Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Valaistus

 

Hyvä valaistus on paitsi tärkeää asumismukavuuden kannalta, myös oleellinen osa sisustusta. Valoilla on helppo luoda erilaisia tunnelmia sen lisäksi, että ne helpottavat asumista ja olemista niin kotona, mökillä kuin vaikkapa toimistolla. Carlsonilta löydät kaiken valaistukseen liittyvän. Niin valaisimet, lamput, pistokkeet kuin kytkimetkin löydät verkkokaupastamme ja aina edulliseen hintaan!

Kattovalaisin, pöytävalaisin ja lattiavalaisin muutamina vaihtoehtoina valaistukseen

Suomessa on suurimman osan vuodesta melko hämärät ja pimeät päivät sekä yöt. Päivänvalo ei riitä valaisemaan tarpeeksi, joten hyvän valaistus on välttämätön asia. Erilaisia lamppuja ja valaisimia voi olla oman maun mukaisesti niin paljon kuin kunkin tyyliin sopii. Useimmiten jokaisesta kodin huoneesta löytyy vähintään kattovalaisin, joka onkin hyvä ratkaisu huoneen yleisvalaistuksen järjestämiseen. Sen lisäksi valonlähteenä voi olla esimerkiksi lattiavalaisin tai seinävalaisin. Pienempien lamppujen avulla voidaan hyvin luoda tunnelmaa, valaista tietty kodin kohde tai käyttää valaisinta vaikka vain koristeena. Työpisteen ääressä tarvitaan tehokasta työvaloa, jotta lukeminen tai näytön katselu eivät rasita silmiä. Myös sängyn viereen asennettu lukulamppu on hyödyllinen jos nukkumaan mennessä haluaa lukea lehtiä tai kirjaa. Yövalo voi olla myös himmennettävä, jolloin se ei häiritse esimerkiksi vieressä nukkuvan unta. On hyvä, jos valaisimen valoa voidaan kohdistaa ja suunnata tarkasti silloin jos sitä käytetään esimerkiksi jonkun tärkeän tehtävän tekemiseen.

Kanta-asiakasetu: Virva- ja Leimu-valaisimet -20 %

Klassinen plafondi vai ylellinen kattokruunu?

Sisustusmakuja ja- tyylejä on monenlaisia ja sama koskee myös valaisimia. Nykyään suosittuja ovat yksinkertaiset valaisimet. Myös muut yksinkertaiset valaisimet, kuten vaikka vain pelkkä roikkuva lamppu johdon varassa, täyttävät tällä hetkellä trendikkään sisustajan määritelmän valaisimesta.
Kattokruunu puolestaan on runsas, perinteikäs, loistelias ja arvostettu valaisin, joka ei ehkä tällä hetkellä elä aivan kulta-aikaansa, mutta löytyy siitäkin huolimatta monen suomalaiskodin olohuoneesta. Kattokruunun luonne muuttuu, jos sillä sisustaa vaikka wc:n tai eteisen olohuoneen sijaan. Sijoittelulla saa kattokruunusta esiin uusia ja raikkaita puolia. Kattokruunun ei myöskään tarvitse tarkoittaa kristallista koostettua kokonaisuutta, vaan nimen alla myydään myös täysin metallisia valaisimia, jotka ovat huomattavasti perinteistä kruunua yksinkertaisempia riippuvalaisimia.

Plafondi on valaisimien kestosuosikki ehkä sen vuoksi, että se sopii moneen tilaan ja on melko huomaamaton. Koska se sijoitetaan kiinni kattoon, se ei vaadi huonekorkeutta eikä vie juurikaan tilaa. Plafondi on varma valinta, kun huone tarvitsee hyvän yleisvalon. Se antaa valoa ympärilleen tasaisesti ja on käytännöllinen valinta huoneeseen kuin huoneeseen.

 

 

Etsitpä sitten modernia tai klassisempaa valaistusta olet tullut oikeaan paikkaan! Carlsonin nettikaupasta löydät Suomen kattavimman valikoiman erilaisia valoja, lamppuja ja valaisimia.

