

Carlson oli pääyhteistyökumppanina keväällä AlfaTV:ssä esitetyssä Annin uunissa-ohjelmassa. Ohjelmassa käytetyt reseptit on julkaistu tällä sivulla. Ohjelman viimeinen jakso esitettiin torstaina 23.4.2020.
Anni Paakkunainen on kirjailija ja bloggaaja. Hän jakaa herkullisimmat kakkureseptinsä ja parhaat leivontavinkkinsä ohjelmassaan. Annin opeilla valmistuu nopeat herkut ja juhlavammat tarjottavat. Herkuissa on huomioitu kauden teemat ja juhlat. Pääosassa on leivonnan ilo.
RESEPTIT
JAKSO 1 (20.2.) Kristalli-laskiaispullat vaniljatäytteellä
Pullataikina (noin 20 pullaa)
1 dl Kaslink Aito Vaahtoutuva Kaura Vaniljakastiketta
2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl Santa Maria kardemummaa
0,5 tl Santa Maria suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
75 g maidotonta margariinia
Kristallisointi
noin 20 g sulaa maidotonta margariinia voiteluun
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Sekoita keskenään kaurajuoma ja vaniljakastike. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen.
Lisää sokerit, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
Lisää huoneenlämpöinen pehmeä voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa, se on valmista.
Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
Jaa taikina kahtia ja pyörittele puolikkaat tangoiksi. Leikkaa noin 20 palaa tangoista.
Pyörittele palat kiinteiksi pulliksi ja nosta SAGA Leivinpaperilla vuoratulle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Paista pullia 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Voitele pullat sulalla margariinilla ja kasta hienoon sokeriin.
Vaniljavaahto
2,5 dl Kaslink Aito Vaahtoutuva Kaura Vaniljakastiketta
Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
Vinkki! Lisää sekaan vaniljakreemijauhetta tai vatkattua Kaslink Aito Kauravispiä, jos haluat jämäkämpää vaahtoa.
Helppo Vaniljakreemi
4 dl Kaslink Aito Kaurajuoma Baristaa
2 keltuaista
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
2 Santa Maria vaniljatangon siemenet
Mittaa kaurajuoma ja keltuaiset kattilaan ja vispaa sekaisin.
Lämmitä seosta sekoitellen vispilällä ja lisää sokeri sekä vaniljatangon siemenet.
Lisää lopuksi maissitärkkelys vispaten sekaan. Kuumenna varovasti koko ajan pohjaa myöten sekoittaen vispilällä, kunnes kreemi pulpahtaa. Ota kattila heti pulpahtamisen jälkeen pois levyltä. Siirrä kreemi kulhoon ja anna kreemin jäähtyä esimerkiksi jääkaapissa. Laita kreemi pursotinpussiin.
Pullientäyttö
Leikkaa pullan hattu pois.
Koverra hieman sisältä ja pursota sopivasti (reilu teelusikallinen) vaniljakreemiä sisään.
Pursota vaahdotettu vaniljakastike kreemin ympärille ja laita pullan hattu päälle.
Tarjoile ihanat kristalli-laskiaispullat tuoreina, jolloin ne ovat parhaimmillaan!
JAKSO 2 (27.2.) Tex Mex Pizza ja makeat jälkiruokapizzat
Kylmäkohotettu pizzataikina
• 2,5 dl vettä
• 1 g hiivaa eli ihan pieni nokare
• 350 g ”00”-vehnäjauhoja
• 1,5 tl Santa Maria suolaa
• noin 2 rkl oliiviöljyä
1. Mittaa haalea vesi isoon kulhoon.
2. Lisää hiiva ja sulata veteen.
3. Lisää jauhoja suolan kanssa vähän kerrallaan puuhaarukalla sekoitellen.
4. Kun kaikki on hyvin sekaisin, laita liina kulhon päälle ja anna taikinan nousta 30 minuuttia rauhassa.
5. Laita taikina yleiskoneeseen tai vaivaa käsin noin 10 minuuttia. Anna levätä 15 minuuttia ja toista vaivaus, mutta tällä kertaa 5 minuuttia. Anna taikinan taas levätä hetki.
