Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

Sisustaminen ja remontointi

2172 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Sisustus ja remontointi - Tarvikkeet ja materiaalit remonttiin kuin remonttiin

Sisustuksella ja remontilla saa uutta ilmettä kotiin. Remontissa ja sisustuksessa voiko joko luottaa ammattilaisiin tai tehdä itse. Olitpa sitten ammattitekijä tai tee -se- itse- tyyppi, kaikki välineet ja tarvikkeet remontoimiseen ja sisustamiseen löydät Carlsonilta.

Remontti voi olla joko pieni pintaremppa tai isompi esimerkiksi vanhan talon kunnostus tai kokonaan uuden rakennus. Kaikelle remontille suositeltavaa on kunnon suunnittelu. Yleensä vaikka kuinka suunnittelee, rempassa tulee silti vastaan yllätyksiä, jotka saattavat muuttaa remontin aikataulua tai budjettia.

Sisustus mielletään remonttia kevyemmäksi tavaksi muuttuu kodin ilmettä. Sisustukseen kuuluvat kodin tekstiilit, huonekalut, valaistus ja muu kodin tai minkä tahansa tyyliin ja henkeen vaikuttavat asiat. Tilassa käytetyt värit ja materiaalit ovat myös tärkeä osa sisustusta.

Sekä sisustustukseen että remontointiin on olemassa valtava määrä oppaita, tutorialeja, blogeja, opetusvideoita ja kirjallisuutta, josta niitä on mahdollista oppia. Tehokas tapa oppimiseen on tunnetusti itse tekeminen eli käytännönoppi. Kun kokeilee rohkeasti, yrittää ja kysyy neuvoa esimerkiksi Carlsonin ammattitaitoiselta henkilökunnalta, pääsee jo pitkälle.

Pieni pintaremppa tekee suuren eron 

Pintaremppa on hyvin tyypillinen ja melko kevyt remontti, jossa kodin pinnat putsataan ja maalataan, tapetoidaan tai muulla tavalla pinnoitetaan uusiksi. Moni tekee pintaremontin muuton yhteydessä. lasten kasvaessa isoiksi tai vuokralaisen vaihtuessa.

Pohjatyöt kannattaa tehdä kunnolla, sillä yleensä remontoinnissa niin kuin monissa muissakin puuhissa huonosti toteutettu pohjatyö kostautuu projektin edetessä. Pintaremontissa on erityisen tärkeää huolehtia, että vanha pinta on poistettu huolellisesti ja pohja tasoitettu kunnolla. Vasta kunnollisen tasoituksen ja paklauksen jälkeen, on aika levittää uusi pinnoite esimerkiksi maali, laatta, tapetti tai vaikka parketti tai laminaatti.

Riittävä suojaus ja teippaus on osa onnistunutta remontointia. Lattiaa tai seinää voidaan suojata esimerkiksi pahvilla tai muovilla. Listat ja muut kohdat joihin ei esimerkiksi saa osua maalia, teipataan huolellisesti. Kunnollinen suojaus maksaa itsensä takaisin, kun remontin valmistuessa maalia, lakkaa, öljyä tai vahaa ei ole kuin siellä, missä oli tarkoituskin. Teippejä on myös paljon erilaisia. Jos suojattava pinta on hyvin huokoista tai herkkää materiaalia, kannattaa valita teippi jonka saa helposti poistettua. Näin suojattu lista tai muu pinta ei vahingoitu suojauksesta.

Maaleissa on eroja - Valitse oikea maali kuhunkin tarkoitukseen

Ennen remonttia on hyvä selvittää mitä ollaan maalaamassa. Maaleissa on paljon eroja ja kuten kaikessa remontissa, tässäkin suunnittelemalla ja selvittämällä sopivan maalin etukäteen voi säästää paljon aikaa ja vaivaa.

Maalit jaotellaan etenkin sisä- ja ulkokäyttöön sopiviin maaleihin. Ulkomaalit kestävät sääolosuhteita ja niiden vaihteluita huomattavasti sisäkäyttöön tarkoitettuja maaleja paremmin. Sisämaaleissa yleensä pätee sääntö; mitä kiiltävämpi maali, sen enemmän se sisältää on sideaineita. Paljon sideaineita sisältävä maali puolestaan kestää paremmin mekaanista rasitusta eli esimerkiksi erilaista hankausta ja kosketusta.

Jotkin pinnat kaipaavat myös pohjamaalia. Mitä huokoisempaa maalattava pinta on, sitä enemmän se imee itseensä maalia. Hyvä pohjamaali takaa onnistuneen lopputuloksen.

Ennen maalausta on hyvä selvittää etukäteen mahdollisimman tarkasti kuinka paljon maalia remontissa kuluu. Suosittelemme ostamaan ennemmin kerralla liikaa kuin liian vähän maalia. Näin maali ei lopu kesken ja remontti voidaan saattaa loppuun kerralla.

