Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

Pihatyövälineet

Pihatyöt työllistävät, olipa kyseessä sitten kevät, kesä, syksy tai talvi. Niihin voi kuitenkin suhtautua stressittömästi, kun on hankkinut tarvittavat pihatyövälineet jo hyvissä ajoin. Valikoimastamme löydät kaikki tarvittavat puutarha- ja pihatyövälineet saman katon alta, niin suureen omakotitalon pihaan kuin pieneen parvekepuutarhaan.

98 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
Sivu
/ sivu

Puutarha- ja pihatyövälineet netistä

Koko pihan työkalut Carlsonilta

Pihasta ja asukkaista riippuen puutarhassa tarvittavien pihatyövälineiden määrä voi olla suurempi tai pienempi. Hyvä nyrkkisääntö on, että sekä pienempään että isompaan pihaan tarvitaan yleensä kuitenkin vähintään jonkinlainen harja puhtaanapitoa varten sekä istutustyövälineitä, mikäli pihassa on kasveja, vaikka vain kesäkukkia.

Rivitalo- ja omakotitaloasujalla vaadittavien työvälineiden määrä kasvaa yleensä huomattavasti, ja kannattaakin hankkia vähintään kottikärryt, yksi tai useampi lapio, harava ja lumityövälineitä. Nämä kaikki löydät valikoimastamme.

Harjat ja pesimet

Pihaharjat ja katuharjat auttavat terassin, parvekkeen ja pihan puhtaana pidossa ja estävät lehtiä ja hiekkaa kulkeutumasta sisätiloihin. Harjat on yleensä varustettu vaihtovarrella, eli kuluneen harjan tilalle voi tilata uuden. Osassa harjoista on myös säädettävä varsi, mikä parantaa ergonomiaa.

Pientaloasujan kannattaa muistaa myös näppärä teleskooppivarrella varustettu räystäskourun puhdistaja, jonka avulla yletyt korkealle ja estät räystäitä ja rännejä tukkeutumasta. Etenkin syksyisin räystäskouruihin voi kertyä paljon lehtiä.

Kirveet ja metsätyövälineet

Polttopuiden pilkkomiseen on hyvä hankkia laadukas kirves, joka kestää vuodesta toiseen. Valikoimastamme löydät erikokoiset kirveet ja muut apuvälineet puunhakkuun tueksi. Hyvä ja edullinen lisävarustehankinta on esimerkiksi näppärä halkaisukiila, joka helpottaa puun halkaisemista. Vesurilla raivaat ja siistit hieman isommatkin taimet ja pensaat ja se onkin oiva apuväline ränsistyneemmän pihan uudistukseen.

Kottikärryt

Laadukas ja ulkotöitä kestävä kottikärry kuuluu jokaisen puutarhurin perustarvikkeisiin. Kottikärryllä kärräät esimerkiksi mullat, lannoitteet ja lehdet paikasta toiseen nopeasti ja selkää säästäen. Kottikärryjen lisäksi löydät valikoimastamme erikoiskärryt kuten nokka- ja varastokärryt, joiden avulla painavienkin esineiden kuten kaappien siirto on ergonomista ja helppoa. Puulämmittäjälle olennaista on tehokas halkojen siirto ulkotiloista sisätiloihin, ja niiden siirtoon kannattaa valita erityisesti halkojen siirtoon suunniteltu halkokärry.

Jäisen pihan hiekoitus parantaa turvallisuutta, ja moni haluaakin hankkia tätä varten näppärän hiekoituskärryn. Kärry on kätevä erityisesti, mikäli kyseessä on isompi alue tai esimerkiksi taloyhtiö. Hiekoituskärryä voi yleensä käyttää myös rakeisen kalkin tai erilaisten lannoitteiden levitykseen.

Lapiot

Lapio on pihan yleisväline, joka soveltuu moneen käyttöön. Sillä sekoitat betonia, kaivat kuoppia tai istutat kasveja. Eri käyttötarkoituksiin on olemassa erilaisia lapioita, ja niitä kannattaakin olla useampi. Pienellä istutuslapiolla istutat kesäkukat ja pihan pienet perennat, mutta puiden ja pensaiden istutukseen soveltuu paremmin suurempi lapio.

Suurista lapioista puutarhalapio soveltuu ruohon ja pehmeän maan muokkaamiseen ja sillä voi kaivaa esimerkiksi istutuskuoppia, muotoilla kukkapenkkien reunoja tai poistaa pieniä määriä maa-ainesta. Kovempiin maatyyppeihin kuten kivisen ja savisen maan käsittelyyn sopivampi valinta on pistolapio.

Haravat ja kuokat

Erilaiset kuokat ja haravat auttavat pihan siistinä pitämisessä ja parantavat maata. Lehtiharava on nimensä mukaisesti tarkoitettu lehtien haravointiin, kun taas rautaharava sopii kovemmille maa-aineksille kuten kivituhkan haravointiin. Ahtaiden välien haravointiin sopii erityisesti ruusuharava, ja sillä voi myös levittää näppärästi multaa pienille alueille.

Kitkemistä helpottamaan on niin ikään kehitetty paljon hyödyllisiä apuvälineitä. Voikukkarauta on suunniteltu erityisesti voikukkien poistamiseen, kivetystenpuhdistusrauta taas auttaa puhdistamaan laattojen saumat rikkaruohoista ja sammaleesta. Kanttausraudalla rajaat tyylikkäästi kukkapenkin ja nurmikon toisistaan ja luot upeat, tarkkareunaiset istutusalueet.

Lumityövälineet

Talvi voi yllättää lumisuudellaan ja lumityövälineet kannattaakin hankkia hyvissä ajoin. Oli kyseessä sitten lumikola tai pienempien lumimäärien siirtelyyn näppärä lumentyönnin, löydät sen valikoimastamme. Lumilapio sopii kaikkein pienimpiin pihoihin, tai esimerkiksi auton kyytiin. Mikäli piha on suuri ja talossa on useampia asukkaita, voi olla hyvä hankkia useampi lumityöväline.

Puutarhasakset ja -saha

Oksasakset ja pensassakset auttavat pitämään puut ja pensaat kurissa ja auttavat niiden muotoilussa. Terävät ja hyvin leikkaavat sakset varmistavat, että oksat leikkaantuvat siististi eikä puihin jää tappeja, jotka voivat altistaa puun taudeille. Saatavilla on myös teleskooppivarrella varustettuja malleja, joiden avulla ulotut korkeammallakin sijaitseviin oksiin.