Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

Lillevilla – Kotimaisia puurakennuksia pihavarastoista aittoihin ja vajoihin

Lillevilla on Luoman perheyrityksen, Luoman Puutuote Oy:n tavaramerkki, jonka alla yritys valmistaa puusta piharakennuksia, jotka sopivat kaikkiin suomalaisiin pihoihin ja moniin eri tarkoituksiin. Luoman perheyrityksellä on pitkät perinteet puurakentamisessa. Yritys näki päivänvalon jo vuonna 1982, jolloin Ylistaron Kylänpäässä valmistettiin puukomponentteja ja puisia pakkauksia. Nykyisin Luoman Puutuote valmistaa pohjoisen havupuusta suomalaisiin olosuhteisiin erinomaisesti sopivia, pihapiirin halutuimpia puumökkejä, aittoja, varastoja, liitereitä ja puuceitä. Lillevilla-tuotteille on myönnetty suomalaisen työn avainlippumerkki.

Osa Lillevilla-valikoimamme rakennuksista on saatavilla sekä rautakaupoista että verkkokaupastamme, osa ainoastaan tilattavissa verkkokaupastamme. Näet kunkin puurakennuksen kohdalla tuotekortilta saatavuustilanteen. Toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan näihin laadukkaisiin Lillevilla-puurakennuksiin nettikaupassamme ja tekemään tilaus. Vaihtoehtoisesti voit tulla käymään myymälässämme niin autamme sinua tilaamaan Lillevillan ja sen kokoamiseen ja pinnoitukseen tarvittavat välineet ja tarvikkeet!

 

Lillevilla Pihavarasto 455

3295,00

Lillevilla Aitta 22

2295,00

Lillevilla Kesäkeittiö 451

2895,00

Lillevilla pihavarastot tuovat lisää säilytystilaa

Lillevilla pihavarasto on hyvä ratkaisu kun tarvitset omakotitalon, mökin tai rivitalon pihaan katetun suojan tavaroiden säilytykseen. Ruohonleikkurit, trimmerit, moottorisahat, grillit ja monet muut pihalla tarvittavat asiat vaativat suojaa ja säilytystilaa, jota monissa taloissa ei löydy tarpeeksi tai se on hankalasti saavutettavissa. Lillevilla- varasto sopii esimerkiksi tällaisiin tarkoituksiin erinomaisesti. Varsinkin Suomessa, jossa sääolosuhteet ovat hyvinkin vaihtelevat, on hyvä, että työkoneet, pihatarvikkeet, puutarhakalusteet, grillit tai vaikka polkupyörän sekä moottoripyörän saa suojaan varastoon ainakin talveksi ja muutoinkin piiloon säiden armoilta.

Suurinta osaa Lillevillan pihavarastoista voi käyttää mainiosti myös puuvajana puiden säilytyksessä. Moni mökki ja omakotitalo lämpiää osittain tai kokonaan kuivan polttopuun avulla, joten hyvä suoja polttopuille maksaa itsensä nopeasti takaisin. Lillevillan valikoimasta löytyy myös täysin puun säilytykseen tarkoitettu puuvarasto, joka on harvaihirsinen liiteri. Liiterissä ilma pääsee kiertämään hyvin, joka edesauttaa puiden kuivumista.

Lillevilla kootaan valmiista puuelementeistä

Lillevilla varastot ja piharakennukset ovat valmiita, tehtaalla valmistettuja puuelementtejä. Hankkiessasi oman Lillevillasi, saat rakennuksen mukana naulat, ruuvit ja helat. Vaikka rakennus koostuukin valmiista osista, vaatii se silti kokoonpanon. Tarvitset siis varaston pystytykseen kaikki yleisimmät työkalut kuten mitan, vatupassin, vasaran, sahan, ruuvinvääntimen ja poran. Muistathan, että Carlsonilta saat myös huippulaadukkaat työkalut ja rakennustarvikkeet, jos tarvitset uusia tarvikkeita oman Lillevillasi kokoamiseen.