6. Lopuksi muotoile taikinasta pöydällä pallo ja laita se puhtaaseen kulhoon, jonka olet sivellyt oliiviöljyllä. Peitä kulho kannella tai SAGA Tuorekelmulla.
7. Laita taikina jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.
8. Pizzan leipomispäivänä taikina kannattaa ottaa huoneenlämpöön muutama tunti etukäteen.
9. Kaada taikina kulhosta jauhotetulle alustalle ja muotoile taikinasta pizzapohjia. Ohuita pyöreitä pizzoja saat tästä taikinasta 2-3 kpl.
Täytteet (1 pizza)
• 150 g kanafileesuikaleita
• 2 tl Santa Maria Spice mix for Enchilada mausteseosta + 1 rkl vettä
• maun mukaan Santa Maria Pizza Sauce –kastiketta
• noin 1 dl cheddar juustoraastetta
• Santa Maria Green Jalapeño Hot
• Santa Maria Pizza Spices Herbs & Chili
• Santa Maria Pizza Topping
• 1 avocado
• 1 lime
• nippu tuoretta korianteria
Pizzan valmistus
1. Paista kanafileet ja mausta mausteseoksella pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Lisää pannulle maustamisen yhteydessä 1 rkl vettä.
2. Levitä muotoilemasi pizzapohjan päälle pizzakastiketta ja juustoraaste.
3. Lisää kanat ja Jalapeñoja makusi mukaan.
4. Paista pizzaa uunin keskitasolla mielellään pizzakiven päällä noin 10-12 minuuttia.
5. Viimeistele pizza Santa Marian mausteseoksella, pizza toppingilla, ja avocadolla.
6. Puristele vielä limen mehua ja revi korianteria päälle.
Makeat täytteet (4 pientä makeaa pizzaa)
• 2 dl nutellaa
• 2 dl vadelmia, mustikoita, mansikoita
• 2 rkl mantelilastuja
• 2 tl Dansukker Tomusokeria
1. Muotoile jäljelle jääneestä taikinasta 4 pientä pizzapohjaa.
2. Paista pohjat 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
3. Nosta pizzat uunista ja levitä niiden päälle nutellaa.
4. Ripottele marjoja ja mantelilastuja nutellan päälle.
5. Koristele tomusokerilla ja tarjoile.
Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.
JAKSO 3 (5.3.) Mansikka-suklaaleivokset (G)
Browniepohja, noin 15 leivosta
• 1 dl Risenta kaurajauhoja
• 1 dl Risenta riisijauhoja
• ripaus Santa Maria suolaa
• 1 tl Santa Maria leivinjauhetta
• 1 tl Risenta psylliumia
• 150 g tummaa suklaata (50%)
• 150 g voita
• 1 Dansukker Taloussokeria
• 0,5 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
• 2 kananmunaa
1. Mittaa jauhot, suola, psyllium ja leivinjauhe valmiiksi yhteen kulhoon ja sekoita.
2. Mittaa voi pieneen kattilaan ja sulata juoksevaksi. Lisää suklaa pieninä paloina ja anna sulaa sekaan.
3. Siirrä voi-suklaaseos kulhoon ja lisää sokerit sekoitellen.
4. Anna jäähtyä ja lisää sitten kananmunat yksitellen joukkoon kevyesti vispaten.
5. Lisää jauhot erissä ja kääntele taikinaan.
6. Vuoraa 28x 18 cm brownievuoka kostutetulla SAGA Leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
7. Paista brownieta uunin keskitalolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
8. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute.
Kuorrute
• 2 dl vispikermaa
• 0,5 dl Dansukker Tomusokeria
• 100 g maustamatonta tuorejuustoa
• 1 dl mansikkapyreetä
1. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, jätä sivuun.
