Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Uunivuoat

Hurmaavan tuoksuiset ruuat maistuvat aina sitä paremmilta mitä laadukkaampia ja tyylikkäämpiä uunivuokia käyttää ruuan valmistamiseen. Valikoimissamme on kaiken hintaisia, kokoisia, värisiä sekä muotoisia uunivuokia. Meiltä löydät suosittujen ja tunnettujen valmistajien, kuten esimerkiksi Villeroy & Boch Cookingin, Arabian, Makun, Tefalin ja Heirolin, korkealaatuisia uunivuokia.

70 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Uunivuoat netistä

Uunivuoka on monipuolinen apuväline

Uunivuoan käyttö on yleistynyt entisestään niin pitkään haudutettujen liharuokien kuin leivonnaistenkin valmistuksessa. Uunivuoka kuuluu ehdottomasti jokaisen kodin vakiovarusteisiin keittiön kaapeissa.

Uunivuokia käytetään yhä useammissa kodeissa huippukokkien tapaan ruuan hauduttamiseen, paistamiseen ja leipomiseen. Niiden avulla valmistat mahtavat gratiinit, lasagnen, piirakat, makaronilaatikon, puurot, nyhtöpossun eli pulled porkin sekä tuhannet muut herkulliset variaatiot perinteisistäkin kotiruuista.

Suosittelemme pinnoitettuja tai keraamisia uunivuokia, jos valmistat mielelläsi ruokia, jotka tarttuvat helposti kiinni vuokien reunoihin. Tällaisia ruokia ovat esimerkiksi erilaiset laatikkoruuat. Teräksiset uunivuoat kestävät parhaiten runsasta käyttöä ja niissä ruoka ruskistuu parhaiten.

Lasi- ja keramiikkavuoat ovat yleisimmin käytettyjä vuokamalleja. Tiesithän, että lasi- ja keramiikkavuokia voi käyttää myös mikrossa. Kun valitsee itselleen uunivuokia, kannattaa miettiä, millaisia ruokia yleensä valmistaa ja minkä kokoinen kunkin vuoan tulisi olla.

Valitse uunivuoka käyttötarkoituksen mukaan

Uunivuoan muoto ja koko valitaan aina käyttötarkoituksen perusteella. Jokaisella vuoalla on monia mahdollisia käyttötarkoituksia, joten valintaa tehdessä kannattaa miettiä omia ruoanvalmistustottumuksiasi.

Jokaisesta keittiöstä tulisi löytyä useampi vuoka aina 1 litran vuoasta lähtien. Kahden litran vetoinen korkealaitainen uunivuoka on kätevä esimerkiksi helposti yli kiehuvien ruokien valmistuksessa, koska korkeat reunat estävät kiehuvan nesteen roiskumisen uunin seinämiin.

Matalareunaisissa uunivuoissa valmistat vähemmän nestettä kaipaavat ja kerryttävät ruuat, kuten uunikalan tai lihamurekkeen. Suorakaiteen malliset uunivuoat käyvät etenkin lasagnelle, paistoksille ja erilaisten piirakoiden valmistamiseen. Pyöreä uunivuoka soveltuu tarvittaessa vaikka padaksi, kun laitat sen päälle kanneksi lautasen tai teräskattilan kannen.

Annoskokoisia uunivuokia voi käyttää ruuan valmistukseen ja samalla näppärinä tarjoiluastioina. Pienet annoskokoiset uunivuoat sopivat myös erilaisten jälkiruokien, kuten pannacottan, valmistukseen.

Meiltä löydät kaikenlaisia uunivuokia eri käyttötarkoituksiin

Valikoimistamme löydät niin lasiset, keraamiset, teräksiset kuin pinnoitetutkin uunivuoat. Eri materiaalit antavat erilaisia käyttömahdollisuuksia. Osa materiaaleista pysyy naarmuuntumattomina käytössä pitkään ja osa sopii uunin lisäksi käytettäviksi myös pakastimessa tai pestäväksi astianpesukoneessa. Tutustu eri uunivuokien ominaisuuksiin ja valitse itsellesi sopivin uunivuoka.

Lasivuoka

Useimmat valikoimissamme olevat lasivuokamme ovat kirkasta lasia, ja niitä löytyy monessa eri koossa ja muodossa. Lasivuoka on helppohoitoinen ja sen voi aina pestä astianpesukoneessa. Lasivuoan voi myös laittaa pakastimeen ja siinä voi lämmittää ruuan vaikka mikrossa. Pitää vain muistaa, että lasi ei kestä kovia lämpötilanvaihteluita.

Lasivuoan hyviin puoliin kuuluu se, että kurkkaamalla sen pohjaan näkee helposti milloin ruoka on kypsää. Lasivuoassa voi käyttää työvälineinä metallisia, muovisia ja puisia keittiövälineitä pelkäämättä, että lasivuoan pinta naarmuuntuu.

Keraaminen uunivuoka

Keraamista vuokaa voi käyttää sekä ruuanlaittoon että tarjoiluastiana. Keraaminen vuoka käy lasivuoan tavoin paitsi uuniin, myös mikroon ja pakastimeen. Kuten lasivuoan, myös keraamisen vuoan voi pestä astianpesukoneessa ja sen pinta kestää hankaamista muun muassa teräsvillalla. Pinta kestää myös metallisten keittiövälineiden käytön. Keraaminen vuoka on kaunis nostaa tarjolle uunista suoraan ruokapöytään.

Pinnoitettu uunivuoka

Pinnoitetut uunivuoat helpottavat ruuanlaittoa merkittävästi, sillä pinnoite estää ruokien tarttumisen vuoan reunoihin. Toki voit silti halutessasi voidella uunivuoan reunat varmuuden vuoksi esimerkiksi tilkalla öljyä.

Laadukas pinnoitettu uunivuoka säilyy oikein käsiteltynä hyväkuntoisena pitkään. Pinnoitetut vuoat eivät kestä metallisia keittiövälineitä, eikä niitä saa pestä hankaavilla pesuvälineillä. Pinnoitetun uunivuoan voi yleensä pestä astianpesukoneessa ja sen saa laittaa myös mikroon.

Kokeile rohkeasti uunivuokaa myös leivonnassa

Uunivuoka on pettämätön luottokumppani kaikenlaisessa ruuanvalmistuksessa. Sille keksii loputtomasti ja monipuolisesti erilaisia käyttötarkoituksia. Uunivuoassa valmistat niin arkiset ruuat kuin makoisat viikonlopun herkut, mutta uunivuoka sopii muuhunkin kuin ruoan valmistamiseen. Esimerkiksi suorakaiteen muotoisissa uunivuoissa voi paistaa ruoan lisäksi leivonnaisia, paistoksia ja piirakoita. Kannattaa kokeilla myös iki-ihanien ja suussa sulavien brownie-leivonnaisten paistamista.