Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Pyöräily on suosittu harrastus ja tapa liikkua

Polkupyöräily on hyvä liikuntamuoto ja ekologinen tapa liikkua. Siksi ei ole ihme, että Suomessa on arviolta yli 3,5 miljoonaa pyörää. Tarkkaa lukua on tietysti mahdotonta kenenkään sanoa, sillä polkupyöriä löytyy vajoista ja autotalleista ajoilta, jolloin seurantaa tai statistiikkaa ei vielä ollut, mutta merkittävästä kulkupelistä on kuitenkin kysymys.

Suomi ei ole varsinainen pyöräilymaa siinä missä monet Keski-Euroopan maat kuten Tanska ja Hollanti. Silti Suomessa on pyöräteitä yhteensä kunnioitettavat 16 000 kilometriä ja esimerkiksi helsinkiläinen polkee pyörällä vuodessa keskimäärin 270 kilometriä.

Pyöräily on mukavaa liikuntaa, sillä se on melko lempeä tapa liikkua. Se suojelee niveliä ja lisäksi sen aiheuttamaa rasitusta on pyöräilijän helppo itse säätää.

Mikä on työsuhdepyörä?

Työsuhdepyöräetu on verovapaa luontoisetu 1200 euroon saakka vuodessa. Työnantaja voi pidättää työsuhdepolkupyörän kustannukset palkasta tai tarjota pyöräedun tai osan siitä palkan päälle. Yleisimmin pyöräedun arvo 100 €/kk vähennetään työntekijän bruttopalkasta. Näin kokonaispalkkasi pysyy samana, mutta verotettava tulo ja veroprosenttisi alenee, jolloin nettopalkkasi pienenee keskimäärin vain 60 €/kk.

LUE LISÄÄ >>

Työsuhdepyöräksi sopivat niin tavalliset polkupyörät kuin sähköavusteisetkin pyörät. Työsuhdepyörää voi käyttää myös muuhun kuin työmatkapyöräilyyn.

Kivijalkaliikkeestä hankittavaan työsuhdepyöräpakettiin voi sisällyttää kypärän, lukon, valot, nastarenkaat (pelkät renkaat, ei toisia kiekkoja) sekä pyörään kiinteästi kuuluvia varusteita, kuten esimerkiksi lokasuojat ja polkimet. Muita varusteita kuten mittareita, kenkiä, tai vaatteita ei voi sisällyttää pakettiin.

 

Yhteistyökumppanimme työsuhdepyöräpalvelussa:

GoByBike

Miten hankit työsuhdepyörän?

 ENNEN PYÖRÄN HANKINTAA

  1. Rekisteröidy työsuhdepyöräilijäksi >>
  2. Varmista esihenkilöltäsi tai työpaikkasi GoByBike-yhteyshenkilöltä, että olet oikeutettu pyöräetuun. Tutustu työnantajasi pyöräetupolitiikkaan ja allekirjoita se.

PYÖRÄN HANKINTA

  1. Tule myymäläämme valitsemaan haluamasi pyörä ja Verohallinnon hyväksymät lisävarusteet.
  2. Allekirjoita vuokrasopimus (ja maksa hintakaton ylittävä osuus, mikäli pyöräsi hankintahinta ylittää työnantajasi hintakaton)
  3. Saatuamme luovutusluvan työsuhdepyöräpalvelun tarjoajalta, otamme sinuun yhteyttä noudosta sopimiseksi.
  4. Nauti pyöräilyn monista eduista!

Sähköavusteinen polkupyörä tekee pyöräilystä helpompaa ja hauskempaa

Sähköavusteisten polkupyörien suosio kasvaa kovaa vauhtia. Sähköavusteisesta pyörästä on vakiintunut yleisempään käyttöön termi sähköpyörä. Sähköpyörällä pyöräilet pitkiäkin matkoja ilman suurta rasitusta. Sähköavusteinen polkupyörä ei saa toimia pelkällä sähkömoottorilla. Nimensä mukaisesti sähkömoottorin tarkoitus on lähinnä avustaa pyöräilijää polkiessa.