2. Mittaa sokeri ja tuorejuusto toiseen kulhoon ja notkista.
3. Lisää mansikkapyree ja vatkaa tasaiseksi.
4. Kääntele sekaan kermavaahto ja levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle.
Koristeet
• marjajauhetta
• tuoreita mansikoita
• syötäviä kukkia
1. Sihtaa kuorrutteen päälle marjajauhetta, leikkaa brownie paloiksi isolla veitsellä.
2. Koristele leivokset syötävillä kukilla ja tuoreilla mansikoilla.
Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.


JAKSO 4 (12.3.) Kinuski-vadelmakakku (G)
Kakkupohja (noin 15 hlö)
• 50 g voita
• 4 kananmunaa
• 2 dl Dansukker Taloussokeria
• 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
• 1 dl Risenta kaurajauhoja
• 1 dl Risenta riisijauhoja
• 1 tl Risenta psylliumia
• 0.5 tl Santa Maria leivinjauhetta
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota korkean halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle SAGA Leivinpaperi. Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja jätä sivuun. Sekoita jauhot, psyllium ja leivinjauhe keskenään.
3. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen tai kulhoon ja vatkaa munasokerivaahto oikein paksuksi, vaaleaksi ja kuohkeaksi.
4. Lisää jäähtynyt voi ohuena nauhana sekaan koko ajan vatkaten.
5. Lisää jauhot muutamassa erässä siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla. Kun taikina on tasaista, kaada se kakkuvuokaan.
6. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja.
7. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle jäähtymään.
Vadelmamousse
•2 dl vispikermaa
• 3 liivatetta ja tilkka vettä
• 200 g maustamatonta tuorejuustoa
• 0,5-1 dl Dansukker Tomusokeria
• 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
• 2 dl vadelmasosetta (tee itse kotimaisista vadelmista tai käytä valmista sosetta)
1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, jätä sivuun.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
3. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi.
4. Lisää vadelmasose edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen.
5. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä, anna jäähtyä hetken.
6. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
7. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto.
8. Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy kakun väliin jääkaapissa.
Kostutus
• 1 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
• 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1. Sekoita keskenään
Kakun kokoaminen
1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla.
2. Kasaa kakku reunakalvolla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten kakkumousse. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
4. Kostuta pohjat vaniljamaidolla ennen moussen lisäämistä.
5. Vedä kootun kakun päälle SAGA Tuorekelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
6. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
7. Laita kakku aina suoraan kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää. Näin saat myös kakun näppärästi ulos vuoasta.
Kreemi
• 200 g voita
• 4 dl Dansukker Tomusokeria
• 3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
• 1 tippa pinkkiä pastaväriä
1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi, kuinka kreemin väri vaalenee.
3. Lisää tuorejuusto lusikallinen kerrallaan ja jatka vatkausta.
4. Valmis voikreemi on kuohkeaa ja vaaleaa ja se ei maistu voilta. Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen. Kreemin vatkaamiseen menee noin 10 minuuttia.
5. Värjää osa kreemistä juuri ennen kreemin levitystä pinkiksi.
6. Levitä kakun päälle vaaleaa kreemiä kauttaaltaan. Jähmetä pinta välillä jääkaapissa.
7. Lisää vaaleanpunaista kreemiä kakun alalaitaan. Käytä palettiveistä apuna.
8. Laita kakku taas jääkaappin ja valmista kinuski.
Kinuski
• 2 dl kuohukermaa
• 2 dl Dansukker Fariinisokeria
• nokare voita
1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu. Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla pisaran kinuskia kylmään veteen. Jos pisara hajoaa niin kinuski ei ole valmista, jos pisara jähmettyy, on kinuski valmis.
2. Lisää nokare voita lopuksi ja anna kinuskin jäähtyä.
3. Kaada kinuski kakun päälle (jähmettyneen kreemin) ja auta palettiveitsellä kinuski valumaan niistä kohdista kuin haluat. Nosta kakku kylmään, jotta kinuski jähmettyy kakun päälle.
Koristeet
• tuoreita vadelmia
• syötäviä kukkia
1. Pursottele loput kreemit kakun päälle ja asettele vadelmia ja kukkia koristeeksi.
2. Kakku on nyt valmis tajoiltavaksi. Se kestää hyvin myös jääkaapissa seuraavaan päivään!
Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.


