Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

Palo-. häkä- ja kaasuvaroittimet

Carsonilla on kattava valikoima erilaisia palo- ja häkävaroittimia eri tarpeisiin. Valikoimastamme löytyy varoittimia ihan perustoiminnoilla ja lisäksi hienostuneempia laitteita laatutietoisimmille asiakkaalle. Vaivattomuutta arvostavalle asiakkaalle Carsonin valikoimasta löytyy laitteita, joiden akku kestää koko niiden käyttöiän. Kattavasta valikoimastamme löytyy myös muunmuassa häkävaroitin digitaalisella häkäpitoisuuden ja lämpötilan näytöllä. Meillä on tarjolla hyvä valikoima kaikkien tarpeeseen ja mieltymykseen.

9 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
/ sivu

Palovaroittimet ja häkävaroittimet netistä

Palovaroitin on pakollinen

Kaikissa asunnoissa ja majoitustiloissa on oltava palovaroitin Suomen lain mukaan. On säädetty, että niissä on oltava yksi palovaroitin kuuttakymmentä asuinneliömetriä kohden. Helposti miellämme, että vain kotona tai vapaa-ajan asunnolla tarvitaan palovaroitinta. Lisäksi on erittäin viisasta asentaa sellainen vapaaehtoisesti myös muihinkin tiloihin, joissa nukutaan, esimerkiksi veneeseen tai asuntoautoon, vaikkei laki sitä edellytä. Palovaroitin on halpa henkivakuutus.

Häkävaroittimesta lisäturvaa

Häkävaroitin ei ole pakollinen, mutta se on erittäin suositeltava hankinta kaikkiin tulisijalla varustettuihin asuntoihin ja majoitustiloihin. Myös varsinkin vanhemmat kaasulla toimivat liedet, lämmitimet ja jääkaapit voivat tuottaa häkää, mikä on aina riskialtista. Kokeneellakin takan tai leivinuunin käyttäjällä voi tapahtua vahinko ja yksi pieni hiili voi jäädä kytemään vaikka leivinuunin perälle ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa menehtymisen häkämyrkytykseen. Häkä on siitä salakavala kaasu, että se on näkymätön ja hajuton, joten sitä ei voi millään aisteilla havaita. Siitä syystä häkävaroitin on erittäin kannattava hankinta ja voi pelastaa henkiä. Omaan ja perheen turvallisuuteen ei voi koskaan panostaa liikaa.

Palo- ja häkävaroittimien oikea sijoittelu

On ensisijaisen tärkeää, että palo- ja häkävaroittimet sijoitetaan ja asennetaan oikein ja mukana tulleen ohjeen mukaan. Jos palovaroittimen asentaa liian lähelle uunia, se voi varoittaa palosta, vaikka pienen savun aiheutti hieman kärähtänyt piirakan reuna. Eli varoittimesta aiheutuu turhaa meteliä ja mahdollisesti meluhaittaa myös naapureille. Tai jos asentaa palovaroittimen seinään katon sijasta, se ei toimi toivotulla tavalla eikä varoita vaaran sattuessa. Toisaalta myöskin kitsastelu palovaroittimien lukumäärässä voi koitua kohtalokkaaksi. Lain mukaan pitää asunnossa tai majoitustiloissa olla yksi palovaroitin kuuttakymmentä neliömetriä kohden ja vähintään yksi palovaroitin asuinkerrosta kohden. Hanki mieluummin useampi palovaroitin ja sijoita ainakin joka makuuhuoneeseen ja poistumisreitin varrelle.

Häkävaroittimen sijoittelu on haastavampaa, koska häkä on yhtä tiheää ilman kanssa. Yleinen suositus häkävaroittimen sijoitteluun kuitenkin on katto, koska lämmin ilma nousee ylöspäin ja häkä sen mukana. Jos laitevalmistajan ohje poikkeaa Turvallisuus- ja kemikaalioviraston ohjeesta (TUKES) niin luota jälkimmäisen ohjeeseen.

Sopiva palovaroitin joka tilaan ja tarpeeseen

Carlsonin valikoimasta löydät sopivan varoittimen joka tilaan. Oli sitten tarpeesi pelkkä palovaroittimen hankkiminen tai palovaroitin-häkävaroitin- combon hankkiminen. Erilaisia varoittimia löytyy edullisin hinnoin ja erilaisin ominaisuuksin. Meiltä löytyy muun muassa hyvin pienikokoisia palovaroittimia, jotka sopivat hyvin sisustukseen kuin sisustukseen tai kokonsa puolesta vaikka veneeseen. Osassa nykyisistä palo- ja häkävaroittimista on sisäänrakennettu paristo, joka kestää koko varoittimen käyttöiän. Meidän valikoimaamme kuuluu myös tällaisia varoittimia, jotka ovat todella käteviä kaikille, mutta erityisen hyvä valinta yksin asuvalle vanhukselle tai liikuntarajoitteiselle kuluttajalle.

Palovaroittimen ikä ja vaihtotarve

Tiedätkö kuinka vanhoja ovat omat palovaroittimesi? Olisiko aika uusia kodin ja mahdollisen vapaa-ajan asunnon palovaroittimet uusiin ja nykyaikaisiin sekä helppokäyttöisiin palovaroittimiin? Ne eivät kestä toimintavarmoina ikuisesti. Virhehälytysten estämiseksi ja toimintavarmuuden takaamiseksi palovaroitin pitää uusia 5–10 vuoden välein. Tottakai varoittimia testaamalla saat tietoa varoittimien toimintakunnosta, mutta vuosien kuluessa varoittimien toimintavarmuus vähenee ja toki nykyinen tekniikka on mahdollistanut parempien varoittimien tuotannon. Palovaroittimien uusiminen säästää sinut turhilta huolilta moniksi vuosiksi eteenpäin.

Hanki palovaroittimet ja häkävaroittimet helposti netistä

Palovaroittimet ja häkävaroittimet voit hankkia helposti ja vaivattomasti netistä meidän valikoimastamme. Toimitusaikamme on 2-5 arkipäivää, joten saat tilaamasi tuotteet vikkelästi kotipostiisi tai jopa kotiovelle kuljetettuna. Suosi täysin kotimaista nettikauppaamme Carsonia ja tilaa tarvitsemasi palo- ja häkävaroittimet meiltä helposti ja nopeasti kattavasta valikoimastamme!