Oikeanlaiset välineet, kuten hyvä tela ja laadukas pensseli, ovat yksi avain onnistuneeseen pintaremonttiin. Niissä ei kannata pihistellä, sillä kokoneenkin maalarin työ sujuu huomattavasti helpommin, kun pensseli ja tela ovat laadukkaita ja maali levittyy hyvin ja tasaisesti uudelle seinäpinnalle.

Kylpyhuoneremontti  nostaa oikein tehtynä asunnon arvoa

Kylpyhuoneremontti on keittiöremontin ohella yksi kodin suurimmista ja toisaalta suosituimmista remonteista. Kylpyhuoneen remontoinnissa on tärkeää ottaa huomioon, että kosteuseristeet ovat kunnossa. Riittävä ja oikeaoppinen vesieritys takaa, että kylpyhuoneen arvo säilyy esimerkiksi asunnon jälleenmyyntitilanteessa. Sen lisäksi on tietysti tärkeää, että kylpyhuonetta voi huoletta käyttää peseytymistilana ilman huolta veden aiheuttamasta vaikutuksesta rakennus- ja remonttimateriaaleihin.

Kylpyhuoneremontissa ison osan näyttelevät laatat ja kaakelit. Carlsonin valikoimassa on huikea määrä laattoja ja kaakeleita sekä lattiaan että seinään. Suomalaisten suosimat laatat ovat väreiltään melko luonnonläheisiä, kuten vaalean eri sävyjä, harmaata ja beigeä. Rohkeammalle sisustajallekin löytyy kuitenkin vaihtoehtoja Carlsonin kattavasta seinä- ja lattialaatta valikoimasta.

Jos asunnossa ja kylpyhuoneen yhteydessä on sauna, se remontoidaan usein samalla. Saunaremontissa voidaan vaihtaa saunan lauteet, uusia seinän ja katon panelointia osittain tai kokonaan sekä vaihtaa kiuas. Aina seiniä ei tarvitse vaihtaa vaan esimerkiksi kunnollinen vahaus sävytetyllä vahalla voi tuoda raikkautta vanhaan saunaan. Myös saunan oven vaihto esimerkiksi täyspuisesta lasiseen, on hyvä vinkki saunaremonttia suunnittelevalle. Lasinen ovi tuo valoa saunaan huomattavasti puista ovea enemmän.

Remontoi lattia - Valitse lattiamateriaali huolella

Uusi lattia tekee suuren eron asunnon ilmeeseen ja tuntuun. Siksi materiaali sävyineen kannattaa valita huolella. Esimerkiksi vaalea lattiamateriaali tuo valoa ja avaruutta sisustukseen. Tumma lattia on oiva valinta varsinkin jo valmiiksi pimeään tilaan jossa ei ole valoa. Myös tumma lattia ja vaaleat seinät, listat ja katto tuovat kontrastia sisustukseen.

Materiaaleista aidosta puusta valmistettu parketti on klassinen valinta, jota on tottu arvostamaan sisustusmateriaalina. Parketti on kuitenkin huomattavasti herkempi materiaali kuin vaikka laminaatti tai vinyyli. Nämä synteettiset lattiamateriaalit ovat remontoijan unelma, varsinkin lapsi- ja lemmikkiperheissä. Remonttibudjetti vaikuttaa usein myös valittaviin materiaaleihin. Vinyylilankku ja laminaatti ovat oikeaa puuta ja parkettia edullisempia vaihtoehtoja.

Remontoijan muistilista

Nämä asiat on hyvä muistaa asunnon remontointi- ja sisustusasioissa.
1) Suunnittele ja laske etukäteen
On hyvä miettiä mitä halutaan tehdä ja millaista lopputulosta toivotaan. Netissä on paljon vinkkejä, ideoita ja ohjeita, joita voi käyttää suunnittelun apuna. Mitä tarkemmat laskelman tarvikkeiden ja materiaalien tarpeesta on olemassa, sitä helpompaa remontin toteutus on.

2) Sähkötyöt ja monet kosteantilan työt tarvitsevat ammattilaisen
On hyvä ottaa huomioon, että kaikkea ei voi eikä tarvitse tehdä itse. Sähkötöitä ei saa tehdä muut kuin luvan varassa toimivat sähköalan ammattilaiset. Myös asbestityöt tarvitsevat ammattilaisen. Varsinkin taloyhtiössä olevat asunnot ovat tarkkoja siitä, että sähkö-ja kosteantilan remonttiin ja muutostöihin on pyydetty lupa ja että se toteutetaan ammattilaisen toimesta.

3) Varaa riittävästi aikaa remonttiin
Jo ennen remonttia kannattaa varautua siihen, että aikaa kuluu suunniteltua enemmän. Hätiköiden harvoin tulee hyvää lopputulosta, joten joustava aikataulu antaa anteeksi yllätykset ja ennakoimattomat tilanteet remontin varrella.

Carlsonin valikoimassa on kaikki tarvittavat materiaalit ja tarvikkeet olipa suunnitelmissa sitten asunnon sisustus, remontointi tai rakentaminen.