Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksessa toimitus Smartpostiin 0 € (arvo 6,90)

Vallila edustaa kodintekstiilien kotimaista designia

Carlsonin verkkokaupan valikoimista löytyy satoja Vallila-tuotteita, joista osa on myynnissä myös valikoiduissa myymälöissämme. Tarkista tuotekohtainen myymäläsaatavuus tuotetiedoista.

Vallilan sisutustekstiileistä ja -tuotteista koostuva kokoelma uudistuu kaksi kertaa vuodessa. Ideana on, että verhot, matot ja tyynyt voidaan valita yhteensopiviksi sekä muun sisustuksen kanssa että keskenään.

Oy Vallila Interior Ab aloitti toimintansa 1935 tekstiilikutomona ja toimi aluksi nimellä Vallilan Silkkitehdas Oy. Se valmisti muun muassa ohuita vuori- ja puserokankaita sekä pöytäliina- ja korsettikankaita. Vuonna 1939 Otto Berner rakennutti yritykselle uudet tilat Nilsiänkadulle Vallilaan. Tilat ovat edelleen Vallila-konsernin pääkonttorin käytössä.

Vallilan Kankaat suunnitellaan Suomessa, mutta valmistetaan suurimmaksi osaksi ulkomailla. Yrityksen kotimaisuusaste on kuitenkin riittävän suuri, jotta se voi käyttää Suomalaisen Työn Liiton myöntämää Avainlippu-merkkiä. Lisäksi Vallilla on ansainnut Design From Finland - merkin suomalaisesta designistaan.

Vallila - tekstiilien laadukkuus ja kuosien ajattomuus

Vallilan verhoja, mattoja, kylpypyyhkeitä, käsipyyhkeitä, tyynyliinoja, pussilakanoita, pöytäliinoja ja päiväpeittoja löytyy monesta suomalaiskodista.

Vallila on klassikko, josta ei voi olla pitämättä. Vallila on varma sisustustekstiilivalinta niin itselle kuin lahjaksi. Ajattomat printit ja kuosit pysyvät pinnalla vuodesta toiseen eikä Vallilan tekstiilien laatukaan anna aihetta tekstiilien uusimiseen. Lakanat ja pyyhkeet kestävät pesusta toiseen.

Kaupunkikuosit ja luonnonläheisyys Vallilan tunnusmerkkeinä

Vallilla on tunnettu muun muassa kaupunkikuoseistaan. Vallilan sisustustekstiilejä katsellessaan pääsee mielikuvitusmatkalle Pariisiin, Tokioon, Espalle, Aurajoen rannalle tai vaikka Vaasan torille, ihan omalta kotisohvalta. Suosikkikaupunkia kuvaavilla verhoilla tai muilla tekstiileillä voi lievittää koti-ikävää tai kaukokaipuuta.

Monet kankaista ammentavat aiheensa Suomen luonnosta, kuten esimerkiksi suosittu klassikko Kelohonka tai vaikkapa Koivukuja. Yksi ikonisimmista kuoseista lienee Makeba, jonka suunnittelija on yhdysvaltalainen Howard Smith. Kangas on nimetty etelä-afrikkalaisen laulajan ja ihmisoikeusaktivistin Miriam Makeban mukaan. Mustin ääriviivoin piirretty tulppaanimainen kuvio on ollut tuotannossa vuodesta 1968 lähtien aina tähän päivään saakka.

Vallila x Ellinoora - kokoelma

Ellinoora on suunnitellut Vallilalle kokoelman rohkean mielikuvituksellisia kodin sisustustuotteita. Pohjan yhteistyölle loivat rohkeus, luovuus ja vahva erottautuminen, jotka ovat sekä Vallilalle että Ellinooralle ominaisia tekijöitä. Vallila x Ellinoora -kokoelma tarjoaa pakomatkan arjesta ihanaan mielikuvitusmaailmaan, jossa ajan merkitys katoaa ja unenomainen tunnelma kätkee suloisen pehmeään syleilyynsä. Ellinooran suunnittelemissa tuotteissa näkyy vahvasti ainutlaatuinen artisti-identiteetti. Värit ja tunnelmalliset kuosit huokuvat Ellinooran tunnistettavaa rohkeaa asennetta, jota jokainen voi kokoelman myötä tuoda omaan kotiinsa.

Ellinoora kuvailee mallistoa seuraavasti: "Mallisto on ihan jokaiselle sukupuolesta, iästä ja taustasta riippumatta. Jokainen ihminen ansaitsee pienen henkireiän ja paon arjesta mielikuvituksen syleilevään maailmaan." Mallisto sisältää neljä kuosia: Ihmemaa, Rauha, 4ever ja Dino. Kuosien kokoava teema on aika: mennyt, tuleva ja nykyisyys, Ellinooran tulkintojen mukaan.

Vallila x Ellinoora - kokoelman Rauha

 

Ellinoora kuvailee Rauha-kuosia hyvällä tavalla mummolan tapetiksi: kuosi tuo kokoelmaan pysähtyneisyyttä ja jatkuvuutta, nivoutuen kokonaisuuden teemaan nostalgisilla kukkakuoseillaan. Vaalea tausta luo harmonisen pohjan erivärisille kukille ja lehdille, jotka rönsyilevät kiehtovasti. Rauha-kokoelmaan kuuluu pussilakanasetti, tyynyliina sekä sateenvarjo.

