Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Kattovalaisimet

Kattovalaisimet netistä

Valikoimastamme löytyy useiden laatumerkkien kuten 4Livingin, Aarikan, Airamin, Design by Grönlundin, Finvalon, KARE Designin, Ledvancen sekä Virvatulen kattovalaisimia. Kattovalaisimia löytyy jokaisen tarpeeseen monipuolisesti. Mallistostamme löytyy niin perusvalaistukseen tarkoitetut kattovalaisimet kuin myös huippudesignia olevat tyylikkäät valaisimet. Laadukas kattovalaisin kuuluu joka tilaan, keittiöstä makuuhuoneeseen.

716 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Kattovalaisin toimii perustana jokaisen kodin valaistukselle

Huoneen tärkein valonlähde ikkunoiden ohella on yleensä kattovalaisin. Se valaisee tilan mahdollistaen siellä työskentelyn ja tuo esiin sisustuselementit. Kattovalaisimella voidaan vaikuttaa myös merkittävästi jokaisen huoneen tunnelmaan ja viihtyvyyteen. Usein on tärkeää, että valaisin toimii osana sisustusta. Kattovalaisin saattaa monilla toimia myös huoneen keskipisteenä ja katseenvangitsijana, jonka ympärille huoneen muu sisustus rakentuu.

Useasti kattovalaisin on myös pitkäaikainen sijoitus, joten se kannattaa valita huolella. Vaikka kodin sisustusta ja värimaailmaa muutettaisiin vuosien varrella, on hyvin tavanomaista, että kattovalaisimet kuitenkin pysyvät samoina. Toisaalta, juuri kattovalaisinta vaihtamalla voi sisustukseen tuoda helposti piristystä.

Kattovalaisimet ovat osa sisustusta

Kattovalaisimella tuodaan tilaan yleisvaloa, mutta myös tunnelmaa. Uuteen kotiin muutettaessa on kattovalaisin usein ensimmäinen hankittava valaisin. Lisää valaisimia hankitaan kattovalaisimen kanssa yhteen sopien. Moni varmasti tunnistaakin itsensä siitä, kun kattovalaisimet on saatu jokaiseen huoneeseen paikoilleen, ostetaan nojatuolin viereen lattiavalaisin, lipastojen päälle tunnelmavalaisin, kausivalaistus astuu kuvaan vuodenaikojen mukaan ja makuuhuoneeseen tarvitaan yövalo tai lukuvalo.

Kun sisustat kotiasi, voit sijoittaa esimerkiksi koriste-esineitä ja huonekaluja niin, että kohdistettavilla kattovalaisimilla voit suunnata valon kohti niitä, tuoden ne näin katseenvangitsijoiksi kyseiseen tilaan. Kohdistettavilla valoilla voidaan myös suunnata valoa sinne, missä sitä eniten tarvitaan, kuten esimerkiksi keittiössä työtason päällä.

Etsitpä sitten näyttävää design-muotoiltua kattokruunua olohuoneeseen tai niin sanottua perusplafondia tuulikaappiin, löydät varmasti etsimäsi monipuolisesta valikoimastamme edulliseen hintaan.

Valaistuksen värillä voi muuttaa tunnelmaa

Vaihtamalla valaistuksen värisävyä, luot näppärästi tilaan lisää kodikkuutta ja tunnelmaa. Erilaisilla värisävyillä voidaan myös muuttaa tilan henkeä rauhallisesta oleskelupaikasta vaikka biletilaan.

Valaisimeen voi valita tilanteeseen ja vuorokauden aikaan sopivan valon. Esimerkiksi tarkkaa puuhaa tehdessä voi kaivata kylmän sävyistä valkoista valoa, kun taas ilta-aikaan rentoutuessa lämpimän valkoista valoa.

Värillisillä polttimoilla saat kattovalaisimeen, vaikka sinistä, vihreää, punaista tai kellertävää valoa. Ole rohkea ja kokeile erilaisia vaihtoehtoja.

Millainen kattovalaisin sopii korkeaan tai matalaan tilaan

Tämä on tietenkin makuasia, mutta plafondimaiset litteät kattovalaisimet sopivat erityisesti mataliin tiloihin ja korkean huonekorkeuden omaavissa huoneissa upeat isot riippuvalaisimet ovat omimmillaan. Kattovalaisinta hankkiessa on hyvä mitata ensin, miltä valaisin saattaisi näyttää sille suunnitellussa tilassa.

Monesti erilaisissa sisustuslehdissä näkee valaisimia sijoitettuna outoihin korkeuksiin. Vaikka kuvissa sijoituspaikka näyttäisi hyvältä, ei se käytännössä välttämättä ole sitä. Liian alhaalla roikkuvaan valaisimeen voi lyödä päänsä ja liian ylhäällä oleva valaisin saattaa häikäistä sen läheisyydessä olevia.

Kattovalaisimen asennus

Kattovalaisinten asennustavat vaihtelevat valaisimen mallin mukaan, mutta jokaisen valaisimen mukana toimitetaan aina asennusohje, johon kaikki tarvittava tieto on kirjattu. Yleensä ohjeet ovat vielä kuvalliset, jotta kielimuurikaan ei olisi esteenä asennuksessa.

Ota huomioon valaisinta valitessasi valaisinvalmistajan ohjeet sekä käyttöpaikan asettamat vaatimukset. Kaikki valaisimet eivät sovi kaikkialle ilman erillisiä muutostöitä ja sähköalan ammattilaisen apua. Esimerkiksi kosteaan tilaan kuten kylpyhuoneeseen, on valaisimilla omat vaatimuksensa. Jos epäröit hiukkaakaan valaisimen asennuksen kanssa, suosittelemme pyytämään ammattilaisen apua.

Millainen lamppu sopii kattovalaisimeen?

Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, sillä sopivuus riippuu valaisimen mallista, kannasta ja myös omasta maustasi. Säästät eniten energiaa LED-lampuilla.

Kiinteällä LED-tekniikalla varustettujen valaisimien osalta kysymys on tarpeeton, sillä valonlähde ei ole vaihdettavissa. Kiinteä LED-tekniikka lupaa nykyisin noin 50 000 tunnin käyttöiän.

Haluaisitko miellyttävän, epäsuoran valaistuksen, joka täyttää koko huoneen? Oikea valinta on tällaisessa tapauksessa kattovalaisin, jonka varjostin heijastaa valon kattoon. Mikäli valitset vielä värilämpötilaltaan lämpimän valkoisen lampun, on miellyttävä tunnelma taattu. Lamppua valitessa kannattaakin kiinnittää erityisesti huomiota lampun värilämpötilaan, sillä se vaikuttaa suuresti huoneen tunnelmaan.