Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

Tähän nousee talo Carlson

ELOKUU 2018

Tarkastukset läpi ja muuttolupakin irtosi

Ihme kyllä, taloprojekti tuntuu pikku hiljaa kuitenkin etenevän monista epäuskon hetkistä huolimatta. Kaupungin rakennusvalvonnan edustajat kävivät tekemässä sekä lvi-tarkastuksen että käyttöönottotarkastuksen ja läpi meni että hujahti!

Muutama pieni, asiallinen korjaus ja muuttolupa irtosi. Täytyy kyllä sanoa että molemmat tarkastukset olivat asiallisia ja opastavia, juuri niin kuin niiden pitääkin olla. Käytiin läpi hyvää rakennustapaa ja talon käyttöä.

Huomautukset tulivat mm. hieman liian alhaalle jätetystä vedeneristyksestä eteisen jakotukin kohdalla. Kun asiaa katsottiin porukalla omakin havaintoni oli että mahdollisessa vahinkotilanteessa vedellä olisi pieni mahdollisuus kulkeutua vedeneristyksen yli joten korjauskehotus oli selkeästi aiheellinen.

Tällaisia havaintoja ja neuvoja arvostan, ne ovat tarkastusten tarkoitus ja ainakaan meillä yhtään oman maalaisjärjen vastaista kehotusta ei tullut.

Viimeistelyvaihe menossa - ja mikä mahtaa olla budjetin tilanne?

Mutta siitä rakentamisen etenemisestä..

Käsillä ovat viimeiset tuotevalinnat joita on mukava tehdä, kunhan muistaa tässä vaiheessa rajallisen budjetin. Viimeistelyvaiheeseen kannattaa jättää riittävästi rahaa jotta ulkonäköön vaikuttavat yksityiskohdat saadaan tehtyä riittävän laadukkailla tuotteilla.

Hyvä esimerkki viimeisteltyyn ulkonäköön vaikuttavista yksityiskohdista on listat. Eri kokoisilla ja -mallisilla listoilla saa vaikutettua huoneiden tunnelmaan. Leveät, monimuotoiset jalkalistat esimerkiksi tuovat taloon hyvin USA:n Itärannikon New England-tyyliä.

Meille valittiin suhteellisen eleettömät jalka- ja peitelistat Malerin valikoimista (kuvia löydät heinäkuun blogipäivityksestä) ja metallilistat Dionen mattamustasta sarjasta.

Hanoiksi valitsimme Damixan tuotteet, heiltä kun löytyi oikeat ratkaisut joihinkin hankaliin kohteisiin. Esimerkiksi keittiössä tuuletusikkuna avautuu hanan suuntaan ja tavallinen hana olisi estänyt ikkunan aukeamisen.

Damixan Rowan Pro-mallissa on taipuisa putki joka siirtyy kätevästi ikkunan edestä. Lisäksi taipuisan putken saa irti kiinnikkeestään, jolloin esipesu sujuu tosi kätevästi.

Damixan Rowan Pro -mallin hana

Hanoiksi valitsimme Damixan tuotteet.
Kuvassa keittiön Rowan Pro -hana.

Tyylikkäitä ratkaisuja kylppäriin ja saunaan

Hietakari

Kylppärin suihkuseinän valitsimme Hietakarilta, Fenic 311/314 jossa on 2 metriä korkea seinä - jonka keskellä ovi. (Kuvassa 1-osainen suihkuseinämalli). Näin saamme suihkuvedet pidettyä poissa alakerran kylpyhuoneen lattialta. Kylppärin koko on 1,8 x 3 metriä, joka on tällaiseen ratkaisuun miellyttävän suuri koko. Suihkutila on 1,1x 1,8 metriä joten siellä mahtuu kääntyilemäänkin.

Kylppärin laatat tulivat kaikki Laattapisteeltä kuten jo aiemmin mainitsimme. Yhdessä Lasilinkiltä hankitun peilin kanssa seinälaatat muodostavat mielestäni upean yhdistelmän vai mitä olette mieltä?

Kuvassa peilistä näkyvä suihkuverho on siis on väliaikainen ratkaisu, Aiemmin mainittu Fenic asennetaan kun suinkin vain ehditään.

Myös yläkerran pesuhuoneen ja saunatilojen laatat tulevat Laattapisteen valikoimasta. Kaikkien seinälaattojen koko on 100 x 33 ja lattialaattojen koko 60 x 60.

Tämä tietysti vaatii Unidrain-lattiakaivot koska näin suuriin laattoihin kallistusten tekeminen ei onnistu.
Saunan sisustuksen viimeistely on hieman kesken, kiukaaksi on tosin jo päätetty Narvi Softy.

