Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

Tähän nousee talo Carlson

TOUKOKUU 2018

Kunnon välineillä helpotusta ikäviinkin hommiin

Homma etenee taas.

Kuten jo aiemmin mainitsinkin, taloprojektimme tasoitukset tehtiin ylitasoittamalla Weberin tuotteilla. Ylitasoitus on varmin tapa saada siisti lopputulos eli pinta jossa kipsilevyn saumat ja ruuvinkannat eivät näy. Tasoitettu valkoinen pinta kertoo jo tosi hyvin miltä valmis pinta tulee näyttämään.

Toki tässä vaiheessa on vaara, että samalla syntyy valheellinen illuusio siitä että ”kohtahan tämä on valmis”. Mikä ei tietystikään malttamattoman rakentajan harmiksi pidä paikkaansa, sillä urakkaa riittää ja riittää..

Tasoitetut pinnat pitää tietysti hioa ennen maalausta, jonka seurauksena pölyä tulee kamalasti. Hankin siivousta varten Boschin Advancevac 20 -rakennusimurin – ja näin jälkikäteen voin todeta että kyseinen hankinta oli varmasti yksi rakennusprojektimme parhaita.

Jos ikävää urakkaa (imurointi ylipäätään, saati sitten hiuksenhienon hiontapölyn imurointi) voi jollakin tavalla helpottaa, huomasin että ammattilaisvälineillä se on mahdollista. Työ sujui nopeasti riittävän tehokkaalla, rakennussiivoukseen tarkoitetulla imurilla.

Lakaisemalla pöly vain nousee ilmaan ja ärsyttää hengitystä tosi tehokkaasti.

Boschin Advancevac 20 -rakennusimuri

Oodi imurille - Boschin Advancevac 20 -rakennusimuri.

Tasoitettua pintaa yläkerran tv-huoneessa

Tasoitettua pintaa yläkerran tv-huoneessa.

Tasoituskuva olohuoneesta

Tasoitus käynnissä alakerrassa, vuorossa olohuone.

Allergiaystävälliset tuotevalinnat – Teknosta pintaan!

Sisämaaleiksi valitsimme Teknoksen tuotteet. Lastenhuoneisiin hyvin pyyhittävä Biora 20, jolla on Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnus. Koska nuoremmalla tyttärellämme oli pienempänä astman oireita, halusimme varmistua mahdollisimman laadukkaista ja turvallisista pintamateriaalituotteista tulevassa kodissamme.

Yleisiin tiloihin valitsimme Teknos Pro 7:n joka on varsinkin ammattilaisten suosima maali. Pinnaltaan se on himmeän tyylikäs. Tämä tuote on varustettu M1-merkillä. Sama päästöluokitusmerkintä on myös pohjamaalina käyttämässämme Tela 3:ssa.

Maalari valitteli alussa pohjamaalin levittyvyyttä hankkimallamme telalla. Kun mielenkiinnosta tutkimme asiaa hieman tarkemmin, huomasimme että hän oli vahingossa ottanut vedeneristeelle tarkoitetun telan. Oikeilla työvälineillä homma alkoi sujumaan.

Tässä ilmainen vinkki ja rakennusprojektia suunnittelevalle sääntö numero yksi: Huonoja / halpoja työvälineitä ei kannata valita koska jo yhden tunnin ylimääräinen työ vie kaiken halvoista välineistä tulleen säästön sekä työn ilon. Ja kaupan päälle saa vielä kehnon lopputuloksen.

Luonnon ihmeitä heti kotiovella

Pitkälahden alku, johon talomme siis valmistuu, on keväisin yksi ensimmäisistä sulista paikoista Kallavedellä.

Silmiemme eteen avautui kevään myötä kerrassaan mahtava luonnonnäytelmä - kymmenet erilaiset linnut tulivat avoimeen veteen uiskentelemaan ja syömään.

Erityisen hieno oli ensimmäisen joutsenparin hidas liito salmen pinnassa ja viimein tyylikäs laskeutuminen tyyneen veteen.

Istuimme monta kertaa olohuoneessa kahvilla ihaillen lintujen kevätaskareita ja tuumasimme yhteen ääneen, että on tämä kyllä kaiken tämän vaivan arvoista!

Maisema avaruuden ikkunasta

"Avaruuden ikkunasta" avautuva maisema.

Katson autiota hiekkarantaa – Laulavan lintukoiran vahva vietti

Myös raksakoira Armia linnut kiinnostivat, eikä ihme sillä fieldspanielihan on laulava, eikun ylösajava lintukoira.

Olohuoneestamme kuului jatkuva kurnutus, ujellus ja valitus, kun Armi katseli lintuja alakerran ikkunan läpi (toim.huom. Armi on edelleen ”Alakerran Armi” – yläkertaan on varmaan hommattava uusi koira jos ihmisen parhaan ystävän seuraa siellä joku kaipaa, olkoon se sitten ”Yläkerran Ylermi”).

Heti kun isäntäperheen valvova silmä vältti ja ulko-ovi koirankarvan verran raottui, pinkaisi Armi rantaan ja lähti uimaan lintujen perään. Linnut tietysti lennähtivät karkuun ja Armi palasi pettyneenä rantaan. Ja missäs sitä muualla uitettu koira itsensä kuivaisi kuin rantahietikossa.

Tässä vaiheessa kerrottakoon, että Armi nukkuu meidän keskellä sängyssä - joten illalla saimme aika paljon Katri Helenan laulun sanoin tunnelmaa (lue rantahiekkaa) myös sänkyymme..

Armi kyttää lintuja

Raksakoira Armi & linnut, osa 1 - kyttäysvaihe.

Armi ui

Raksakoira Armi & linnut, osa 2 - kiinniottoyritys.

Armi kierii rantahietikossa

Raksakoira Armi & linnut, osa 3 - JIIHAA!