JAKSO 5 (19.3.) Hedelmäjuustokakku (G) (Ve)
Noin 12 hlö
Pohja
• 200 g gluteenittomia kaurakeksejä
• 70 g maidotonta margariinia
1. Laita SAGA Leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
Täyte
• 2,5 dl Kaslink Aito Kauravispiä
• 300 g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa
• 1,5 dl Dansukker Tomusokeria• 1 limen kuori ja 1 tl mehua
• 1 appelsiinin kuori ja 1 tl mehua
• 1 sitruunankuori ja 1 tl mehua
• 1 dl mangososetta
1. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja jätä sivuun.
2. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa notkeaksi.
3. Raasta sekaan kaikkien sitrushedelmien kuoret ja lisää mehut sekä mangosose. Sekoita.
4. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon, kunnes täyte on täysin tasaista.
5. Nostele juustokakkutäyte keksinpohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta lusikalla.
6. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.
Kiille
• 1 kiwi
• 2 mansikkaa
• 1 säilykepersikka
• 1 säilykemango
• 1 säilykepäärynä
• muutama viipale appelsiinia
• vadelmia
• 1 dl appelsiinin ja limen mehua
• 0,75 dl säilykehedelmien lientä
• 0,25 dl vettä
• 1 dl Dansukker Hyytelösokeria
1. Leikkaa kaikki hedelmät ja mansikat viipaleiksi.
2. Asettele ne kakun päälle kauniisti, niin että koko kakun pinta peittyy.
3. Valmista kiille kiehauttamalla mehu, liemi ja vesi pienessä kattilassa.
4. Lisää hyytelösokeri vispaten sekaan ja kiehauta liemi uudestaan. Siirrä kattila pois liedeltä.
5. Siivilöi kiille, jos sen päälle muodostuu vaahtoa.
6. Kun kiille jäähtyy hiukan ja paksunee, sivele se hedelmien päälle ja lusikoi loput niin, että hedelmiä peittää kaunis kerros kiillettä.
Vinkki! Halutessasi voit tehdä kakun myös maitotuotteilla. Lisää silloin juustokakkutäytteeseen 2-3 liivatetta tai kasvipohjaista hyytymisainetta.
Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.


JAKSO 6 (26.3.) Juusto-Kasvispiirakka (M)
Pohja
• 100 g maidotonta margariinia jääkaappikylmänä
• 2,5 dl sämpyläjauhoja
• 0,5 tl Santa Maria suolaa
• 1 jääkaappikylmä kananmuna
1. Kuutioi margariini pieniksi paloiksi ja mittaa kulhoon jauhojen sekä suolan kanssa.
2. Sekoita keskenään murumaiseksi monitoimikoneessa tai nyppimällä.
3. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää hiukan jauhoja, jos taikina tuntuu liian märältä.
4. Kääri taikina SAGA Tuorekelmuun ja pane jääkaappiin 30 minuutiksi.
5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
6. Painele taikina halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, joka on vuorattu SAGA Leivinpaperilla.
7. Pistele pohja haarukalla ja laita uunin alatasolle.
8. Esipaista piirakkaa noin 10 minuuttia ja valmista sillä aikaa täyte.
9. Laske paistolämpötila 200 asteeseen.
Täyte
• 1 punainen paprika
• 1-2 valkosipulinkynttä
• 1 pieni punasipuli
• 200 g broccolinia
• 4 dl Kaslink Aito Kauraruoka Juustonmakuinen
• 4 kananmunaa
• maun mukaan Santa Maria mustapippuria
• maun mukaan Santa Maria suolaa
1. Hienonna paprika ja sipulit. Kuullota öljyssä pannulla ja mausta halutessasi.
2. Leikkaa broccolinit sormenpään kokoisiksi paloiksi (myös varsi).
3. Vispaa 4 kananmunaa ja juustonmakuinen kauraruoka kulhossa. Mausta suolalla, pippurilla.
4. Levitä sipuli-paprikaseos esipaistetulle pohjalle. Lisää myös broccolinit.
5. Kaada munakauraseos päälle ja paista piirakkaa uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes piirakka ei tutise enää keskeltä ja on kauniin värinen.