Sähköavusteista pyörää koskevat polkupyöräilijän liikennesäännöt. Sähköavusteisia pyöriä ei tarvitse rekisteröidä eikä vakuuttaa. Sähköpyörä on loistava vaihtoehto henkilöautolle – työmatkat, kauppareissut tai maasto- ja viikonloppuretket sujuvat pyörällä helposti ja ympäristöystävällisesti. Carlsonin valikoimista löydät laadukkaat Tunturi ja Kross sähköpyörät, joissa on tehokas Shimano Steps moottori. Sähköpyörämalleja löytyy niin kaupunkikäyttöön kuin maastoonkin soveltuen. Tutustu, ihastu ja nauti pyöräilyn uudesta aikakaudesta!

Citypyörä - jokanaisen ja -miehen varma valinta peruspyöräksi

Citypyörä eli kaupunkipyörä on paras vaihtoehto kaupunkikruisailuun. Citypyörä on käytännöllinen ja helppo valinta, koska sen kanssa hoituvat melkeinpä matkat kuin matkat. Kauppareissut, työmatkat ja maisemareissut hoituvat kaikki citypyörällä. Ajoasento sopii rentoutensa vuoksi kaikille.

Citypyörässä on usein napavaihteisto, joka on helppokäyttöinen ja varma. Vaihteita on nykyisin useimmin viidestä seitsemään. Lisäksi kaupunkipyörän varusteisiin kuuluu jalka, tarakka, kello, ketjusuoja, etuvalo, takavalo ja kiinteä lukko. Kaikki nämä varusteet helpottavat pyörän käyttöä kaupungissa. Pyörä on helppo parkkeerata vaikka työpäivän ajaksi toimiston eteen, kun pyöränlukko ja valot ovat aina valmiina paikoillaan. Useimmiten kaupunkipyörästä löytyvät myös jalkajarrut. Muun muassa näiden kaikkien ominaisuuksiensa ansiosta citypyörä on todellinen jokamiehen ja -naisen kulkupeli. Siksi Carlsonillakin on kattava valikoima citypyöriä. Hanki oma kaupunkipyöräsi nyt!

Hybridipyörät - maastopyörä, retkipyörä vai jotain siltä väliltä?

 

Hybridi on suosittu pyörämalli monipuolisuutensa vuoksi. Kuten nimi ”Hybridi” kertoo, pyörä on yhdistelmä useita pyörämalleja. Hybridipyörässä yhdistyvät maastopyörän ja retkipyörän parhaimmat ominaisuudet. Hybridin renkaat ovat kuten maantiepyörässä, melko kapeat ja ohuet, joiden ansiosta pyörä rullaa kevyesti eteenpäin. Joustohaarukka taas on maastopyörän ominaisuus, joka löytyy myös useimmista hybrideistä. Joustohaarukka tasoittaa jalkakäytävän reunojen yli ajamista, niin hiekkatien epätasaisuuksia kuin työmaakuoppia sekä muita matkan varrelle sattuvia epätasaisuuksia. Hybridi on oiva valinta niin työmatkapyöräilyyn kuin vapaa-aikaankin.

Hybridi on trendikäs ja hyvännäköinen, nuorekas pyörä sinulle, joka kaipaat pyörältäsi ominaisuuksia, mutta et kuitenkaan tarvitse varsinaista maastopyörää. Tutustu Carlsonin hybridipyöriin ja osta omasi!

Fatbiket ovat nostaneet suosiotaan omana harrastelajinaan ja esimerkiksi pohjoisen hangilla näkyy yhä enenevässä määrin hiihtelijöiden lisäksi fatbikettäjiä.

Pyöräilyyn liittyy myös lukematon määrä erilaisia varusteita ja vara- sekä lisäosia. Esimerkiksi pyöräilykypärä kuuluu erottamattomasti tämän päivän pyöräilykulttuuriin ja sen suositeltava käyttö on kirjattu jopa lakiin. Ja kun sattuu, että kumi puhkeaa tai on aika muuten vain huoltaa pyörä ja tarvitset varaosia, löydät kaiken tarvittavan Carlsonin valikoimista.

