Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Laadukkaat kahvinkeittimet ja muut kahvi- ja teetuotteet kaikkiin tarpeisiin

Alkaako aamusi aina kupilla kahvia vai oletko teen ystävä? Suomalainen kahviperinne on syvällä juurissamme – kulutetaanhan Suomessa maailman eniten kahvia. Myös teekulttuuri on moninaistunut Suomessa viime vuosikymmenillä. Kahvin tai teen ystävä tietääkin, että paras juoma saavutetaan hyvällä koneella. Carlsonilta löydät kaikki laadukkaimmat tuotteet kahvin ja teen valmistukseen ja nauttimiseen. Tutustu kattavaan valikoimaamme kahviautomaatteja, kahvinkeittimiä, vedenkeittimiä ja muita kahvi- ja teetuotteita. Löydät meiltä myös kahviastiat, kermakot, lautasliinat ja aterimet kahvipöydän kattaukseen.

Suomalainen kahviperinne

Kahvi saapui Suomeen 1700-luvulla ja levisi vauhdikkaasti koko kansakunnan juomaksi, vain noin 150 vuotta ennen Carlsonin ensimmäisen liikkeen avaamista. Kahviperinne on muovautunut vuosien saatossa, mutta pohjimmiltaan kahvin juominen on yhä hyvinkin samanlaista kuin 1700-luvulla – tosin papuja harvemmin enää paahdetaan itse kotona.

Kahvin juominen on suomalaisille joka aamuinen rutiini sekä sosiaalinen tapahtuma. Aamuhan lähtee käyntiin parhaiten kupposella kahvia. Nautinnollinen hetki lämpimän kupposen äärellä tuo päivään energiaa ja puhtia. Monelle kuppi ei jää päivän ainoaksi, vaan keskimääräinen suomalainen juo kahvia neljä kuppia päivässä. Tämän myötä olemmekin kahvia maailman eniten kuluttava kansa. Kahvitauot on jopa laissa määrätty työpäiviimme. Kahvikulttuuri on iskostunut sosiaaliseen käyttäytymiseemme vahvasti – onhan suorastaan epäkohteliasta olla tarjoamatta vieraille kahvia. Kahvi on läsnä kaikissa suurissa elämäntapahtumissa esimerkiksi nimiäisissä, syntymäpäivillä, rippijuhlissa ja häissä.

Perinteinen suodatinkahvi on monen mielestä ainut ja oikea kahvi, mutta kahvikulttuuri on muovautunut yhä moninaisemmiksi myös Suomessa. Monipuoliset kapselikoneet, pressopannut, espressokeittimet ja jauhavat kahviautomaatit ovat monipuolistaneet kahvin juontia myös kotioloissa. Tutustu Carlsonin kattavaan valikoimaan laadukkaita kahvinkeittimiä ja kahviautomaatteja – niillä loihdit kotona aina takuuvarmat laatukahvit.

Kahviautomaatilla erikoiskahvit hetkessä

Kahviautomaatti tekee erikoiskahvin tekemisestä kotioloissa helppoa. Olet sitten espresson, latten, cappuccinon taikka macchiaton ystävä kapselikone luo kahvin hetkessä. Myös perinteisemmät americanot ja mustat kahvit onnistuvat kapselikoneelta kätevästi, joten kapselikone sopii kotiin kuin kotiin. Kapseleiden ekologisuudesta on ollut puhetta, mutta kapseleiden kierrätys onnistuu nykyään helposti ja vaivattomasti. Alumiinin arvo ei myöskään juurikaan laske kierrätysprosessissa vaan se saadaan tehokkaasti jatkojalostettua. Voit kierrättää alumiiniset kapselit (kuten esim. Nespresson kapselit) tavallisissa taloyhtiön pienmetallin keräyspisteissä. Monilla kapselikoneilla voi kahvin lisäksi valmistaa myös teetä ja kaakaota, joten kapselikoneesta on iloa koko perheelle.

Uusimpana markkinoille on tullut laaja kirjo kahvipavut jauhavia kahviautomaatteja, joilla luot ennennäkemättömän tuoretta kahvia jokaikinen päivä. Tuoreena jauhettu kahvi on ehdotonta luksusta ja herkullinen makuelämys. Monessa bean to cup -kahviautomaatissa on lisäksi maidonvaahdotusominaisuus, jonka avulla voit luoda kotonasi kahvilatasoisia herkullisia kahvijuomia. Bean to cup -kahvikoneen kohdalla ei kapseleiden kierrättämistä tarvitse miettiä– voit käyttää koneessa tuttuja kahvipapuja.

Mikäli kahvikoneesi ei vielä taivu maidon vaahdotukseen, löydät meiltä myös laadukkaat maidonvaahdottimet. Maidonvaahdottimella luot kevyet ja paksut maitovaahdot erikoiskahveja ja kaakaota varten.