6. Anna piirakan tekeytyä ja jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Vinkki! Lisää halutessasi täytteeseen rapeaksi paistettuja pekonimuruja!
Lisäksi
• muutama broccolinin varsi
• noin 2 rkl oliiviöljyä
• 1 rkl valkoviinietikkaa
• Santa Maria suolaa
• Santa Maria mustapippuria
• noin 100 g salaattisekoitusta
1. Kuullota muutama broccolinin varsi 1 rkl öljyssä kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla kevyesti.
2. Pese salaatti ja laita se kulhoon. Pirskota päälle 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl valkoviinietikkaa. Rouhi päälle hieman mustapippuria.
3. Tarjoile kasvispiirakkapiirakka salaatin ja broccolinien kanssa.
Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.


JAKSO 7 (2.4.) Sitruuna-Bebet
Noin 20 Bebe -leivosta
Pohja
• 100 g pehmeää voita (huoneenlämpöistä)
• 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
• 1 muna
• 1 sitruunan kuoriraaste
• noin 3 dl vehnäjauhoja
1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten sekaan. Raasta sitruunan kuori vaahtoon.
2. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittamalla taikinaan. Lisää hieman jauhoja, jos taikina tuntuu liian pehmeältä. Voit kääriä taikinan SAGA Tuorekelmuun ja laittaa sen hetkeksi jääkaappiin, jolloin sitä on helpompi käsitellä.
3. Ota taikinasta noin 20 pientä palleroa ja painele pallerot sormin muffinipellin koloihin. Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä pyöreällä muotilla tai lasilla ympyröitä ja painaa ne pellin koloihin.
4. Paista pohjia 175 asteessa noin 10-13 minuuttia riippuen uunistasi.
5. Ota pohjat uunista, jäähdytä pohjia hetki pellillä ja nostele sitten varovasti ritilälle jäähtymään. Vinkkejä! Varo pohjat palavat herkästi, seuraa paistoa 10 minuutin jälkeen. Valmiit pohjat ovat saaneet mukavasti väriä reunoilta.
Täyte
• 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
• 3 rkl vettä• 3 keltuaista
• 300 g voita
• 3 tl Dansukker Vaniljasokeria
• 1 sitruunankuori
1. Mittaa sokeri, vesi ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoitellen. Varo kuumentamasta liikaa tai liian voimakkaalla teholla ettei keltuainen kokkaroidu.
2. Kun seos on paksuuntunut sopivasti, niin nosta se jäähtymään jääkaappiin (siirrä mielellään kattilasta toiseen kulhoon).
3. Vatkaa voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (noin 10 minuuttia). Kun keltuaisseos on jäähtynyt tarpeeksi, lisää se voikreemiin vatkaten.
4. Täytä pohjat täytteellä palettiveitsen avulla ja laita leivokset jääkaappiin kovettumaan.
Kuorrutus
• noin 200 g Dansukker Tomusokeria
• 2 rkl sitruunamehua
• 1 rkl vettä
• tippa keltaista pastaväriä
Koristeet
• linnunmuna suklaamunia
1. Mittaa sokeri ja nesteet astiaan. Sekoittele rauhassa. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai tomusokeria - kuorrutuksen koostumus tulee olla hieman napakkaa, jotta se on helppo levittää.
2. Värjää kuorrutus lopuksi. Keltaiseen kuorrutteeseen riittää pieni tippa pastaväriä.
3. Levitä kuorrute pienellä palettiveitsellä leivosten päälle. Koristele suklaamunilla ja siirrä leivokset jääkaappin jähmettymään.
Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.


JAKSO 8 (9.4.) Passion-pavlova (M)
Noin 10 hlö
Pavlova
• 5 kananmunan valkuaista
• 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
• 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
• 1 tl valkoviinietikkaa
1. Laita uuni kuumenemaan 110-120 asteeseen.
2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Ensin miedolla teholla ja sitten keskiteholla.
