Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

Tähän nousee Talo Carlson

MAALISKUU 2018

Portaikko

Aula hahmottuu. Väliaikaiset portaat muistuttavat hyvin paljon lopullista versiota.
Raksakoira Armille tosin nämä portaat ovat suorastaan tekemätön paikka.
Karvaisen perheenjäsenemme elekielestä tulkitsin, että koiraamme tullaan jatkossa
kutsumaan nimellä "Alakerran Armi" - Pekka Töpöhäntä -kirjallisuutta mukaillen.

Kaikki tarpeellinen kadoksissa eli kuurupiiloa savolaiseen tapaan

Let it snow, let it snow, let it snow! Talvi 2018 jää muistojemme syövereihin loputtoman lumen talvena, eikä vähiten talonrakennusprojektien kanssa puuhastelleille hengenheimolaisilleni.

Runsasluminen talvi oli minulle erityisen hankala monessakin suhteessa (muistanette aiemmin mainitsemani lumenkolausepisodin talomme sisätiloissa) - mutta varsinkin siksi, että tuppaan unohtelemaan tavaroita sinne sun tänne.. Ja kun yön aikana oli satanut parikymmentä senttiä lunta pikku tuulen kera, rakennustyömaalle unohdetut tavarathan hukkuivat hankeen.

Aamun koittaessa paljastui karu todellisuus: häveyksissä oli kaikki! Polttoainekanisterit, työvälineet, jopa
hetken aikaa lumilinko (kyllä, tästä kuulen kuittailua edelleen) - rakennustarvikkeista puhumattakaan.

Huoneiden muoto alkaa hahmottua

Yläkerran aula ja portaikko.

Kevät tuli lumi suli, lumen alta esiin tuli.. PUUTAVARANIPPU!

Välillä hirvittää kuinka monta nippua puutavaraa pihalta kevään tullen löytyykään.. Jos nippua ei merkannut selkeästi heti kun se tuli pihaan, etsittiin sitä muutaman päivän päästä oikein porukalla. Olen melko varma siitä, että ihan kaikkia ei löydettykään. Saa nähdä mitä yllätyksiä kevät tuokaan tullessaan..

Myös kattojen kestävyydestä lumikuorman alla oli naapurustossa paljon puhetta ja huolta. Satu kyseli myös minulta, miten on meidän kattomme laita - jotta kestääkö? Tähän oli helppo vastata, että ”varmasti kestää” sillä suuri osa alkutalven lumista oli satanut talon sisälle vesikaton puuttuessa.

Yläkerran väliseinät

Väliseinät  ja huoneiden "ääriviivat" alkavat pikkuhiljaa hahmottua.

Uponor kuvaukset

Uponorin kuvaukset käynnissä. Kameran edessä LVI-suunnittelijamme Jorma Kauppinen LVI-Planorilta.

Filmitähden ura tyrkyllä?

Onneksi rakentaminen tapahtuu tässä vaiheessa kuivissa sisätiloissa. Välillä saimme tosin olla myös valokuvamallina kun Uponor kävi tekemässä juttua projektistamme.

Muun perheen pysytellessä visusti kameran ulottumattomissa, koin isännän roolissa suorastaan velvollisuudekseni etsiytyä linssin välittömään läheisyyteen vähintäänkin piuhasotkuja selvittelemään. Valmiin mainosfilmin näkemistä odotankin lapsenomaisella innostuksella – kuka tietää mitä se osaltani poikiikaan, kun piilevät näyttelijänkykyni vihdoin huomataan..

Toki kameran eteen oikein haastateltavaksi asti pääsivät ansaitusti projektimme asiantuntijat, kuten LVI-suunnittelijamme Jorma Kauppinen LVI-Planorilta, joka poseerasi yläkerran tiloissa asianmukaiset vermeet ympärillään.

Portaikko

Aulan korkea väliseinä. Tästä saattaa olla tasoitusporukka ihmeissään..

Pesutilojen Lakka-harkko

Kosteiden tilojen seinät saatiin nopeasti valmiiksi Lakan 100-millisellä harkolla.

Avaruuden ikkuna

Kosteiden tilojen seinissä käytetään Lakan 100-millistä harkkoa. Seinien teko oli yllättävän nopeaa, kaikki kiviseinät syntyivät muutamassa päivässä vaikka vinon katon vuoksi kiviä joutui leikkaamaan suhteellisen paljon.

Myös puiset väliseinät alkavat hahmottua. Tämä onkin jännittävä vaihe, kun huoneiden ääriviivat selkiytyvät toden teolla. Aulan korkea tila näyttää tässä vaiheessa tosi hurjalta, lähes kuuden metrin seinäkorkeus on todellinen ”tasoittajan unelma”.

Lasten huoneet ovat reilun kokoisia, noin 13-neliöisiä. Tämä ratkaisu tuntuu oikealta edellisen talon turhan pienten huoneiden jälkeen.

Vanhemman tytön huoneessa on täyskorkea ikkuna lähes lattiasta kattoon. Hän harrastaa tähtitiedettä ja yhdessä tuumimme että paljon parempaa paikkaa ei kaukoputkelle voisi olla. 

Näin kahden, lähes teini-ikäisen tyttären isänä ajattelen, että kaikinpuolin hyödyllinen kapistus tuo kaukoputki on muutenkin – sillä aina kun tarvitsee hieman perspektiiviä asioihin, voi käydä putkeen kurkkaamassa – sieltä sitä perspektiiviä löytyy, äärettömästi. Suosittelen lämpimästi!

Avaruuden ikkuna

Takaseinällä tähtitieteilijän unelma, "Avaruuden ikkuna".