Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Marimekko – Suomalaista muotoilua vuodesta 1951

Marimekko syntyi vuonna 1951 Armi Ratian toimesta, joka halusi luoda kotimaisia ainutlaatuisia, kauniita ja kestäviä tuotteita suomalaisiin koteihin. Nykyään, vuosikymmeniä myöhemmin Marimekko on yksi tunnetuimmista suomalaisista brändeistä. Löydät laajan Marimekon tekstiili-, asuste- ja astiavalikoiman verkkokaupastamme.

Marimekko on todellinen suomalainen menestystarina. Marimekko-nimi juontaa juurensa sanoista Mari, joka on suomalainen naisen nimi sekä mekko, joka alun perin oli leninkiä tarkoittava karjalainen murresana. Marimekko-brändi perustettiin vuonna 1951, mutta sen juuret juontavat jo vuoteen 1949, jolloin Armi Ratian nuoret suunnittelijat alkoivat luomaan uudenlaisia kangaskuvioita.


Marimekon logo syntyi 1950-luvulla Armi Ratian toimesta, joka lopulta kyllästyi liian perinteisiin ehdotuksiin ja suunnitteli logon lopulta itse. Mainostoimistossa aikoinaan työskennellyt Ratia tiesi kyllä mitä teki, sillä Marimekon logosta muotoutui ajaton ikoni, joka on pysynyt muuttumattomana vuosikymmenistä toiseen.

Kanta-asiakasetu: Laukut -20 %

Marimekon suunnittelijat

 

Marimekon tyyli on ollut aina vahva ja uniikki, joka on perustunut nuorien lahjakkaiden suunnittelijoiden luomiin malleihin. Legendaarisimman Unikko-kuosin suunnitteli aikanaan Maija Isola, joka työskenteli Marimekolle vuoteen 1987 asti. Hänen kädenjälkensä näkyi myös Kivet-, Melooni-, Linnunrata- ja Mansikkavuoret -kuoseissa.

Toinen alkuvuosina Marimekon taloon tullut suunnittelija oli Vuokko Eskolin-Nurmesniemi, joka suunnitteli muun muassa Jokapoika-paidan sekä Hepskukkuu- ja Tiibet -kuosit.

Nykyisin Marimekon suunnittelijoina toimii muun muassa Maija Louekari ja Satu Maaranen. Marimekon suunnittelun keskus on Helsingissä sijaitseva kangaspainotehdas, joka tuottaa vuosittain yli miljoona metriä painettua kangasta.

Kanta-asiakasetu: Marimekko vuodetekstiilit -20 %

Marimekon tuotevalikoima

Armi Ratian mukaan Marimekko oli hänelle ”elämäntapa, kaunista arkipäivää ja siinä parasta”. Marimekkoa on luonnehdittu vapauden, tasa-arvon, hyödyn, käytännöllisyyden sekä onnen edustajaksi, joka näkyy myös tuotteiden suunnittelussa. Kauniit ja uniikit suomalaiset tuotteet ovat ajattomia design-vaatteita sekä kodin käyttötavaroita, jotka siirtyvät aarteina sukupolvelta toiselle.
Marimekko on suunnitellut alkutaipaleestaan lähtien vaatteita suomalaisille naisille, mutta laajentanut vuosikymmenien ajan valikoimaansa myös kodintekstiileihin, asusteisiin, kuten huiveihin ja laukkuihin, sekä astioihin. Vaikka valikoima on kasvanut, yhdestä asiasta Marimekko ei kuitenkaan ole tinkinyt vuosikymmenien aikana: mallistojen kuosit on aina pidetty tuotteesta riippumatta ajattomina sekä monikäyttöisinä.

Marimekon astiat

Marimekon keittiöön ja kattaukseen suunnitelluissa astioissa yhdistyy kuuluisimmat kuosit sekä ajaton skandinaavinen muotoilu. Uusimpia ja suosituimpia astiasarjoja on Sami Ruotsalaisen suunnittelema Oiva, jossa esiintyy myös legendaarinen Unikko-kuosi. Oivaa löytyy myös suosituilla Räsymatto- ja Siirtolapuutarha -kuvioinneilla. Oiva-astioihin kuuluvat kupit, mukit, kulhot, lautaset, teekannut ja kaatimet. Lasiastioista löytyy juomalasit, kannut, jalalliset lasit sekä kuohujuomalasit.

Marimekon astiat ovat laadukkaita ja aikaa kestäviä kodin tuotteita, jotka siirtyvät sukupolvelta toiselle. Kestävän suunnittelun mukaisesti Marimekon astiasarjoja on helppo yhdistellä keskenään. Marimekon astioilla on pysynyt oma keräilyarvonsa vuodesta toiseen, joten tilatessasi oman Marimekkosi verkkokaupastamme, et osta ainoastaan kaunista kodin esinettä vaan teet myös suoran investoinnin suomalaiseen suunnitteluun.

Marimekon tekstiilit, asusteet ja laukut

Marimekon kodintekstiileistä löytyy tyynyliinoja, pussilakanoita, vahakankaita sekä pyyhkeitä, essuja ja pannulappuja. Mitä tahansa käyttötekstiiliä kotiisi kaipaatkaan, löydät Marimekolta sisustustekstiilit, vuodetekstiilit, keittiötekstiilit, sekä kylpyhuoneen ja saunan tekstiilit. Tekstiilivalikoimasta löydät perinteisen Unikko-kuosin eri väreissä sekä viimeisimmät suunnittelijoiden luomat taideteokset, kuten Räsymaton ja Leton.
Marimekon kukkarot, kassit ja laukut ovat suosittuja käyttötavaroita arkea piristämään. Marimekon kukkarot ovat nousseet legendaarisiksi käyttöesineiksi, jotka löytyvät lähes jokaisesta suomalaisesta kodista. Kukkarot toimivat rahojen ja korttien säilöjinä, meikkipusseina sekä pikkuesineiden säilytyksessä.
Marimekon tekstiilituotanto on aina ollut huippuluokkaa eikä materiaalien laadusta ole tingitty. Tekstiilit kestävät käytössä vuosikausia eikä kauniit kuosit pääse haalistumaan. Suomalaista laadukasta tekstiilituotantoa on viety maailmalle jo vuosikaudet eikä sen arvostus ole hiipunut.