Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Kalastus

113 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Kalastustarvikkeet  ympärivuotiseen kalastukseen

Kalastus on upea harrastus, jossa voi nauttia raikkaasta ulkoilmasta, luonnon monimuotoisuudesta ja veden liplatuksesta. Harrastus aloitetaan usein jo nuorena ja kalastus sopiikin lajina ihan kaikille. Kalastus jaetaan yleensä onkikalastukseen, viehekalastukseen, perhokalastukseen ja pyydyskalastukseen. Lajista riippumatta löydät meiltä monipuoliset kalastusvälineet kalastusretkelle.

Vinkit onkimiseen -  Näin kala syö paremmin

Onkimisella tarkoitetaan ilman viehettä ja kelaa harjoitettavaa kalastusta, jossa käytetään vapaa ja koukkua. Kyse on siis perinteisestä mato-ongella kalastamisesta. Kun onkiminen on sinun juttusi, löydät kaikki varusteet ongelle Carlsonilta. Meillä on vapoja, kohoja, valmiita onkia, siimaa, koukkuja ja ämpäreitä. Onkiminen on myös mukavaa koko perheen puuhaa. Ongen voi ostaa vaikka kesäloman ohjelmanumeroksi lapsille tai mökkivieraille.

Onkikalastus on rentouttava harrastus, vaikka kala ei aina söisikään. Onkiminen on suosittua, koska onkia ja pilkkiä saa pelkällä kalastonhoitomaksulla lähes koko Suomessa, tosin rajoituksiakin on. Kalastustyylejä on monia, mutta näillä muutamalla vinkillä kala puree varmasti paremmin:

● Sadesäällä kalat uivat lähempänä pintaa, jolloin mato-ongella voi päästä kiinni hyviinkin saaliisiin.
Lämpimällä säällä kalat uivat lähempänä pohjaa– mato-ongen ulottumattomissa.
● Pienen kalan saa syömään paremmin, kun käyttää perinteistä punavalkoista kohoa pienempää, kynän mallista kohoa–
näin kala ei tunne kohon vastusta.
● Kala syö parhaiten aikaisin aamulla ja myöhään illalla.

Kun suuntaat ongelle sateisena aamuna, nappaa kahvit mukaan lämpimään termokseen ja muista sonnustautua sadetakkiin ja kumisaappaisiin. Muista ottaa mukaan myös kalavaaka, jotta voit punnita suurenmoisen saaliisi.

Pilkkiminen talvisäällä

Pilkkiminen on talvisään parasta puuhaa. Pilkkiessä tulee istuttua pitkään yhdellä paikalla, joten lämmin pukeutuminen on ehdotonta. Pilkkihaalari ja lämpimät talvisaappaat pitävät lämpimänä myös hyisillä keleillä. Pilkkiminen kehittää kärsivällisyyttä ja on oiva tapa nauttia talvikeleistä. Muista pilkkiessä aina turvallisuus– heikoille jäille ei kannata lähteä. Jäällä liikkuessa kannattaa aina pitää mukana jäänasakalit, joiden avulla voi tarvittaessa pelastautua jäistä. Pilkin lisäksi mukaan kannattaa ottaa pilkkijakkara eli niin kutsuttu pilkkipönttö ja tietysti kaira. Nämä ja muutkin kalastusvälineet löydät Carlsonilta!

Kesäinen viehekalastus

Viehekalastus on nimensä mukaisesti kalastamista vieheellä. Viehekalastuksen eri muotoja ovat vetouistelu ja heittokalastus. Viehekalastusta varten kannattaa hankkia kalastuslupa, jonka saa suorittamalla kalastonhoitomaksun. Jokaisella 18-64-vuotiaan kalastajalla on oltava lupa kunnossa kalastettaessa jollakin muulla tavalla kuin onkimalla tai pilkkimällä.

Viehekalastuksessa tarvitsee vapojen, kelan, siiman ja erilaisten kuvien, vieheiden, jigien ja muiden syöttien olla kunnossa. Monien mielestä tämä kalastuksen muoto on varsinainen välineurheilijoiden mahdollisuus loistaa. Yksi luottaa lusikkaan, toinen Nilsuun ja kolmas jigiin. Niin tai näin, kaikki parhaimmaan saaliin takaavat kalavehkeet löydät Carlsonilta!

Vetouistelu ja Heittokalastus

Vetouistelussa yhtä tai useampaa viehettä vedetään veneen perässä. Heittokalastusta puolestaan harrastetaan veneestä taikka maalta käsin. Heittokalastus eli virvelöinti on Suomen suosituin kalastusmuoto heti onginnan jälkeen. Virvelöintiin tarvitset vavan, kelan, siimaa ja vieheet. Voit myös ostaa itsellesi kätevän kalastussetin.

Heittokalastusta voi harrastaa monin eri tavoin ja sillä voi myös saada hyvin monipuolisesti saalista. Virveliin saattaa tarttua esimerkiksi hauki, ahven tai taimen.

Monipuoliset vieheet ja uistimet kalareissulle

Löydät valikoimastamme uistimet ja vieheet vaativaankin makuun. Kokenut kalastaja tietää, että välineillä on väliä. Muun muassa uistimen tai vieheen koko, muoto, väri ja kimallus ovat tärkeitä tekijöitä.

Esimerkiksi veden lämpötila ja sameus vaikuttavat siihen, minkä värinen viehe toimii parhaiten. Viileässä vedessä suositellaan yleisesti käyttämään viileän sävyisiä ja lämpimässä vedessä lämpimän sävyisiä vieheitä. Mitä sameampi vesi, sitä räikeämpi vieheen kannattaa olla. Viheen koko on erittäin oleellinen tekijä, koska eri kalat reagoivat erilaisiin pyydyksiin. Esimerkiksi hauki ei välttämättä haukkaa pikkupyydykseen kiinni.

Lipat, lusikkauistimet, vaaput ja jigit soveltuvat kaikki hieman erilaisiin käyttötarkoituksiin. Parhaat uistimet löydät itsellesi kokeilemalla ja ottamalla huomioon missä milloinkin kalastat.

Perhokalastus on perinteikäs kalastusmuoto

Perhokalastus on hyvin perinteikäs kalastusmuoto ja sen juuret juontavat pitkälle historiaan asti. Se poikkeaa viehekalastuksesta mm. sillä, että pyyntivälineenä käytetyt perhot ovat niin kevyitä, että niiden heittämiseen tarvitaan painavampaa perhosiimaa. Perhot imitoivat yleisesti erilaisia kalan saaliita kuten vaikka hyönteisiä, kun viehet imitoivat pääsääntöisesti erilaisia kaloja.