Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

Tähän nousee talo Carlson

HUHTIKUU 2018

Rakentajan ahdistus (tee niin kuin minä sanon, älä niin kuin minä teen)

Huhtikuu oli rakentamisen kannalta hankala kuukausi. Tuntui etteivät työt edenneet ja ”rakentajan ahdistus” meinasi vallata ajatuksia (kaikki te, jotka olette joskus rakentaneet, tiedätte takuulla mistä puhun). 

Koska rakennusprojekti vie lähes kaiken vapaa-ajan, on väsyminen jossain vaiheessa projektia väistämätöntä. Olen töissä neuvonut rakentaja-asiakkaita pitämään myös vapaita viikonloppuja ja irtiottoja rakentamisesta. Näin mielekkyys pysyy hommassa mukana. Siinä puhui siis työminä.

Itsehän emme muistaneet tai halunneet taukoja pitää, ”saadaan koti nopeammin valmiiksi” -lause soi taukoamatta takaraivossa. Olisi pitänyt uskoa omia neuvojaan. Ei ole mukava tunne kun lauantaiaamuna herätessä ensimmäinen ajatus on ”voi ei, raksalle olisi heti lähdettävä, tekemättä on vaikka mitä”.

Kaikki jumissa – autoa myöten

Palaan vielä hetkiseksi edellisten kirjoitusten lumiteemaan. Huhtikuun alussa lunta oli vielä metritolkulla ja kun eräänä päivänä olin kohtalaisen väsyneenä lähdössä työmaalta pois, puuttui kohtalo peliin ja jäin autolla kiinni tasaiselle maalle keskelle tietä.

Lumi oli sulanut kaivon kohdalta ja pehmentänyt tien. Heti kun painoin kaasua lähteäkseni liikkeelle auto humpsahti pohjaa myöten jumiin. Voitte uskoa, että nyt oli voittajafiilis!

Jumppasin auton kanssa reilusti toista tuntia mutta se ei kerta kaikkiaan liikahtanut mihinkään. Hermo oli ”vähän pinnassa” ja ohikiitävän hetken suunnittelin jo vähintäänkin vakavasti lähteväni kävellen suoraan kotiin jättäen auton siihen. Tulee se kevät jossain vaiheessa joka tapauksessa, tai ainakin ennen on tullut.

Onneksi naapuri tuli puoli kymmeneltä nelivetoautoineen ja nykäisi minut pois pinteestä. Tässä vaiheessa rakennusprojektia nämä – näin jälkikäteen ajateltuna - pienetkin vastoinkäymiset alkoivat tuntumaan yhä suuremmilta ja projekti synkemmältä.

Lumenpaisumus, auto jumissa

Raksalta kotiin lähtiessäni jäin reilusti yli tunniksi kiinni tasaiselle maalle keskelle tietä! Olin jo miettimässä keinoja päästä lämpimiin maihin ja jättää auto niille sijoilleen kesää odottamaan mutta onneksi naapuri kiskoi nelivetoautollaan minut pulasta.

”Toivo jäljelle jää” – Tule apuun, Antti!

Apuun tulivat vähän yllättäen kavereiden lapset. Olivat nimittäin kieltäytyneet lähtemästä vanhempiensa mukana Antti Tuiskun konserttiin - ja meitä pyydettiin yllättäen tilalle ”lapsia tuuraamaan”.

En olisi ikinä uskonut joutuvani / pääseväni kaiman konserttiin varsinkaan kesken rakennusprojektin synkimpiä aikoja, mutta näin siellä vaan käytiin.

Mukavaa oli keski-ikäis.. eikun siis nuorekkailla aikuisilla niissä bileissä. Viikonlopun tauko teki kyllä ihmeitä, maanantaina raksalle mennessä kaikki oli taas ok ja elämä hymyili. Elämä yllättää – ja hyvä niin!

Antti Tuiskun keikalla

"Vaik' sata salamaa iskee tulta ja koko elämä räjähtää - ei rakkautta voi riistää multa, toivo jäljelle jää!"

Laatuun luottaen - Gyproc ja Villeroy & Boch

Töiden suhteen menossa olivat seinien ja kattojen levytykset. Levyiksi valittiin Gyprocin GN:t eli laadukkaat perustuotteet. Lapset ovat jo sen verran isoja että toivon seinien pysyvän ehjänä. 

Toisena vaihtoehtona olisi ollut uusi Gyproc Habito jossa on monia hyviä ominaisuuksia, siihen pystyy esimerkiksi kiinnittämään tavallisella ruuvilla. Näin jälkeenpäin ajateltuna esimerkiksi eteisen seinät olisi ehkä voinut tehdä Habitolla.

Kirvesmies Jarkko joutui olemaan paljon poissa huhtikuussa joten tässä työvaiheessa meni turhan kauan aikaa. Mutta näitä viivästyksiä tulee aina projektin aikana eri syistä.

Aulan levytystä

Tasoitukset tehtiin Weberin aineilla.  Pintatasoite LR+ on helppo työstettävä ja kuivuu nopeasti.

Näkymä Kallavedelle

Lähes kaikki viikonloppuillat kuluvat raksalla. Muutaman kerran tuli mieleen että voisihan sitä muutenkin aikansa käyttää, varsinkin kun projektin aikataulu alkaa venymään suunnitellusta. Loppukevään kauniit ilmat piristivät kuitenkin kummasti fiilistä.

Ikkunanpielet tehdään ilman listoja. Olohuoneen kaksi seinää ovat käytännössä kokonaan ikkunapintaa, joten listoja olisi tullut hurja määrä - ja monessa kohtaa aivan vieri viereen.

Myös kylpyhuoneissa alkoi näihin aikoihin tapahtua. Wc-pöntöiksi valittiin Villeroy & Bochin tuotteet. Reunukseton seinä-wc on helppo pitää puhtaana ja on vielä hyvän näköinen. Niinpä päädyimme tähän vaihtoehtoon.

Tässä vaiheessa asennettiin koneistot seinän sisälle. Myös laattavalintoja tehtiin yhdessä Laattapisteen kanssa.

Ja tulihan sieltä ostettua myös kalusteita ja valaisimia ja vaikka mitä hienoa. . Mutta siitä seuraavassa kirjoituksessa.

Ikkunanpieli

Ikkunanpielet tehdään ilman listoja.