4. Aloita lisäämään sokeritärkkelystä lusikallinen kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten keskiteholla. Vatkaa niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat kokonaan sulaneet.
5. Lisää ihan viinietikka lopuksi ja vatkaa vielä minuutin verran.
6. Nostele marenkimassa korkeaksi keoksi uunipellille, jossa on SAGA Leivinpaperi.
7. Muotoile marenkimassa pyöreäksi ja kaiva marengin keskelle tilaa täytettä varten.
8. Paista pavlovaa noin 1,5 tuntia ja jätä marenki vielä uuniin jälkilämmölle jäähtymään.
Vinkki! Jos marengin pinta alkaa tummua säädä uunin lämpötilaa pienemmälle. Jos marengin pohja vaikuttaa siltä, ettei se ole kypsä pidä pavlovaa uunissa alalämmöllä vielä 20 minuuttia.
Täyte ja koristeet
• 250 ml Kaslink Aito Kauravispiä
• noin 3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
• 4-5 passionhedelmää• 2 dl mangokuutioita
• 1 dl Risenta kuorittuja pistaasipähkinöitä
• syötäviä kukkia
1. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta 1 rkl siirapilla (loput siirapit valutetaan pavlovan päälle).
2. Nosta puolet kauravispistä pavlovan sisään. Nostele passion hedelmien sisusta, mangopaloja ja pistaasipähkinöitä ja toista sama.
3. Koristele pavlova syötävillä kukilla ja tarjoille mielellään heti.
Vinkki! Täytä pavlova vasta ennen tarjoilua. Pavlova pehmenee ja vetistyy helposti, joten sitä ei kannata täyttää liian aikaisin.
Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.


JAKSO 9 (16.4.) Lämmin TexMex-voileipäkakku ja Helppo suklaatrifle
Lämmin TexMex-voileipäkakku
10-11 palaa täysjyvä paahtoleipää
Täyte
250 g maustamatonta härkistä
puolikas pussi Santa Maria Spice mix for Taco mausteseosta
2 prk Santa Maria Chunky Salsaa (a 230 g)
100 g mascarponejuustoa
2-3 tomaattia
150 g cheddar juustoraastetta
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vuoraa irtopohjavuoka SAGA Leivinpaperilla (pohja ja reunat). Leikkaa reunoille korkeampi kaistale leivinpaperia, jotta saat korkeutta vuoalle sekä kakulle.
3. Sekoita puoli pussia taco mausteseosta härkiksen sekaan. Lisää myös 2 purkkia salsaa ja sekoita hyvin.
4. Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi ja ota mascarponejuusto esille.
5. Asettele irtopohjavuoan pohjalle paahtoleipiä noin 3,5 palaa. Leikkaa osa pienemmiksi paloiksi, jotta pohjasta tulee tiivis. Lisää päälle 1/3 härkis-seosta. Sen päälle 5 lusikallista mascarponejuustoa ja tasaisesti tomaattiviipaleita sekä juustoraastetta.
6. Tee samoin seuraava kerros.
7. Kolmannen kerroksen eli päällimmäisen kerroksen päälle lisää loput härkikset ja reilusti juustoraastetta.
8. Laita kakku uunin keskitasolle ja paista noin 30 minuuttia.
Vinkki! Muista jättää reilusti juustoa kakun päälle!
