Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Tähän nousee Talo Carlson

TAMMIKUU 2018

Talon lopullinen muoto

Siisti piha on tässä vaiheessa kaukainen unelma.. Liekö kuvan ottajan ammattitaitoa (kiitos vaimo) kun isännän epätoivoinen ilme ei kuvasta juuri erotu. Vaan siitä se iloksi vielä muuttuu ja pihakin siistiytyy!

Välipohja

Välipohjassa käytetään Posi-palkkia, jonka sisään talotekniikka menee kätevästi. Uponorin eristetyt IV-kanavat ovat erittäin nopeita asentaa.

Kuin lehmä kevättä - kuin kuuta nousevaa

Kuten jo aiemmin tulikin mainittua, vesikaton tekoa odotettiin meidän perheessä kuten otsikko edellä antaa ymmärtää eli kohtalaisen innokkaasti. Aluksi meillä oli suunnitelmissa toteuttaa taloomme peltikatto. Suunnittelun edetessä kävi kuitenkin ilmi, että kattokulma tulisi olemaan sen verran loiva jotta rakennusmääräykset määräisivät pellin alle joka tapauksessa aluskermin. Joka puolestaan tarkoittaisi käytännössä tuplakattoa: huopakate alle ja siihen päälle peltikate.

Kirvesmiehemme kysäisi pähkäilymme keskellä, olemmeko mahdollisesti miettineet vaihtoehtona huopakattoa? Huopakatto tulisi tässä tapauksessa huomattavasti edullisemmaksi ja olisi myöskin käytössä hiljaisempi.

Toisaalta puntaroimme, että olisihan peltikatossakin ollut monia hyviä ominaisuuksia. Kustannussyistä päädyimme kuitenkin tällä kertaa valitsemaan taloomme huopakaton.

Näkymä Kallavedeltä talolle

Näkymä vaihteeksi näin päin - Kallavedeltä talolle.

Tunnelmakuva

Talviset maisemat - ensi talvena pääsee ladulle kotiportailta!

Puukuitulevyjen asennuksessa ja yläpohjan eristystä varten tehtävien kotelointien teossa meni noin viikko, jonka jälkeen päästiin asentamaan huopakate. Tässä kohtaa saatiin myös päivän (olisin tässä kohtaa henkilökohtaisesti valmis harkitsemaan jopa termiä ”kevään”) kuntoilut! 

Huopakattorullat kannattaa tunnetusti asentaa lämpiminä (muistutan, että meneillään ovat tammikuun pakkaset) ja rullat piti kantaa työmaakopista katolle telineitä pitkin. Reippaasti siis kannoimme 30 kg:n rullia kapeita telineitä pitkin maan tasalta kolmannen kerroksen korkeuteen. Kertakaikkiaan tehokas reisi-pohjetreeni - suosittelen! 

Näin jälkikäteen ajateltuna ehkä kerta sitä kuntoilulajia piisaa.. Ainakin tälle vuodelle.

Että voi olla hieno tunne - katto päällä ja raksaovi paikallaan!

Seisoskelimme voitonriemuisina talon sisällä ja katsoimme ikkunasta ulkona riehuvaa lumituiskua.  Parvekeovien kohdalla olevat styroxitkin olivat sen verran tiiviisti asennettu että lunta ei enää  tupruttanut sisään. Koko perheellä oli sama fiilis: ”Tämähän on kohta valmis!".

Ei muuta kuin puhallusvillat ja  ilmanvaihtokanavat paikalleen, poistoilmapuhaltimet seiniin kosteudenpoistoa varten, lämmittimet täysille ja nautiskelemaan! Lattian sulamisen aikana kirvesmiehet tekivät autotallin rungon ja talotehtaan porukka asensi ulkoseinäkkeiden pintaverhousta.

Talo tilattiin ulkoverhoiltuna ja vesipellit paikallaan mutta kaikkien elementtien pintaan verhousta ei tietenkään saa tehtaalla asennettua. Ulkoverhouksen teko ja telinetyöt aiheuttivat turhan paljon ylimääräistä kustannusta.

Lupien viipymisen vuoksi rakennesuunnittelu valmistui sen verran myöhään että emme ehtineet enää tekemään muutoksia elementteihin. Suosittelenkin vahvasti varaamaan suunnitteluun riittävästi aikaa, yllätyksiä tulee varsinkin omista piirustuksista tehdyssä mallissa.

Autotalli

Talon puolella sulateltiin lattioita..

Autotallin sisäpuoli

..ja siinä odotellessa kirvesmiehet nostivat autotallin pystyyn.