 

Kahvinkeittimellä kätevästi kahvit suuremmallekin seurueelle

 

Perinteinen kahvinkeitin on arkipäivien pelastus ja suosittu väline etenkin perisuomalaisen suodatinkahvin valmistamiseen. Laadukkaalla kahvinkeittimellä keität erinomaiset kahvit arkipäivään ja juhlaan. Kahvinkeitin on loistava vaihtoehto kahviautomaatille, etenkin kun kahvinjuojia on enemmän. Kahvinkeittimellä valmistat kahvit näppärästi suuremmallekin seurueelle. Suodatinkeitin on monipuolinen ja mutkaton väline kahvinkeittoon – voit valita keitettävän kahvin määrän, vahvuuden ja lämpötilan. Näin valmistuu aina takuuvarmasti juuri sinun makuusi sopivaa kahvia. Löydät valikoimastamme monipuolisesti alan ykkösnimiä– Smeg, Moccamaster, Electrolux, Braun, Wilfa ja Helkama, joilla keität laadukasta kahvia suuremmallekin seurueelle helposti. Astetta tuoreempaa kahvielämystä varten, jauha kahvipavut tuoreeltaan kotona kahvimyllyllä.


Vedenkeittimet laadukkaan teen valmistukseen

 

Teetä juodaan Suomessa yhä useammin kahvin rinnalla. Vaikka tee aikoinaan saapui Suomeen samoihin aikoihin kahvin kanssa, jäi se valtavirrassa voimakkaan kahvibuumin jalkoihin. Suomalainen teekulttuuri pohjautuu vahvasti englantilaiseen ja venäläiseen teeperinteeseen, mutta vaikutteita saapuu myös muualta maailmasta kuten japanista. Trendeiksi ovat nousseet muun muassa macha-teet ja cold brew -juomat. Myös perinteisempi teenjuonti on murroksessa ja pussiteen kulutus vähenee jatkuvasti irtoteen myynnin kasvaessa. Laatutietoisuus on siis ehdottomassa kasvussa.

Laadukkaan teen valmistaminen onnistuu kätevästi myös kotitiloissa oikeilla välineillä. On kuitenkin huomioitava, että haudutusajoissa, lämpötiloissa ja annosmäärissä on merkittäviä eroja eri teelaatujen välillä. Parhaaseen tulokseen pääsee noudattamalla teepakkauksen kyljestä löytyviä ohjeita. Teetä ei tulisi koskaan keittää, vaan hauduttaa. Yrttitee ja musta tee voidaan kuitenkin hauduttaa lähes kiehuvan kuumassa vedessä. Nyrkkisääntönä oolong-tee tulisi hauduttaa n. 80-85 C° asteisessa vedessä, vihreä tee 75-80 C° asteessa ja valkoinen tee 65-70 C° asteessa. Liian kuuma vesi tekee teestä helposti kitkerää. Apua täydellisen tee keittämiseen tuo vedenkeitin, jonka lämpötilaa voi säädellä. Tällaisen vedenkeittimen voit hankkia kätevästi Carlsonilta!

Tee on lisäksi kätevä hauduttaa valmiiksi kauniissa teekannussa taikka suoraan mukissa teepalloa hyödyntäen. Iltapäiväisen teehetken kruunaa kaunis kattaus ja pienet teeleivät tai -keksit. Tutustu Carlsonin laajaan valikoimaan vedenkeittimiä, joiden avulla teen valmistus on helppoa ja nopeaa. Lisäksi vedenkeitin on oiva apu ruoanlaitossa ja siten jokaisen keittiön valttituote.

Kahvin- ja vedenkeittimien puhdistus

Säännöllinen puhdistus on ensiarvoisen tärkeää kahvinkeittimen ja vedenkeittimen pitkän käyttöiän takaamiseksi. Kahvista irtoaa valmistuksen aikana rasvoja, jotka voivat pinttyä keittimeen, minkä lisäksi vesijohtoveden sisältämä kalkki voi ajan mittaan kertyä keittimeen. Erilaiset pinttymät vaikuttavat negatiivisesti niin juomien makuun kuin koneen kuntoonkin. Tämän vuoksi säännöllinen puhdistus on tärkeä osa keittimen huoltoa. Valikoimastamme löydät paljon erilaisia puhdistusaineita ja -välineitä kodin eri tilojen ja tarvikkeiden puhdistukseen.

Suosittelemme aina noudattamaan kahvinkeittimen ja vedenkeittimen omia pesuohjeita ja käyttämään soveltuvia kalkinpoistoaineita ja pesutabletteja. Näin keitin puhdistuu takuuvarmasti oikealla tavalla. Kun puhdistusrutiinit ovat kunnossa, pysyy keitinkin kunnossa pidempään – säästäen luontoa ja rahaa.

Kodinkoneiden kuten kahvinkeittimien paras ostospaikka on Carlson

Carlsonilla on pitkät perinteet kodinkoneiden myynnistä ja edustamisesta olipa kyseessä sitten suuret kodinkoneet tai kodin pienkoneet. Voit luottaa, että valikoimastamme saat aina markkinoiden suosituimmat ja parhaat koneet kuten kahvinkeittimet, kahvikoneet, kahviautomaatit, kapselikoneet tai vedenkeittimet.

Huippumerkit kuten suomalaisten ikisuosikki Moccamaster ja tyylikkyydellään hurmaava Smeg löytyvät monien muiden merkkien joukossa valikoimastamme.

 Valikoimastamme löydät uutuusmallit ja vaihtuvissa alekampanjoissa on mahdollista tehdä aina hyviä kahvinkeitinalelöytöjä. Tutustu rauhassa kahvinkeittimiin netissä ja tilaa tai tule ostoksille lähimpään liikkeeseemme. Autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivat kodinkoneet!