Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

Puutarhakoneet ja pihan pienkoneet Carlsonilta

Pihalla ja puutarhatöissä on hyötyä kunnollisista ja toimivista puutarhakoneista. Carlson auttaa pihahommissa tarjoamalla kunnon koneet ja välineet pihan hoitoon ja pihatöihin vuodenajasta riippumatta!

Kesällä puutarhatöitä on enemmän kuin talvella. Ruohonleikkaus, puiden ja pensaiden hoitaminen ja muut ulkona tehtävät toimet kuuluvat omakoti- ja rivitaloasujan sekä mökkeilijän kesään. Myös kastelu ja muu kukkien hoito on ajankohtaista kesällä. Talvella puolestaan pihalla odottavat lumityöt, joihin tarvitaan lumilapiota ja lumikolaa tai jopa lumilinkoa.

Liian usein pihatyöt koitetaan tehdä vanhoilla tai epäkuntoisilla koneilla. Silloin hommista tulee helposti raskaita tai jopa vaarallisia, jos vaikka puusavottaan koittaa ryhtyä vanhalla tai rikkinäisellä moottorisahalla tai trimmerillä. Carlsonilla on tarjolla monia laatukoneita turvalliseen ja tehokkaaseen työskentelyyn.

Moderni ruohonleikkuri on akkukäyttöinen tai jopa robottileikkuri

Ruohonleikkuri on pihakone, jota tarvitsee lähes väistämättä, jos omistaa pihallaan pienenkään tilkun verran nurmikkoa. Nurmikon pinta-ala asettaa vaatimukset ruohonleikkurille. Pienen nurmikon leikkaus hoituu vaatimattomammallakin ruohonleikkurilla mutta jo normaalikokoisen omakotitalon tontin nurmikon leikkaus on huomattavasti kevyempi homma itsevetävällä ruohonleikkurilla.

Nykyisin suosittuja koneita ovat akkukäyttöiset ruohonleikkurit. Akku on energianlähteenä kätevä, kun virta ei pääse loppumaan samoin kuin pääsee traditionaalisissa bensalla käytettävissä ruohonleikkureissa. Akun voi ladata helposti uudelleen ja kone on jälleen käytettävissä. Lisäksi akkukäyttöinen ruohonleikkuri on ympäristöystävällinen valinta, sillä se on päästötön.

Myös robottiruohonleikkurit ovat tulleet jäädäkseen. Robottileikkuri leikkaa nurmikon sillä aikaa, kun itse teet muita hommia. Robottiruohonleikkurit osaavat muun muassa palata takaisin telakkaan sateen sattuessa. Robottiruohonleikkurille voi antaa ohjeita oman älypuhelin avulla. Sen helpommaksi pihatyöt voivat tuskin mennä.

Moottorisaha pärisemään polttomoottorin tai sähkön avulla

Carlsonilta on ostettavissa niin perinteiset polttomoottorikäyttöiset moottorisahat kuin sähkökäyttöiset moottorisahatkin. Sähkökäyttöinen moottorisaha voi toimia akulla tai sähköjohdon varassa. Akkukäyttöinen saha on tietysti kätevä kun puutyöt on tehtävissä pistorasian läheisyyden ulkopuolellakin. Jos moottorisaha tarvitsee jatkuvaa sähkövirtaa täytyy työt tehdä sähkön saanti varmistaen.

Valitessasi sopivaa moottorisahaa, ota huomioon onko tarkoitus sahata esimerkiksi suuria määriä paksuja tukkeja vai onko käyttötarkoitus kevyemmän puusavotan hoitaminen. Polttopuut pystyy tekemään kevyemmällä ja pienemmälläkin sahalla kun taas puiden kaataminen vaatii kunnon vehkeen.

Moottorisahan turvalaitteet on oltava asianmukaiset. Jos esimerkiksi saha juuttuu kiinni puuhun, sen turvalaitteiden tulee varmistaa, että laite sammuu itsestään. Carlsonin moottorisahavalikoimassa on ainoastaan laatustandardien mukaisia, turvavaatimukset täyttäviä moottorisahoja, joten voit hankkia turvallisin mielin minkä tahansa sahoistamme.

