Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Matot Carlsonilta - Monipuolinen valikoima laadukkaita mattoja

Verkkokauppamme valikoimasta löydät monipuolisesti laadukkaita mattoja, joilla tuot helposti väriä ja tunnelmaa kotiisi. Voit tilata meiltä kätevästi mattoja kaikkiin kodin tiloihin– pienistä kylpyhuone- ja eteismatoista aina suuriin olohuoneen ja ruokailutilan mattoihin. Tutustu upeisiin kotimaisiin brändeihin kuten VM Carpet, Vallila, Fanni K ja 4Living ja valitse suosikkisi. Oli tyylisi sitten klassisen elegantti, rennon boheemi taikka perinteikäs, löydät mattosi tietenkin Carlsonilta.

Matto suojaa lattioita, piristää kodin ilmettä, vaimentaa ääniä, tuntuu ihanalta jalkojen alla ja parhaimmillaan viimeistelee koko sisustuksen tyylin. Käytännöllisyytensä vuoksi matto on osa kodin tärkeimpiä sisustustuotteita. Maton värillä, tekstuurilla ja tyylillä muutat myös helposti ja edullisesti koko kodin ilmettä.

Koska matto on yksi huoneen katseenvangitsijoista, kannattaa ennen ostoa harkita, mitä tyyliä matolla tavoitellaan. Lisäksi on hyvä valmiiksi tietää mihin tilaan matto tulee, nimittäin tila ja käyttötarkoitus määräävät matolta vaadittavat ominaisuudet. Tuleeko maton olla likaa hylkivä tai helposti pestävissä? Myös maton kokoon on hyvä kiinnittää huomiota– liian suuri matto saa tilan näyttämään ahtaalta ja liian pieni matto toisaalta kömpelöltä.

Vallila Topaasi-matot

Vallilan Topaasi-matossa on perinteinen, kulunut ja vintage-henkinen kuvio. Maton nukassa on kaunis kiilto ja ylellisen silkkinen tuntu. Topaasi on tyylikäs valinta klassista eleganssia arvostavalle ja se sopii moneen kotiin ja tilaan.

Matto viimeistelee kodin ilmeen

Matolla on helppo tuoda sisustukseen väriä, ylellisyyttä ja ilmettä. Matto kannattaakin valita kodin muun sisustuksen tai tavoitellun tyylin mukaisesti. Valinnassa kannattaa harkita myös muiden tilojen mattoja. Yhtenäisyys luo harmoniaa.

Klassisen sisustaja valitsee kotiinsa lyhytnukkaisen vaalean maton, joka tuo eleganssia ja hienostuneisuutta tilaan kuin tilaan. VM Carpetin Hattara on ehdoton klassikko kyseisen tyylin edustajissa, eikä syyttä. Hattara tuntuu ihanan pehmeältä jalan alla ja sen yksinkertainen ylellisyys luo kutsuvaa kotoisuutta olohuoneeseen. Myös Hattaran kovaakin kulutusta kestävä sisarus Satine on haluttu vaihtoehto klassisiin koteihin. Boheemimpaa tyyliä saa luotua itämaistyylisillä matoilla ja skandinaavinen ilme rakennetaan luonnonmateriaalimattojen kuten juuttimattojen ja villamattojen ympärille. Kotoisa räsymatto on klassinen suomalainen mattovalinta. Rohkea sisustaja valitsee mattoon kirkkaita värejä ja graafisia elementtejä. Värikäs matto on upea yhdistettynä hillittyyn sisustukseen ja luo huoneeseen uudenlaista, pirteää ilmettä.

Osaava sisustaja nostaa maton värejä myös muihin huoneen sisustustekstiileihin luoden yhteensointuvuutta ja kotoisaa tunnelmaa.

VM Carpet keskilattiamattoja

Maton koon valinta

Paitsi maton tyyliin, myös maton kokoon on tärkeä kiinnittää huomiota. Matoilla voit helposti jakaa suuren huoneen eri toimintoja eri kokonaisuuksiksi tai toisaalta sitoa kalusteita yhtenäisiksi ryhmiksi. 

Nyrkkisääntönä olohuoneessa maton tulisi olla sohvan leveyttä pidempi. Matto asetellaan tyylikkäästi sohvan etummaisten jalkojen alle ja kaikkien sohvaryhmäkalusteiden, kuten sohvapöydän ja mahdollisten nojatuolien tulisi mahtua matolle mukavasti. Näin luot yhtenäisen kokonaisuuden kaikista olohuoneen kalusteista. 

Myös ruokailutilan viimeistelee laadukas matto. Oikean kokoisen maton valinta ruokapöydän alle voi kuitenkin olla haastavaa– matto valitaan usein liian pienenä. Käytännössä maton tulisi olla ruokailutilassa niin iso, että tuoleja voi liikuttaa ruokapöydän ympärillä ilman, että ne liikkuvat maton yli. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pöydän ja maton reunan väliin tulee jäädä vähintään 60cm pöydän jokaisella puolella. Näin matto suojaa lattiaa, eikä tuolien jaloista pääse syntymään naarmuja. Lisäbonuksena tila näyttää tyylikkäältä ja sopusuhtaiselta.

Makuuhuoneessa pehmoinen matto tekee sängystä nousemisesta mukavampaa. Suuri sängyn alle asetettu matto luo makuuhuoneeseen yhtenäistä tunnelmaa. Makuuhuoneeseen soveltuu parhaiten kooltaan 180x200 cm tai 200x200 cm matto. Näin matto menee mukavasti sängyn alle ja tilaa liikkua pehmoisella matolla on myös sängyn ympärillä. Allergikoille soveltuu kuitenkin paremmin sisustusratkaisu, jossa kaksi kapeaa mattoa asetetaan sängyn kummallekin puolelle. Näin sängyn alta pääsee helpommin imuroimaan. Valitse myös mattoon ihanasti sointuvat vuodetekstiilit. 