Piharakennuksen perustukset kuntoon

Me Carlsonilla suosittelemme tekemään piharakennuksen perustukset aina kunnolla. Näin Lillevilla-vaja tai mikä tahansa muukin piharakennus säilyy hyvänä ja tarkoitukseen sopivana vuodesta toiseen. Panosta perustuksiin ja osta tarvittavat rakennusmateriaalit kunnollisen perustuksen tekoon Carlsonilta. Huolehdi, että perustus on suora, tarpeeksi jykevä ja kunnolla tehty. Koska vaja, liiteri, piharakennus ja aitta ovat ilman lämmitystä olevina rakennuksina kosteudelle ja kylmyydelle alttiita rakennuksia, kannattaa perustuksista ja alapohjasta tehdä hyvin tuulettuva. Sopiva alapohja valmistuu esimerkiksi teräskierrepaaluista tehdyllä pilariperustuksella. Pilariperustukseenkin sopivat rakennusmateriaalit löydät Carlsonilta!

Muista hankkia myös piharakennuksen kattomateeriaali 

Lillevilla-rakennelmat toimitetaan ilman katemateriaali. Muista siis hankkia katemateriaali erikseen Carlsonilta. Esimerkiksi palahuopa ja rullahuopa soveltuvat erinomaisesti katteeksi, Lillevillan piharakennuksiin. Pulpettikattoisiin ja tasakattoisiin Lillevilla-puurakennuksiin emme suosittele palahuopaa. Lisäksi Lillevilla-piharakennukset voidaan kattaa peltikatteella, mutta tiilikatto on näihin rakennuksiin liian raskas.

Hirsirakennuksen pintakäsittely on tärkeää tehdä hengittävällä pintakäsittelyaineella

Suurin osa Lillevillan piharakennuksista vaatii pintakäsittelyä mahdollisimman pian pystytyksensä jälkeen. Koska Lillevillan rakennukset ovat pääosin hirsirakennuksia, niiden käsittely tarvitsee ehdottomasti oikeat pintakäsittelyaineet. Hirsirakennuksen sisä- ja ulkopinta vaatii hengittävän pintakäsittelyaineen. Koska puu elää, tulee sen pinnassa olevan käsittelyaineenkin pystyä elämään puun mukana. Tästä syystä muovikalvon muodostavaa maalia ei saa käyttää hirsirakennuksen pintakäsittelyyn. Emme siis suosittele lateksimaaleja Lillevillan hirsirakennuksiin tai muihinkaan hirrestä rakennettuihin varastoihin tai rakennelmiin.

Ulkovaraston pintakäsittelyn avulla rakennus on helppo muokata pihan muiden rakennusten ulkonäköön sopivaksi. Pihapiirin yleisilme säilyy tyylikkäänä, kun valitset pintakäsittelyaineen muiden rakennusten kanssa saman sävyiseksi. Carlsonin valikoimasta löydät myös tarvittavat ja sopivat pintakäsittelyaineet, öljyt, kyllästeet ja maalit.

Piharakennus ja rakennuslupa-asiat 

Rakennuslupa on lupa, jota tarvitaan uudisrakentamiseen ja korjaus-ja muutostöihin. Joskus riittää toimenpideilmoitus. Joitakin asioita saa tehdä ilman lupaa ja ilmoitusta kuten esimerkiksi pienen alle neljän neliön rakennelman voi rakentaa ilman lupaa.

Se tarvitaanko Lillevilla-piharakennusta varten rakennuslupa, vaihtelee kunkin kunnan omien ohjeistuksien mukaisesti. Suosittelemme aina varmistamaan rakennuslupa-asiat oman kuntasi viranomaisilta. Kunnan rakennussäännöissä saattaa olla esimerkiksi kokorajoituksia tai muita ehtoja rakennukselle. Lillevillan piharakennuksien valmistaja Luoman Puutuote Oy toimittaa mielellään tarvittavat kunkin rakennuksen mittapiirrokset rakennusluvan anomista varten, jos sellainen tarvitaan.