Trendipyöriä niin kuin tavallisimpiakin pyörämalleja on saatavilla kattavasti Carlsonilta!

Maastopyörän jousitukset ja leveät pyörät mahdollistavat pyöräilyn kovissakin olosuhteissa

Maastopyörän tunnusmerkkeihin kuuluu reilu jousitus. Iskunvaimentimena käytetään muun muassa titaanijousitusta, teräsjousitusta tai ilmakammiota. Hyvä jousitus ja iskunvaimennus tekevät maastopyörästä nimensä veroisesti mahdollisen ajaa maastossa, esimerkiksi metsässä.

Maastopyörän renkaat ovat myös tavallista pyörää leveämmät. Renkaat on myös kuvioitu pidon lisäämiseksi esimerkiksi liukkaalla kalliolla ajettaessa.

Maastopyörän runko on tyypillisemmin alumiinia, mutta myös hiilikuiturungot ovat yhä yleisempiä maastopyörän runkomateriaaleja. Maastopyörässä on harvoin jalkaa tai esimerkiksi kiinteää lukkoa. Ne tulee hankkia erikseen vaikkakin maastopyöräharrastajien mielestä monesti erilaiset irtoavat osat eivät kuulu ”maastopyörän henkeen”.

Lasten ja nuorten pyörät Carlsonin valikoimista

 

 Lapset kasvavat kovaa vauhtia ja  keväisin tarvitaan tämän tästä uusi pyörä pieneksi käyneen polkupyörän tilalle. Tutustu polkupyörän valintaoppaaseemme sopivan kokoisen pyörän löytämiseksi lapselle.

Lapsen pyörään kannattaa panostaa jo turvallisuuden ja ajomukavuudenkin takia. Lisäksi lasten pyörille on hyvät jälkimarkkinat, joten vanhasta pyörästä on helppo päästä eroon varsin hyvään hintaan.

Nuorten pyörät on myös tärkeä valita koon mukaan oikein kuten lasten pyörätkin. Junioripyöräksi valikoituu usein 24 tuumainen, sillä se on juuri sopiva välikoko aikuisen ja lapsen pyörän välissä. Kestävyys ja turvallisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia lasten ja nuorten pyörissä. Siksi Carlson valikoi tarkasti edustamansa lasten ja nuorten pyörät, jotta ne varmasti ovat luotettavia ja laadukkaita pyöriä.

Pyöräilytarvikkeet - Kypärät, Sisäkumit ja Ulkorenkaat ja muut 

Pyöräilykypärä on ehdoton varuste, joka kuuluu fiksuun pyöräilyyn. Kun ostat pyörän varmista, että sinulla on myös hyvä, sopiva ja turvallinen kypärä. Esimerkiksi MET on tunnettu laadukkaista kypäristään ja merkkiä on saatavilla myös Carlsonilta.

Polkupyörän kumi puhki? 

Joskus sattuu, että kumi puhkeaa. Uusi polkupyörän sisäkumi on helppo vaihtaa, ja melkein helpompi homma kuin vanhan kumin paikkaus. Saat helposti uudet renkaat Carlsonin valikoimasta. Vinkkinä, että kannattaa ostaa muutama samalla kertaa, niin seuraavalla kerralla kumin saa vaihdettua nopeasti uuteen eikä renkaan puhkeaminen harmita ehkä niin kovasti kuin se muuten harmittaisi.

Carlsonilta löydät myös muut tarvittavat omatoimiseen pyörähuoltoon. Polkimet, jarruvaijerit, pyörän etuvalot ja nykyisin vaadittavat takavalot, löydät nekin kaikki meiltä.

Huomioithan, että verkkokauppatilauksissa polkupyörä toimitetaan osina, jotta pystytään varmistamaan kuljetus perille mahdollisimman turvallisesti ja pyörää vahingoittamatta.

On tärkeää, että teet tarvittavat säädöt ennen kuin käytät pyörääsi ensimmäistä kertaa.