Tutustu upeisiin keskilattiamattoihimme, jotka soveltuvat täydellisesti olohuoneeseen, makuuhuoneeseen ja ruokailutilaan.

 

Maton ominaisuudet ja käyttökohteet

Riippuen huoneesta, käyttökohteesta ja kodista, matto saattaa vaatia erilaisia ominaisuuksia. Lapsiperheissä, lemmikkikodeissa tai eteisessä maton on hyvä olla kestävä ja helppohoitoinen. Silkkimatot, paimentolaismatot ja pitkänukkaiset matot ovat näyttäviä, mutta ne vaativat aina kuivapesun. Perheisiin, joissa tahroja mattoon syntyy helposti, ei näitä voi siis suositella. 

Hyviä vaihtoehtoja lapsiperheissä ovat  luonnonmateriaaliset villa- ja puuvillamatot, jotka on helppo tampata tarvittaessa. Villamatot hylkivät luonnostaan likaa ja puuvillamaton voi usein pestä itsekin. Erillisiä pesulareissuja ei siis tarvitse tehdä jokaisen tahran vuoksi. Sileäpintaiset ja paperinaruiset matot sopivat lapsiperheiden lisäksi erinomaisesti myös lemmikkikoteihin ja allergikoille - ne on erittäin helppo pitää puhtaana. VM Carpetin paperinaruinen Kelo on pölyämätön, antistaattinen ja likaa hylkivä matto, joka soveltuu kodin jokaiseen tilaan.

Myös keinokuituiset matot ovat kehittyneet huimasti ja ovat nykyään varteenotettavia ja kestäviä vaihtoehtoja. Polypropyleeni on monipuolinen materiaali, josta valmistetaan mattoja kaikkiin sisätiloihin. Kun etsit edullista, kestävää ja tyylikästä mattoa kotiisi, polypropyleeni saattaa olla oikea vaihtoehto.Kestävät matot eteiseen ja ulkotiloihin

Kestävä matto on ehdoton eteisessä. Kynnysmaton ja kuramaton ensisijainen tehtävä on suojata lattiaa ja estää lian leviämistä muualle kotiin. Eteismatto on kuitenkin myös tärkeä sisustuselementti– onhan se aina ensimmäisenä kotona vastassa. Kestävyyden ja helppohoitoisuuden vuoksi eteiseen valitaan usein keinokuituinen matto. Keinokuituisia mattoja on saatavilla monipuolisissa väreissä ja niillä on helppo luoda persoonallistakin ilmettä eteistilaan. Luonnonläheisemmän tunnelman luomiseksi eteisessä käytetään myös paljon sisal- ja paperinarumattoja. Erityisesti talvella eteismaton tärkeys korostuu, kun ulkoa kulkeutuu lunta sisälle.

Terassimatto luo tunnelmaa parvekkeelle ja terassille. Terassimatolla päällystetyssä ulkotilassa on mukava liikkua paljain jaloin ja nauttia lämpimästä säästä. Ulkotilassa maton tulee olla säänkestävä ja homehtumaton. Tämän vuoksi terassimatot ovat yleisesti keinokuituisia. UV-suojaus auttaa maton värin säilymisessä ja maton alla olevat nappulat edesauttavat sadeveden kulkeutumista pois terassin tai parvekkeen lattialta.

Käytävämattoja Vallilalta

Liukumattomat matot ja liukuesteet tuovat turvaa

Liukumaton matto tuo turvallisuutta kotiin. Etenkin käytävämatoissa liukumaton pohja on haluttu. Ruokailutilan ja olohuoneen matot pysyvät usein hyvin paikoillaan huonekalujen vuoksi. Kun huonekalut eivät pidä mattoa paikallaan, saattaa se kuitenkin lähteä helposti liikkeelle.

Löydät valikoimastamme paljon liukumattomia mattoja, joiden pohjassa on muovia maton vakauden takaamiseksi. Esimerkiksi monet VM Carpet ja Vallilan matot omaavat pohjustetun pohjan, mikä estää mattoa liukumasta. Mikäli matto ei ole liukumaton omasta takaa, voi maton alle ostaa liukuesteen. Liukueste asetetaan maton alle, jolloin matto pysyy paremmin paikoillaan. Tämä vähentää kaatumisriskiä huomattavasti.

Maton liukumattomuus helpottaa myös imurointia huomattavasti. Liukueste tai liukumaton pohja on siis ehdoton lisä matolle.

Carlson - Yhden Suomen suurimmista mattovalikoimista löydät meiltä 

 

Kaikki matot tarpeisiisi löydät Carlsonin valikoimasta. Villamatot, nukkamatot, juuttimatot ja monet muut mattosuosikit ovat vain muutaman klikkauksen päässä kotoasi, kun teet ostokset verkkokaupassamme. Tietysti voit tulla myös ihastelemaan mattoja paikan päälle palveleviin liikeisiimme. Huomioithan, että osa mattovalikoimastamme on ostettavissa vain verkkokaupasta.

Matot, kuin muutkin tuotteemme ovat ostettavissa netistä ja noudettavissa paikan päältä, lähimmästä Carlsonin myymälästä toimituskuluitta. Jos taas tilaat uuden maton lähimpään postitoimipisteeseen, vaihtelee toimitusmaksun hinta maton koon mukaan. Myös kotiovelle toimitus on suurimmassa osassa tuotteitamme mahdollinen erillistä korvausta vastaan.

Tervetuloa matto-ostoksille Carlsonille!