Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Pyykinpesu

Valikoimastamme löytyy useiden laatumerkkien kuten AEG:n, Boschin, Electroluxin, Helkaman ja Rosenlewin pesukoneita. Pesukoneita löytyy jokaisen tarpeeseen monipuolisesti. Mallistostamme löydät niin päältä täytettävät kuin edestä täytettävät pesukoneet.

Rajaa tuotteita:

17 tuotetta

Nousevaan järjestykseen
/ sivu

Pyykinpesukoneet netistä

Millaisen pyykinpesukoneen tarvitset?

Pesukonetta hankittaessa kannattaa miettiä omat käyttötarpeet, budjetti, mahdolliset huoltokustannukset, takuuaika ja ekologisuus. Pyykinpesukone kestää pääsääntöisesti useita vuosia, vaikka olisi päivittäisessä käytössä. Pyykinpesukoneen valitseminen kannattaa aloittaa mittaamalla, minkä kokoinen pyykinpesukone kotiisi mahtuu ja haluatko samalla kertaa hankkia myös kuivausrummun, jolloin se vaatii myös oman tilansa ja huonekorkeuden mittaaminen on hyvinkin oleellista. Myös pyykinpesukoneen sijoitus, käyttötapa ja omat mieltymyksesi on hyvä kartoittaa, jotta voidaan karsia pois ei-potentiaaliset vaihtoehdot.

Mieti, kuinka usein peset pyykkiä. Vaihtelevatko pesumäärät usein ja millaista pyykkiä peset? Pesuohjelmia on tarjolla joka mallissa paljon, mutta jotkut merkit ovat erikoistuneet monipuolisten pesuohjelmien tarjontaan, ja ohjelmista löytyy esimerkiksi lapsiperheille soveltuvia pesuohjelmia useampia. Kuten kaikissa kodinkoneissa nykyään, on myös pesukoneissa valtavasti eroja värien ja toimintojensa puolesta. Tuotekohtaisilta sivuilta löytyy tarkat tekniset tiedot koneesta, koneen mitoista, materiaaleista ja tuotekohtainen energialuokitus.

Pyykinpesukone tarvitsee tilaa ympärilleen

Kun pyykinpesukonetta hankitaan, aloitetaan valintaprosessi mittaamalla tila, jonne kone sijoitetaan. Päältä täytettävät mahtuvat yleensä aika pieneenkin tilaan, kun taas sivulta täytettävät vaativat ympärilleen enemmän tilaa. Osassa koneista voidaan luukun aukeamissuunta vaihtaa jälkikäteen.

On myös hyvä miettiä, haluaako pesukoneen integroituna kaappiin vai omilla jaloillaan seisovana pesuhuoneen nurkkaan. Mitatessasi tilaa, huomioi samalla, jos haluat hankkia pesutornin, että kuivausrumpu mahtuu tilaan pyykinpesukoneen päälle. Lisäksi kannattaa katsoa tarkkaan teknisistä tiedoista, mikä on valitsemasi pesukoneen äänitaso desibeleinä (dB). Mitä matalampi dB, sitä hiljaisempi kone on. Tämä on tärkeä tieto muun muassa silloin, jos pesukone tulee sijaitsemaan lähellä hiljaiseksi tarkoitettua tilaa, kuten makuuhuonetta.

Päältä vai edestä täytettävä pesukone – kumpi on parempi?

Tämä on ikuisuuskysymys, koska jokainen pesukonetta käyttänyt tietää millaiset omat mieltymykset ovat. Joskus tosin pesuhuoneen koko päättää puolestasi, minkä kokoisen pyykinpesukoneen voit hankkia. Jos pesukonetta ollaan hankkimassa alle 60 cm leveään tilaan, ei edestä täytettävä pesukone sinne mahdu. Tällöin päältä täytettävä kone on ainut vaihtoehto.

Kuinka paljon pyykkiä pestään ja kuinka usein?

Kun tiedostat kuinka paljon ja kuinka usein peset pyykkiä, se auttaa sinua valitsemaan oikeankokoisen pyykinpesukoneen. Mitä enemmän pyykkiä halutaan pestä kerralla, sitä suurempi rumpu koneessa tulisi olla. Käytännössä lapsiperheille suositellaan vähintään 8 kg:n rummulla varustettua pyykinpesukonetta, koska isoja pyykkivuoria tulee pestyä helposti useita kertoja viikossa.

Mikäli pesuun ei ole menossa kuin muutama vaatekerta kerrallaan ja useammin, riittää ehdottomasti pienemmän rummun omaava pyykinpesukone.

Millaista pyykkiä pestään

Pesukoneissa löytyy nykyään monenlaisia pesuohjelmia eri käyttötarpeisiin. Tällä pesukoneiden valmistajat ovat vastanneet ensinnäkin kuluttajien kysyntään, mutta myös globaaliin tarpeeseen rajoittaa energiankulutusta ja toimia ympäristöystävällisemmin. Monista koneista löytyy pikaohjelmia, eko-ohjelma, vaihdeltavissa olevat linkousajat ja kierrosmäärät sekä omat ohjelmansa eri materiaaleille, kuten puuvillalle ja villalle.

Pyykkikoneen huoltaminen itse

Jotta voi pitää pyykinpesukoneen uudenkarheana ja hyvän tuoksuisena, se kannattaa säännöllisesti pestä ja puhdistaa ylimääräisestä liasta tiivisteiden välistä sekä pinnoista ja nukkasihti nukasta. Pyykinpesukone pysyy myös kunnossa, kun sillä pestään oikeanlainen pyykki oikealla pesuohjelmalla ja esimerkiksi pyyhkeet ja lakanat kovemman lämpötilan ohjelmalla. On myös suositeltavaa, että kone pyöräytetään kerran vuodessa myös tyhjänä, jotta kaikki mahdolliset liat ja roskat huuhtoutuvat koneesta pois.

Mitä pitää tehdä, jos pyykinpesukone haisee?

Ei ole tavatonta, että pyykinpesukone alkaa nykyään haista nopeasti koneen hankinnan jälkeen. Tämä johtuu paljolti siitä, miten nykyisin olemme tottuneet pesemään pyykkimme miedoissa lämpötiloissa ja ekologisilla pyykinpesuaineilla. Pyykinpesun jälkeen onkin erityisen tärkeää ripustaa märät vaatteet kuivumaan nopeasti ja jättää pesukoneen luukku auki, jotta kone pääsee kauttaaltaan kuivumaan.

Kun muistaa puhdistaa koneen säännöllisesti ja käyttää oikeita pesu- ja huuhteluaineita, pyykinpesukone pyöräyttää perheen pyykit vielä vuosienkin jälkeen. Valikoimistamme löytyy myös tarvikkeet pesukoneiden ylläpitoon.