispannuja, jotka sopivat kaikenlaisen ruuan valmistukseen.

Oltaessa pannu- ja kattilaostoksilla on siis hyvä kiinnittää huomiota ainakin näihin kahteen edellä mainittuun seikkaan.

Millainen liesi sellainen pannu

Kun valitaan sopivaa pannua tai kattilaa, tulee myös muistaa millaisella liedellä astiaa tullaan käyttämään. Sähköliesi on varmasti yleisin suomalaiskotien liesimalli ja se ei vaadi erityshuomiota ruuanvalmistusastialta. Sen sijaan koko ajan yleistyvä induktioliesi asettaa selkeät vaatimukset keittoastioille. Koska induktio liesi toimii magneettikentän avulla, alumiiniset ja kupariset astiat eivät lämpene induktioliedellä. Kaasuliesi on tehokas ja nopea lämmönsäätelyominaisuuksiltaan. Kaasuliedellä lämpenee epätasaisemmankin pohjan omaava pannu. 

Carlsonin verkkokaupan kaikissa kattiloissa, padoissa, vuoissa ja pannuissa on merkinnät siitä, millaiseen lieteen ne sopivat tai sopivatko ne esimerkiksi käytettäviksi uunissa. Lisäksi ystävällinen asiakaspalvelumme auttaa jos sinulla on kysyttävää jonkin tietyn tuotteen ominaisuuksista!

Kattila keittämiseen ja hauduttamiseen

Kattila on astia, jossa ruoan voi keittää. Keittäminen on yleisin ruoanvalmitustapa. Siinä ruoka valmistetaan kiehuvassa nesteessä, kuten vedessä tai maidossa. Kattilassa ruoka voidaan keittämisen lisäksi ryöpätä, hauduttaa, kaltata tai kiehauttaa.

Kattilassa ruokaa valmistettaessa voi olla tarpeen käyttää kantta. Kuitenkin “muna, maito makaroni, ilman kantta keitetään”, on vanha suomalainen sananlasku, jonka moni oppii koulun kotitaloustunnilla. Tämä pitää paikkansa ja toimii oivana muistisääntönä ruokaa laitettaessa. Yleisesti ottaen kannen käyttö lisää ruuanlaiton energiatehokkuutta sillä kun kattilassa on kansi neste kiehuu nopeammin, mikä jouduttaa ruuan valmistumista ja vähentää sähkön kulutusta.

Painekattila on ammattilaisten usein käyttämä ruuanlaittoastia. Painekattilaa käyttämällä ruuanvalmistusaika vähenee puoleen. Painekattilassa paine kasvaa ja veden kiehumispiste nousee, mikä kohottaa lämpötilaa kattilan sisällä lyhentäen keittoaikaa. Painekattilaa käytettäessä tai sen hankintaa pohdittaessa kannattaa perehtyä kunkin painekattilan käyttöohjeeseen. Näin painekattila on amatöörikokillekin turvallinen käyttää.