Osta kotimaisesta verkkokaupasta

Meillä maksat turvallisesti

Alessi - kun taloustavarat kohtaavat italialaisen muotoilun

Alessi on italialainen Alessin perheen perustama, kauniista ja ajattomasta muotoilusta tunnettu, erityisesti keittiövälineitä ja taloustavaroita valmistava yritys.

Vaikka Alessin tuotteet mielletään nykyaikaisina ja moderneina, on itse yritys ollut olemassa jo vuodesta 1921. Alessilla on useampia designklassikoita, joita löytyy sekä käyttöesineistä että designmuseoista ympäri Eurooppaa.

Alessin tuotevalikoima käsittää lähes 3000 tuotetta.

Alessin viimeaikaiset pyrkimykset 2000-luvulla ovat keskittyneet osin eettisyyteen ja osin radikaalisuuteen. Eettisyys Alessilla tarkoittaa yksinkertaista ja kurinalaista muotoilua. Radikaali puolestaan kuvaa voimakkaasti esittävää ja koristeellista designia. Tämä erottelu kutsuu pohtimaan näiden kahden eri tyylin erojen merkitystä, luokittelun suhteellisuutta ja muotoilun monimutkaista todellisuutta.

Presso- ja mutteripannut Alessin tyyliin

Italialaiset ovat tunnetusti hyvän kahvin ystäviä ja moni Alessin tuotteista liittyykin kahviin. Alessin valikoimassa on esimerkiksi monia erilaisia espressopannuja ja mutteripannuja, joilla voi valmistaa aidon alkuperäisen italialaisen kahvin missä päin maailmaa hyvänsä. Myös vedenkeittimet ja teekannut kuuluvat olennaisena osana Alessin tuoteperheeseen. Muun muassa viheltävä vesipannu, on yksi Alessin ikonisimmista tuotteista.

Alessi 100 v. juhlavuoden tuotteita: Twergi - sarja

Juicy Salif – Tämän sitruspuristimen tunnistat, vaikka et sen nimeä tietäisikään

 

Alessin ehkä tunnetumpia tuotteita on hyvin yksinkertaisesti ja tyylikkäästi muotoiltu sitruspuristin.  Tämä Juicy Salifinakin tunnettu mehupuristin on kuuluisa siitä, että sitä ei yleensä käytetä alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa eli sitrushedelmistä mehun puristamiseen. Sen hennot jalat eivät kestä kovaa painamista. Sen sijaan se löytyy monesta keittiön hyllystä kauniina koriste-esineenä. Juicy Salif on tyypillisimmillään kromin värinen, joskin sitä on valmistettu myös pieni erä kultaisen värisenä.

 Sitruspuristimen kumppanina monesta keittiöstä löytyy teräksinen sitruskori. Teräksistä sitruskoria on saatavilla kahdessa eri koossa. Sitruskori on suunniteltu jo vuonna 1952, mutta yhä edelleen se kaunis ja tyylikäs lahjavalinta itselle tai ystävälle.

Anna G on korkkiruuvien ja viinipullonavaajien klassikko

Toinen Alessin klassikko lienee myös naisen mallinen korkkiruuvi. Tämän tunnetun pullonavaajan nimi on Anna G. Anna G:llä on päällään upea pitkä hame. Anna G korkkiruuvia on saatavissa monilla ja hameita tällä viinipullonavaajalla on useita eri värisiä. Anna G:tä on saatavissa kromisena, mustana ja monissa kirkkaissa ja leikkisissä väreissä. Anna G on saanut nimensä Anna Gilin mukaan. Anna Gili, itsekin suunnittelija, on Anna G korkkiruuvin suunnittelijan Alessandro Mendinin sekä Alberto Alessin hyvä ystävä.

Anna G:n puoliso on niinikään pullonavaaja Sandro M. Sandro M on muotokieleltään yhtä leikkisä kuin Anna G:kin. Sandro M:llä vaihtelee sekä housujen ja paidan väri, vastaavasti kuin Anna G:n hameen väri.

Nämä korkkiruuvit ovat aina hyvällä tuulella ja niiden leveä hymy on tarttuvaa.

Limited Edition