Huolehdi, että terä on kunnossa ennen urakan aloittamista. Carlsonilta saat myös uudet laipat ja teräketjut, joilla puusavotta hoituu kuin leikiten. On tärkeää ostaa kerralla kunnon moottorisaha, johon saa hyvin varaosia myös jälkikäteen. Moottorisaha on käyttötavara, joka joutuu elämänkaarensa aikana todennäköisesti moniin tiukkoihin paikkoihin. On luonnollista, että sahaa saa huoltaa ja korjata esimerkiksi uusimmalla osia.

Oksasilppuri tekee oksista ja risuista haketta

 

Oksasilppuri on kätevä laite, jolla voi tehdä itse haketta puutarhan oksajätteestä. Oksasilppurin avulla saa kaksi kärpästä samalla iskulla, kun risut ja oksat on helppo hävittää esimerkiksi havujen juurelle tai marjapuskien peitoksi laitettavalla hakkeella. Oksasilppurilla tehty hake tekee hyvää myös kompostille.

Lehtipuhaltimella nurkat ja alustat puhtaiksi

Lehtipuhallin toimii monella pihoille haravan tapaan. Lehtipuhaltimen etu on, että sillä ulottuu myös roskiin, jotka olivat harvan tavoittamattomissa. Esimerkiksi rännit tai terassien alustat tai muut hankalat paikat on helpompi puhaltaa puhtaaksi lehtipuhaltimen avulla.

Carlsonilta löytyvissä monissa lehtipuhaltimissa on puhalluksen lisäksi myös imutoiminto, jolla voi imuroida roskat pois pihalta. Monista lehtipuhaltimista löytyy myös säiliö, johon roskat ja lehdet on helppo imuroida ja tyhjentää säiliö esimerkiksi kompostiin.

Trimmeri ja pensasleikkuri - siisti piha oikeilla puutarhakoneilla

Trimmeri eli siimaleikkuri on kätevä monissakin pihatöissä. Kaikkiin paikkoihin ei pääse ruohonleikkurilla tai vaarana voi olla esimerkiksi ruohonleikkurin rikkoontuminen liian epätasaisessa tai vaikeakulkuisessa maastossa. Tällöin trimmeri on oiva apuväline pihan tai vaikka ojan pohjan siistimiseen. Myös pensaiden juuret ja alustat, kivikot ja muut pihan epämääräiset korret ja vesakot on hyvä siistiä trimmerillä.

Siimaleikkurin siimaa on hyvä aina olla varalla, ettei pihaurakka jää ärsyttävästi kesken siiman katketessa. Myös trimmerin huoltoon ja kunnostamiseen löydät tarvittavat varusteet Carlsonilta.

Pensasleikkuri kuuluu myös pihakoneiden perusvarusteluun, jos pihalla kasvaa esimerkiksi puita tai puutarha on ympäröity pensasaidalla.

Sekä pensasleikkurin että trimmerin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota laitteen ja koneen keveyteen. Pihahommat itsessään jo nostavat hien pintaan ja työ vaatii monesti hankalia asentoja. Helpottaa jos laite jolla työ tehdään on kevyt, jolloin voimat säästyvät itse työhön pelkän työkoneen kannattelun sijaan.

Carlsonilla on myynnissä muun muassa Ryobi-merkkinen pihakonesarja, jonka etuna on akku, joka sopii kaikkiin merkin työkoneisiin. Sama akku käy siis niin pensasleikkuriin kuin trimmeriin.

Lumilingolla lumityöt hoituvat leikiten

Lumilinko on talvipihan hoitamisen kuningas. Lumilingon avulla saa isonkin pihan lumityöt tehtyä vähemmällä hikoilulla kuin jos lunta joutuisi työntämään esimerkiksi lumikolalla. Lumilinko maksaa itsensä nopeasti takaisin ajassa, jonka voit investoida muuhun tekemiseen kuin lumitöihin.

Kaikki välineet talvisemman pihan hoitoon ja lumitöihin löydät niin ikään Carlsonin kattavasta piha ja puutarha-valikoimasta. Kun kaipaat apua ostoksiin, ota rohkeasti yhteys ammattitaitoisiin asiakaspalvelijoihimme niin netissä kuin myymälöissämmekin.