Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

Lumityövälineet

Lumikolat, lumilapiot ja lumentyöntimet netistä

Talvella lumitöitä ei voi väistellä, vaikka toisinaan ehkä mieli tekisi. Kun käytössä on laadukas lumikola, lumilapio tai muu lumensiirrin, työ sujuu kuitenkin helposti ja nopeasti. Kunnollisiin työvälineisiin kannattaa satsata, sillä niiden avulla säästät aikaasi, voimiasi ja hermojasi. Oikein valittu työväline ehkäisee myös vammoja ja selkäkipuja. Valikoimastamme löydät lumikolat ja muut lumensiirtimet kaikenlaisiin tarpeisiin. Tarkoituksenmukaisen lumensiirtimen valinnassa kannattaa ottaa huomioon useita asioita, jotta osaat valita parhaan mahdollisen. Näitä ovat esimerkiksi pihan koko ja muoto sekä työn tekijän koko ja fyysiset voimat.

13 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
/ sivu

Näin valitset sopivan lumikolan

Mikäli alue, jolta lunta luodaan, on laaja, valikoimastamme löytyy ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja lumikolia edullisesti. Tällainen on esimerkiksi Fiskars Pro -lumikola, jonka pohjan putkivahvisteet tekevät kolaamisesta samaan aikaan kevyttä ja vakaata. Materiaalinsa ansiosta kolan pesään ei tartu märinkään lumi, vaan pesän sisällön voi kipata ongelmitta. Vahvan kärjen ansiosta kola pysyy suorassa ja sillä pystyy höyläämään lumen tarkasti haastaviltakin pinnoilta.

Jos kolattavaa on vähemmän, mainio väline on esimerkiksi Fiskars SnowXpert -lumikola, jonka ergonomisesti muotoiltu aisa säästä selkää ja takaa lumikolan sopivuuden monen kokoiselle käyttäjälle. Aisa on myös pitkä, mikä on hyvä, sillä selkävaivojen syynä on usein lyhyt aisa, jonka vuoksi kolaaja joutuu tekemään työtään hankalasti kumarassa. Pieni ja tukeva lumikola sopii erinomaisesti esimerkiksi pihateiden kolaamiseen, ja sen jäykkä kärkiosa pureutuu lumen lisäksi tehokkaasti myös jäähän. Pienen koon ansiosta kolaaminen ei muutu raskaaksi, vaikka lumi olisi märkää.

Jämäkkä lumilapio sopii moneen työhön

Kun kunnon lumisade osuu kohdalle, maa saattaa peittyä varsin paksuun lumikerrokseen jo parissa tunnissa. Mikäli lumen kolaamiselle ei ole aikaa saman tien, ensiapu löytyy hyvästä lumilapiosta, kuten valikoimamme Masi-lumilapiosta. Se on tilava ja jämäkkä, mutta samaan aikaan eritäin kevyt käyttää. Alumiinivarresta saa hyvän otteen, joten lumilapio sopii ominaisuuksiensa ansiosta myös niille, joilla on hieman vähemmän fyysistä voimaa. Lumilapio on paras työkalu myös jäisten aurausvallien ja katolta pudonneen lumen lohkomiseen ennen kolaamista.

Lumentyönnin puolestaan on ikään kuin lumikolan ja lumilapion toimiva yhdistelmä. Mikäli tuntuu, että lumilapio ei riitä vaadittuun urakkaan ja lumikola on esimerkiksi liian raskas, lumentyönnin on mitä mainioin valinta. Valikoimastamme löytyy muun muassa Masi-lumentyönnin, jonka leveys on 55 cm. Tukeva ja jämäkkä työnnin irrottaa ja kerää lunta tehokkaasti ja kevyesti. Sitä voi käyttää myös viimeistelemään ne paikat, joihin suuremmalla lumikolalla ei pääse. Kädensijasta saa muotoilunsa ansiosta pitävän otteen jopa paksut rukkaset kädessä.

Helpota lumitöitä oikeilla työvälineillä

Kun olet löytänyt valikoimastamme oikeat lumityökalut, jotka sopivat omiin tarpeisiisi, todennäköisesti yllätyt siitä, kuinka paljon helpommaksi, kevyemmäksi, nopeammaksi ja miellyttävämmäksi lumenluontiurakka muuttuu.

Mitä huolellisemmin lumen saa poistettua, sitä vähemmän liukastumisvaaran aiheuttamaa jäätä pinnoille syntyy. Valikoimamme laadukkaat ja testatut lumentyöntimet on valittu tätäkin seikkaa silmällä pitäen. Samoin valikoiman tuotteissa on huomioitu muun muassa ergonomiset työntöaisat. Niiden ansiosta aisa on työntäjälle sopivalla korkeudella. Mikäli aisa on liian ylhäällä, kola nousee lumen päälle, ekä kolaus onnistu. Jos se taas on liian alhaalla, kola tökkää maahan eikä etene jouhevasti.

Kolaamisen aikana on hyvä kiinnittää huomiota myös lumikasojen sijoitteluun. Niiden pitäisi pysyä omalla tontilla. Jos sijoitat kasat paikkaan, johon keväällä paistaa aurinko, ne sulavat nopeammin. Rakennuksen viereen kasoja ei kannata sijoittaa, jotta sulamisvesi ei valu rakenteisiin.

Tilaa lumentyönnin kätevästi netistä

Kun tilaat lumentyöntimen netistä, voit tutustua valikoimaamme kaikessa rauhassa. Pääset selaamaan paitsi kuvia ja hintoja, luonnollisesti myös yksityiskohtaisia tuotetietoja valintasi perusteeksi. Paras ostopäätös syntyy aina vasta huolellisen harkinnan jälkeen, ja kotona tai muussa sinulle mieluisassa paikassa on aikaa ajatella rauhassa. Mikäli mieleen tulee kysymyksiä, niitä ei tarvitse pohtia yksin, vaan ammattitaitoinen asiakaspalvelumme auttaa mielellään.