Lakanat ja pyyhkeet sopivat niin mökkituliaisiksi kuin lahjaksi itselle tai ystävälle 

Vallilan lakanat ja pyyhkeet ovat suomalaisten rakastetuimpia kodin tarvikkeita. Käsi- ja kylpypyyhkeet ovat kiva tuliainen vaikka ystävän mökille, joululahja perheenjäsenelle tai kaivattu piristysruiske oman kodin kylpyhuoneeseen. Pehmeä ja täyteläinen, laadukas pyyhe pysyy hyvänä pitkään. Varsinkin kun tutustut pesuohjeeseen, peset tyynyliinat, pussilakanat ja pyyhkeet oikeassa lämpötilassa sekä saman väristen pyykkien kanssa.

Kotoisa ja helppo tapa sisustaa koti kulloiseenkin sesonkiin on vaihtaa pyyhkeet ja lakanat  sopivan teeman mukaiseksi. Kevääseen ja kesään sopiva hempeät kylpypyyhkeet, käsipyyhkeet ja sänkyvaatteet. Talvella kun luonto harmaa, valkoinen ja ruskea, tuntuu luonnolliselta vaihtaa myös kodin tekstiilit samaan sävyyn. Vallilan jos joku, on suunnittelussaan aina hakenut inspiraation luonnosta ja sen vuodenaikojen mukaan vaihtelevasta värimaailmasta.

Matto muuttaa tilan ilmeen ja tuo sisustukseen pehmeyttä

Matolla on suuri vaikutus tilan kuin tilan ilmeeseen. Carlsonin Vallila - mattovalikoimasta löydät satojen mattojen joukosta varmasti omiin tarkoituksiisi sopivan maton. Etsitpä sitten käytävämattoa, terassimattoa, olohuoneen mattoa, pyöreää mattoa tai kynnysmattoa, löydät kaikki kauneimmat matot Carlsonilta.

Mittaa tarvitsemasi maton mitat, niin löydät sopivan helposti verkkokaupastamme. Voit tilata uuden maton lähimpään postitoimipisteeseen tai noutaa sen lähimmästä myymälästämme. Jos ostoslistallasi on iso matto, suosittelemme perehtymään kotiinkuljetuspalveluumme.  Esimerkiksi olohuoneen tai toimistotilan matolle kertyy helposti painoa, kun isolle lattiapinnalle tarvitaan tarpeeksi kookas matto. Vallila on tunnettu myös julkisten tilojen sisustamisesta, joten suuriinkin tiloihin sopivia sisustustuotteita löytyy valikoimasta runsaasti.

Valmisverhot vai mittatilaustyö?

Vallila on kautta aikojen tunnettu hyvin verhoistaan. Sivuverhot ovat sisustuselementti kun taas Vallilan pimennysverhoilla on enemminkin käytännöllinen funktio makuuhuoneen tai olohuoneen pimentämisessä. Vallilan valmisverhot ovat helppo valinta, jos huonekorkeus on sopiva valmisverhojen käyttämiseen ja jos haluat päästä nopeasti kauniiseen lopputulokseen. Niille, joilla on taito hyppysissä, on tarjolla suuri valikoima Vallilan kankaita. Näistä näppärä ompelija surauttaa verhot mittojen mukaan ja vielä vaikka sohvatyynyt samasta kuosista.

Tapetilla uutta ilmettä

 

Vallila on kuuluisa paitsi sisustustekstiileistään myös tapeteistaan. Laajasta tapettivalikoimastamme löydät sopivan tapetin kaikkiin tarpeisiisi. Vallilan tapetti on paitsi laadukas ja kestävä myös tyylikäs valinta. Vaihda kodin ilmettä sopivalla tapetilla. Jo yhdenkin seinän tapetointi muuttaa ja uudistaa tilaa huomattavasti. Tapetti on kätevä tapa uudistaa tilaa ilman, että tarvitsee välttämättä ryhtyä sen suurempaan remonttiin. Tapettia valikoidessasi ota huomioon, että kuviollisen tapetin kiinnitys on haasteellisempaa kuin kuviottoman. Kuvioidussa tapetissa korostuu kohdistamisen tärkeys. Jotta jälki on onnistunut, tulee kuvion jatkua ehjänä tapettivuodasta toiseen. Kuviotonta tapettia ei tarvitse kohdistaa yhtä tarkasti.

Suosittelemme, että tilaat mieluummin hieman liikaa tapettia kuin liian vähän. Mittavirheen tai muun odottamattoman tapetointihaasteen sattuessa, on lohdullista, että tapettia on ennemmin hieman ylimääräistä kuin, että se loppuu kesken.

Efektiseinä tai koko huoneen tapetointi Vallilan tapetilla toteutettuna on hyvä idea kun haluat uudistaa tai raikastaa kotisi ilmettä helposti ja laadusta tinkimättä.                                                          Tutustu tapettivalikoimaamme ja tilaa uusi tapetti Carlsonilta!