Lillevilla - piharakennusten rahti ja toimitus

Toimitamme tuotteita Manner-Suomeen. Toimitusosoitteen/purkupaikan tulee löytyä yleisestä osoitteistosta, ja sinne tulee olla kiinteä tieyhteys. Toimitusaika tuotteilla on 5-20 arkipäivää tilauksen vastaanottamisesta. Kun rahdinkuljettaja on lastannut tuotteen tehtaalta toimitusta varten, ilmoitetaan siitä asiakkaalle tekstiviestinä. Kuljetusliike Trans Härmä soittaa asiakkaalle ennen toimitusta.

Jos tuotteen toimituspaikka on Lappi tai muut harvaanasutut seudut, saaristoalueet tai Ahvenanmaa, pyydämme ottamaan yhteyttä Carlsonin asiakaspalveluun ennen tilauksen tekemistä, jolloin voimme selvittää, onko toimitus kyseiseen paikkaan mahdollinen ja aiheuttaako se lisäkustannuksia.

Purkupaikalle on oltava avoin pääsy; isolla kuorma-autolla on oltava esteetön pääsy purkupaikan läheisyyteen. Purkupaikka on merkittävä selkeästi. Purkupaikan on oltava tasainen ja tukeva. Purkupaikan tulee kantaa tuotteen sekä kuljetuskaluston paino (20t), ja sinne tulee päästä trukilla. Rahdinkuljettaja soittaa asiakkaalle ennen toimitusta varmistaakseen toimituksen. Asiakkaan ei tarvitse olla vastaanottamassa tuotetta. Rahdinkuljettaja ottaa kuvan puretusta tuotteesta mikäli asiakas ei ole toimitusta vastaanottamassa.

Rahdin kuljettajalla on oikeus keskeyttää tai peruuttaa toimitus, jos tien kunto ei vastaa kuljetuskaluston vaatimia edellytyksiä esimerkiksi kelirikon tai liiallisen puuston vuoksi. Asiakkaalla on oikeus siirtää kuljetusta esimerkiksi kelirikon tai muun tiestön kuntoa hetkellisesti haittaavan ongelman vuoksi. Asiakkaan on ilmoitettava välittömästi Carlsonin asiakaspalveluun tällaisen tilanteen ilmetessä.

Toimitustapana kaikilla Lillevilla-tuotteilla on rahti ja rekkapurku rahdinkuljettajan trukilla. Rahdinkuljettajana toimii Kuljetusliike Trans Härmä Oy yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Carlsonin verkkokauppa ei vastaa ylivoimaisesta esteestä (force majeure) johtuvista viivästymisistä tai muista vahingoista, tuotteiden virheellisestä kunnosta tai viivästyneestä toimituksesta aiheutuneista välillisistä haitoista. Ylivoimaisena esteenä pidetään sellaista ennalta arvaamatonta asiaa tai olosuhteiden muutosta, joka on verkkokaupan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella ja jota se ei kohtuudella voi voittaa. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan mm. työtaistelutoimenpiteet, tuonti- ja vientikiellot sekä häiriöt kuljetuksissa. Verkkokauppa on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle niin pian kuin mahdollista sitä kohdanneesta ylivoimaisesta esteestä.

 

Palautusoikeus

Tuote voidaan palauttaa asiakkaan omalla kustannuksella. Tuotetta palautettaessa ota aina ensin yhteyttä Carlsonin asiakaspalveluun ohjeiden saamiseksi. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia myyntikuntoisia tuotteita. Kauppahinta palautetaan asiakkaalle 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun palautus on saapunut tehtaalle ja tehdas on tarkastanut tuotteen kunnon.