Kakun päälle ja lisukkeeksi
Salsa
• 2 tomaattia
• 1 punasipulia
• 1 valkosipulin kynsi
• 1 limen menu
• 1 chili
• Santa Maria Tellicherry mustapippuria
• Santa Maria suolaa
1. Hienonna tomaatti ja sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna.
2. Sekoita kaikki keskenään, lisää limen mehu ja mausteet.
3. Sekoita ja maista.
Lisäksi
• Santa Maria maissilastuja
• Santa Maria Jalapeñoja
• tuoretta korianteria
1. Irrota kakku vuoasta ja laita sen päälle itse tehtyä tomaattisalsaa, jalapeñoja ja maissilastuja.
2. Revi kakun päälle korianteria.
3. Tarjoile tex mex voileipäkakku lämpimänä.
______________________________________________
Helppo Suklaatrifle
4 annosta
• noin 100 g kakkupohjaa
• noin 1 dl vahvaa kahvia
• 200 g maitosuklaata
• 4 dl vispikermaa
• 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
• syötäviä kukkia
• rouhittua suklaata koristeluun
1. Ota esille 4 annoslasia. Jaa kakkupohja lasien pohjalle. Kostuta kahvilla.
2. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa kahteen osaan.
4. Sekoita toiseen osa sulasta suklaasta ja toiseen vaniljasokeri.
5. Nostele kumpaakin vaahtoa vuorotellen laseihin, lisää myös kakkupohjaa ja sulaa suklaata ja toista täyttö.
6. Koristele syötävillä kukilla ja suklaarouheella.
7. Tarjoile heti!
GLUTEENITON: Käytä gluteenitonta kakkupohjaa.
Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.


JAKSO 10 (23.4.) Churrot eli espanjalaiset munkkitangot ja Lime-chilisima
Ohje
• 3 dl vehnäjauhoja
• 0,5 tl Santa Maria leivinjauhetta
• 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
• 1 rkl Dansukker Taloussokeria
• ripaus Santa Maria suolaa
• 2 kananmunaa
• 1 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
• 50 g sulaa voita tai margariinia
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vispaa munat kevyesti kaurajuomaan ja lisää sula rasva.
3. Yhdistä seokset ja jätä liinan alle 15 minuutiksi.
4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on noin 8 mm tähtitylla.Vinkki! Raasta taikinaan sitruunankuorta tai lisää hieman Santa Maria kardemummaa!
Paisto
• 1 l rypsiöljyä
1. Kuumenna öljy 180 asteiseksi ja pursota öljyyn noin 10-15 cm pituisia taikinapötköjä.
2. Paisto on noin 2-4 minuuttia riippuen churron paksuudesta. Oikea aika löytyy testaamalla.
3. Nosta valmiit churrot reikäkauhalla lautaselle, jossa on SAGA Talouspaperi. Anna enimmän rasvan imeytyä talouspaperiin.
Suklaadippi
• 200 g tummaa suklaata (50%)
• 2 dl kuohukermaa
• 1 tl voita
• ripaus Santa Maria cayennepippuria
1. Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan.
2. Lämmitä ja sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
3. Lisää sekaan voi ja cayennepippuri.
Mangodippi
• 2 dl mangopyrettä
• 1 limen mehu
• 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
1. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu.
2. Jäähdytä dippikastike ennen tarjoilua.
Pinnalle
• 1 tl Santa Maria Ceylon kanelia
• 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja laita laakeaan kulhoon.
2. Pyöräytä valutetut ja hieman jäähtyneet churrot kanelisokerissa.
3. Tarjoile dippien kanssa!
Lime- Chilisima
4 litraa simaa
• 4 litraa vettä
• 500 g Dansukker Ruokokidesokeria
• 4 limeä (2 limen kuoriraaste)
• 1 chili
• 1 sitruuna
• nokare tuorehiivaa
• rusinoita ja Dansukker Taloussokeria
1. Pese limet kunnolla. Purista limen mehu, raasta kuori ja pese chili, poista siemenet ja hienonna.
2. Mittaa sokerit, limen mehu, chilit sekä kaksi litraa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon, purista myös mehu kulhoon.
4. Kaada päälle limenchililiemi ja kaada loput vedet kylmänä sekaan.
5. Kun seos on kädenlämpöistä lisää sekaan pieni pala hiivaa.
6. Sekoita, peittele SAGA Tuorekelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
7. Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusina tai kaksi.
8. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusina nousee pintaan.
9. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.Vinkki! Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa vuorokaudessa! Vinkki! Varmista pullonkorkkien olevan kunnolla kiinni, että simaan muodostuu happoa!
Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.