Kiukaan kooksi tulee peräti 10,5kW koska lasiseinä lisää kiukaan tehovaatimusta. Lauteiksi on ajateltu 27 cm leveää laudepuuta Puumerkiltä ja seiniksi suunittelimme Puumerkin Effex-paneelia käsiteltynä helmeilevällä Tikkurilan Supi Arctic-saunasuojalla.

Laattapisteen laatat ja Lasilinkin peili - upea yhdistelmä!

Lasilinkin peili ja Laattapisteen laatat - upea yhdistelmä, vai mitä?

Narvi Softy

Perheen yksimielinen kiuasvalinta: Narvi Softy

Talo täynnä modernia tekniikkaa - vai sittenkin isännän leluja..

Suomen yötön yö on siitä hieno, ettei juhannuksen seutuna verhoja hirveästi kaipaa. Kun sisällä ja ulkona on suunnilleen yhtä valoisaa ei sisälle taloon oikein näe.

Näin minä ainakin itselleni uskottelin. Vaimo ja tytöt eivät olleet oikein samaa mieltä ja alkoivat iltojen pimetessä vaatia taloon verhoja yhä kovaäänisemmin.

Muutaman viikon tätä kuunneltuani olin jo henkisesti siinä ohuessa pisteessä, että päätin kysyä apua Luxaflexin Anu Purolinnalta. Hän kutsui suunnitteluavukseen Miia Ohtosen ja jopa alkoi näköesteitä huusholliimme löytymään!

Olohuoneen ikkunat ovat n. 3 metriä korkeat ja eteisen ikkunat viisimetriset joten ihan perusrullaverhot eivät tulleet kysymykseen.

Avattavissa ikkunoissa oli Pihlan ikkunatoimituksen mukana tulleet sälekaihtimet eli suurin osa ikkuna-aukoista oli kunnossa. Mutta nämä kaksi tilaa olivatkin aika haasteelliset, varsinkin eteinen.

Viisimetrisen sälekaihtimen käyttö tuntui aika hankalalta. Miia ratkaisi asian jakamalla korkeussuunnassa sälekaihtimen kahteen osaan ikkunoiden mukaan ja yläosan säädöstä tehtiin sähköinen. Eli sälekaihdin liikkuu ylös-alas ja auki-kiinni sähkömoottorin voimalla.

Ja taas tuli taloon mukava lelu millä isäntä voi syysiltoina leikkiä. Olohuoneen verhoiksi tulivat lamelliverhot.

Olohuoneen lamelliverhot

Olohuoneen verhoiksi hankittiin lamelliverhot.

Kuinka saisin rikki kookospähkinän - tai edes talon oven kiinni..

Koko komeus pitäisi saada vielä lukittua, kunhan saadaan ensin ovi kiinni.

Lukituksen kanssa meillä oli pieni haaste. Ei itse lukon kanssa, mutta oven kiinni saaminen oli aluksi vähän hankalaa. Asensimme Yale Doorman-sähkölukkoa (on muuten tosi hieno kapistus!) innoissamme monta tuntia ja kaikki meni tosi hyvin noin niinkuin omasta mielestä.

Saimme lukkorungon paikalleen - myös sähköiset osat ja painike suorastaan sujahtivat paikalleen. Olimme taas tosi tyytyväisiä itseemme - mutta tällä kertaa iloitsimme hieman liian aikaisin. Ovi ei nimittäin mennyt millään kiinni, vaan tuntui ottavan kiinni karmiin. Vähän aikaa pähkäiltyämme huomasimme että kiinni otti itse asiassa lukon sisäpuolen rakenne.

Abloyn edustaja oli kyllä mainittu jostain karansiirtosarjasta ja että ovi pitäisi mitata tätä varten ENNEN asennusta. Mutta kuka niitä nyt muisti. Ensimmäisen sarjan Doorman-lukoissa tosiaan tietyn paksuisia ovia varten on olemassa tosi helposti asennettava sovitussarja jolla karaa saadaan siirrettyä tarvittavat 5 mm jotta ovi mahtuu menemään kiinni.

Tästä "pikku kommelluksesta" selvittyämme olemme olleet kyllä tosi tyytyväisiä sähkölukkoon. Sillä voi mm. antaa väliaikaisen ovikoodin kirvesmiehille jotta pääsevät tarvittaessa sisään taloon tekemään raksahommia.

Lukitusjärjestelmän täydennykseksi hankimme vielä Defa:n murtohälytysjärjestelmän, johon on kytkettävissä mm. liiketunnistimet, magneettikytkimet sekä muun muassa lämpötilaanturit. Järjestelmän valintakriteereinä meillä oli tuotteen langattomuus ja että sen pystyy asentamaan itse. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan käyttökokemuksia.

Sorsapoikue

Pihapiirimme eläinkanta sen kun monipuolistuu..

Sorsapoikue osa 2

Nyt löytyy siis jo koira, pupu sekä sorsat..

Sorsapoikue osa 3

Seuraavaksi mietin jo naapuritontin ostamista laidunmaaksi..