Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Yli 100 €:n tilauksissa toimitus Smartpostiin 0 €  (arvo 6,90)

KAMPOIHIN KALLISTUMISELLE

Talvi on tulossa. Kallistumista vastaan kamppaillaan nyt energiaa säästämällä. Tuunaa koti tehokkaaksi ja turvalliseksi.


 

 

Muutama vinkki energiansäästöön kotona

Kun sähkön hinta kallistuu on rahanarvoista kiinnittää huomiota kodin energiankulutukseen. Pienillä valinnoilla voit säästää sähköä ja siten rahaa.Energiansäästö on lapsille hauskaa ja mielenkiintoista, ympäristötietoinen saa siitä hyvän mielen ja hifistelijä pääsee mittaamaan ja parantamaan tuloksia. Hyggeilijä puolestaan pääsee viettämään tunnelmallista aikaa.

 

 

 

 

1. Huonelämmön säätely

Digitaalisten termostaattien avulla pystyt parhaiten vaikuttamaan lämmönsäätelyyn ja sitä kautta sähkönkulutukseen.

2. Minimoi vedenkulutus

Käytä hanoja, joissa virtaama pieni - luonnollinen vedenkäytön väheneminen. Käytä wc-istuinta, jossa pieni vedenkulutus huuhtelussa.

Damixa Silhouet suihkutermostaatti


3. Kiinnitä huomiota lämmönhukkaan

Tiivistä ovet ja ikkunat, kiinnitä huomiota ovien ja ikkunoiden lämmönläpäisykertoimeen.

Huomioi ovien U-arvo!

U-arvo on yleinen mitta oven energiatehokkuudelle. U-arvo eli lämmönläpäisykerroin kuvaa rakennuksen eri rakennusosien lämmöneristyskykyä. Pääsääntöisesti ulko-oven suunnitteluarvon pitää olla U-arvo ≤ 1,0 W/m2K (RakMK C3, 2010). Mitä pienempi U-arvo on, sitä parempi on lämmöneristys ja sitä vähemmän haaskataan lämpöä, energiaa ja raha. ECO-rakenteisten ulko-oviemme U-arvo on ≤ 0,7 W/m2K. (Info/Swedoor)

Muista Isover-eristeet!

Isoverin energiansäästölaskurilla voit laskea paljonko säästät lisäeristämällä talosi seinä- ja kattorakenteet

4. Vaihda hehku- ja halogeenilamput led-lamppuihin

Led-lamppujen käyttöikä on pitkä ja niiden valaistusteho on hyvä. Led-lamput eivät kuormita luontoa samalla tavalla kuin vanhat halogeeni- tai hehkulamput.

5. Valitse oikeantehoiset valaisimet ja hyödynnä himmentimiä

Himmentimen avulla säädät valon määrän pienemmäksi vuorokauden ajan niin salliessa ja pienennät samalla energiankulutusta. Liiketunnistimella toimivat valot läpikulkutiloissa säästävät myös energiaa.

Muutama vinkki varautumiseen

Suomessa tullaan syksyn aikana käynnistämään energiansäästökampanja. Jokainen meistä voi jo nyt tehdä kotonaan pieniä arjen tekoja joilla säästää energiaa, että vältyttäisiin suunnitelluilta sähkökatkoilta. On joka tapauksessa hyvä varautua sähkökatkojen varalle.
Mahdollisten sähkökatkojen vaikutukset näkyvät talvikautena ensimmäisenä valojen sammumisena. Kannattaa varata helposti ja nopeasti saataville esimerkiksi pattereilla toimiva taskulamppu ja/tai otsavalo. Myös patteriradiolle ja varavirtalähteille voi olla sähkökatkon sattuessa nopeasti käyttöä.

1. Valaistus sähkökatkon aikana

Varaudu sähkökatkoon paristolla toimivilla tasku- ja otsalampuilla sekä lyhdyillä

2. Ruoan valmistus

Sähkökatkonkin aikaan ruoanvalmistus onnistuu kaasu- tai hiiligrilleillä, kaasukeittimellä- tai levyllä.

3. Pysy lämpimänä

Meiltä löydät lämpimät peitot, aluskerrastot, sukat ja kaikki muutkin lämpimänä pitävät tuotteet.

4. Lämmitys ja varavirta

Onko kodissasi takka, kaakeliuuni, kamina tai muu puuta syövä lämmöntuoja? Puunteko on sujuvaa oikeilla työkaluilla ja puunteossa itsessään tulee jo lämmin. Aggregaatti eli polttomoottorigeneraattori on hyvä varavirtalähde sähkökatkon sattuessa. Valikoimassamme oleva Tarmo salkkuaggregaatti on kätevä siirtää paikasta toiseen tarpeen mukaan. Pisin yhtäjaksoinen toiminta-aika täydellä tankilla 75 % teholla 4 tuntia. Ja että sähkökatko sujuisi rattoisammin: ukulele!