Design by Grönlund

Ulkovalot voivat toimia hämärä- tai liiketunnistimella

Pihan valaistukseen käytetään erilaisia ulkovalaisimia. Pihan sähköt vaikuttavat siihen, minkä verran ja millaisia lamppuja ulos voidaan asentaa. Tyypillisiä ovat erilaiset lyhtypylväät ja pylväsvalaisimet, mutta myös talon seinään asennettava seinävalaisin tai oven yläpuolella tai mahdollisen ulkokatoksen alla olevat valot ovat suosittuja. Valaistu piha on turvallinen ja viihtyisä, joten oman pihan valaistukseen kannattaa panostaa. Suosittuja ovat myös liiketunnistimella syttyvät ulkovalot. Tunnistinvalaisin on hyvä ratkaisu, kun valojen halutaan syttyvän silloin kun ulkona liikutaan. Liiketunnistinvalo säästää energiaa, sillä se syttyy vain silloin kun sitä tarvitaan, eikä pala turhaan. Ulkovalot voivat toimia myös hämärätunnistimen avulla. Silloin valot palavat vain kun niitä tarvitaan ja sammuvat kun ulkona on tarpeeksi valoisaa.

Kylpyhuoneen ja saunan valaisimet

Märkätilat vaativat aina kosteisiin tiloihin suunnitellut valaisimet. Saunassa suositaan usein epäsuoraa ja tunnelmallista valoa. Peseytymiseen tarkoitetussa tilassa puolestaan on syytä nähdä hyvin, jotta siellä pystyy toimimaan ongelmitta. Toisaalta moni toivoo kylpyhuoneelta myös tunnelmavalaistusta ja rentouttavaa ilmapiiriä. Saunan valaisimien täytyy kestää kovaa kuumuutta ja kosteutta, samoin kuin kylpyhuoneen valaisimienkin. Saunan ja kylpyhuoneen valaistusta suunniteltaessa on hyvä ottaa huomioon luonnonvalo. Läheskään kaikissa saunoissa tai peseytymistiloissa ei ole ikkunaa, joka asettaa omat vaatimuksensa niissä tiloissa käytettäville valaisimille ja lampuille. Varsinkin kylpyhuoneen peilien valaistus on avainasemassa kylpyhuoneen valaistusta suunniteltaessa. Peilin lähettyvillä tulee nähdä hyvin kaikkina vuoden aikoina ja hyvä valo on tässä avainasemassa.

Miten valita oikeanlainen lamppu?

LED-lamput ovat syrjäyttäneet hehkulamput kuten halogeenivalot ja loisteputket. LED- lamput kuluttavat vähemmän energiaa ja ovat pitkäikäisempiä kuin edeltäjänsä. LED- lamppuja on olemassa eri sävyisiä ja tehoisia. Ledien valotehoa mitataan lumeneissa ja väriä kelvineinä. Hankittaessa lamppuja kodin eri valaisimiin, kannattaa miettiä, minkä sävyisen ja tehoisen valon haluaa. Tyypillisimmät sävyt vaihtelevat kylmän ja lämpimän valkoisen välillä. Mitä matalampi Kelvin-arvo sitä, sitä lämpimämpi valkoinen valo on. Valaisimen käyttötarkoitus määrittää kuinka kirkasta ja tehokasta lamppua tarvitaan. Esimerkiksi vaatehuoneessa, pesutiloissa ja vaikka keittiön työpisteen äärellä tarvitaan hyvä ja voimakas valaistus. 800-1520 lumenin lamppu tuottaa suurinta valon määrää.

Lisäksi on otettava huomioon kuinka voimakasta lamppua valaisin kestää. Tämä on tärkeää valaisimen turvallisen käytön kannalta. LED- lamppu kuumenee käytettäessä jonkin verran ja valaisimen materiaalista ja suunnittelusta riippuen liian tehokas lamppu vääränlaisessa valaisimessa voi aiheuttaa paloturvallisuusriskin. Valaisimeen käytettävän lampun maksimi valoteho kerrotaan kunkin valaisimen tuotetiedoissa.

Tervetuloa tutustumaan Carlsonin kattavaan lamppu- ja valaisinvalikoimaan! Jos tarvitset apua oikeanlaisen valaistuksen löytämiseksi voit aina ottaa yhteyttä meihin kysyäksesi neuvoa. Autamme mielellämme!